idezojelek

Muppet Show

A két partvidék között élő tízmillióknak éppen úgy elegük van a demokraták fordított puccparádéjából, mint nekünk.

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László
Cikk kép: undefined
Fotó: Michael Reynolds

Ha létezik olyan, hogy „übergusztustalan”, akkor legyen mondjuk ez a mai kínálat: a demokrata szenátor férfi munkatársa német szociáldemokrata férfival hentereg a washingtoni szenátus épületében. Képzeljék csak: megtörtént. És nem valamilyen zs kategóriás hollywoodi filmforgatókönyvben, hanem a valóságban. Mondani is felesleges, a friss pornóbotrány főbűnöse annak idején lelkesen közreműködött Joe Biden egyik kampányvideójában, a kedves édesanyja pedig nyilvánosan örvendezett, hogy milyen jó világ köszöntött az Egyesült Államokra. Remek család, gondolom, szép lesz a karácsony.

Hogy most mi történik majd? Tulajdonképpen semmi. Ami lezajlott, persze az amerikai szenátus meggyalázása, és egyszersmind az alkotmányos rend, a jogrendszer és az erkölcsi minimum félresöprése is. Mégsem vált ki majd semmiféle rosszallást a globalista Washingtonban. Aki pisszenni mer, leintik, lenácizzák, lefehérezik, le­trumpistázzák majd. Esetleg a képébe kiáltják, hogy homofób, és vezeklésképpen köpje le sürgősen a legközelebbi Lee tábornok szobrot. 

Látnunk kell ugyanakkor, hogy a vágyott szép, új világot pont az ilyenekre húzták fel, mint a szenátusi pornósztár. Számukra éppen az a lényeg, hogy az egész világ lássa, érezze, tudatosítsa magában, hogy a régi Amerikának vége. 

Már a transzvesztiták, csicskák uralkodnak a „hegyektől a prérikig”, ahogyan a God Bless Americában éneklik azok, akik még nem kaptak észbe, hogy a Muppet Show megelevenedett. Mert itt van velünk Breki, Topi Maci, Miss Röfi, a bábszínház összes sztárja, és valamiért azt kellene hinnünk róluk, hogy politikai tudásban felérnek, mondjuk, Richard Nixonnal.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Hogy miként jutottunk idáig, arról nehéz lesz párbeszédet találnunk azokkal, akikkel beszélgetnünk kellene. Az amerikai elnök éppen Leonyid Brezsnyev utolsó óráit idézi: igaz, nincs annyi kitüntetése és gumiarca, azonban időnként olyan embereknek gratulál a színpadon, akik nincsenek ott. Vagy itt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, akivel több ok miatt sem kezdeményezünk beszélgetést, például hogy mi fáj a redneckeknek, mi folyik odaát a nagy vízen túl és hogy mi a véleménye James Woods, Kid Rock vagy Mel Gibson munkásságáról. 

Végezetül felesleges tanácsot kérni amerikai egyetemeken, a filmiparban, a céges világban, mindenhol, ahol pénzhez és hatalomhoz jut az ember. Ezeken a fórumokon már régen felülkerekedtek a globalisták, és egészen a következő globális korszakváltásig tart az uralmuk. 

 

Egyetlen kérdés azonban ott motoszkál bennünk: mi történik Coloradóban? Hogyan juthatott odáig a szabadság egyik nagyszerű állama, hogy egyszerűen megtiltsa Donald Trump kampányát? És ha ez lehetséges, hol a határ? Milyen szabadságot korlátozó, antidemokratikus, zsarnoki intézkedésekkel süllyesztik tovább az Egyesült Államokat azok, akiknek hivatali és erkölcsi kötelességük volna megoltalmazni hazájukat?

A kérdés persze költői: nem akarnak őt semmit sem megoltalmazni. Pedig a régi, kemény és munkás Amerikát mi nagyon jól ismerjük. Láttuk filmeken, viseltük ruhadarabjait, hallgattuk zenéjét, jártunk is ott néhányszor. 

Világos az is, hogy a két partvidék között élő tízmillióknak éppen úgy elegük van a demokraták fordított puccparádéjából, mint nekünk. 

Azonban még egy kicsit várnunk kell. Nem sokáig. Addig, amíg újra feltárul az ajtó, és Trump újra szemben áll majd kihívójával, Leonyid Iljics Bidennel vagy valamelyik klónjával, tulajdonképpen mindegy. Coloradóban is, máshol is. Mert az igazságot is meg lehet szokni, barátaim.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden a washingtoni Fehér Ház erkélyén 2021. április 5-én. Az évente megrendezett húsvéti tojásgörgető-versenyt abban az esztendőben elhalasztották a koronavírus-járvány miatt (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.