Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 17., péntek, Antal, Antónia napja

Címke: kommunizmus

64 cikk 1/7 oldal

Ünnep ideológiák ködfüggönyében

Harminc évvel azután, hogy a szabadságot kivívtuk, itt Közép-Európában azt látjuk, hogy egyre több irányból fenyegetik azt.

Ellopott gyermekkorok balladája (2.)

A nagy generáció maoistaként kezdte. Balról támadta Kádárt, nem volt elégedett a kommunizmussal, a szocializmussal. Többet szeretett volna ezekből a csodákból.

Hírszerzői vádaskodás Romániában

Az 1989-es romániai események kapcsán továbbra is sokan állítják, hogy a forradalomban néhány külföldi titkosszolgálat is szerepet vállalt.

Mosolygó halál

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorló pereknek talán a leghátborzongatóbb fejezete a kegyelmi tanácskozások története.

A Szovjetunióba hurcoltakra emlékeztek

Kovács Zoltán államtitkár szerint kötelességünk az áldozatokról évről évre, napról napra megemlékezni, hiszen ha nem ezt tesszük, a legalapvetőbb bűnt, a mulasztás bűnét követjük el.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …