A Széchenyi-kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz

A Széchenyi-kártya húszéves története bebizonyította, hogy az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz, jelentős szerepet tölt be a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor finanszírozásában – hangsúlyozták a Széchenyi-kártya-program fennállásának huszadik évfordulójára rendezett ünnepségen felszólalók kedden, Budapesten.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 11. 29. 15:21
KRISÁN László
Budapest, 2022. november 29. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Fõõrség épületében 2022. november 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krisán László, a Széchenyi-kártya-programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Demján Sándor nagyvállalkozó kezdeményezte Széchenyi-kártya a gazdaság és a politika sikeres együttműködését mutatja, a termék nehéz időkben bizonyította válság- és időtállóságát.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a kártya a vidék hitelezőjévé is vált, a kibocsátott Széchenyi-kártyák 75 százaléka vidéki vállalkozásokhoz került.

Krisán László méltatta a kormány elkötelezettségét a kkv-k finanszírozásában, a Széchenyi-kártya támogatásában, és megköszönte a rendszerben együttműködő bankok, intézmények, vállalkozások munkáját.

A KAVOSZ vezérigazgatója ismertette, hogy a Demján Sándor által vizionált százezer helyett mostanra hatszázezer hiteligénylést fogadtak be Széchenyi-kártyán keresztül, amiből 430 ezer hitelszerződés már megvalósult mintegy 5700 milliárd forint értékben.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hangsúlyozta, a Széchenyi-kártya együttműködésen alapuló termék, kritikus időszakban segítette a kkv-k hitelezését, fennállása óta egyre nagyobb hányadot tölt be a kkv-k hitelezésében.

A vállalati hitelezést nem szabad abbahagyni – jelentette ki Parragh László, aki fontosnak nevezte a fenntartható gazdasági növekedés meglétét, és a kihívások között említette a társadalmi és gazdasági erőforrások összehangolását a technológia új világában.

Az MKIK elnöke jelezte, a KAVOSZ a húszéves tapasztalatra építve hamarosan megjelenik a vállalkozások fejlesztését segítő új területeken is.

Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Széchenyi-kártyának jelentős társadalmi hatása is van a gazdasági mellett, küldetése egybecseng a VOSZ céljával, a magyar vállalkozások segítésével.

A VOSZ elnöke elmondta, szövetségük jövőre lesz 35 éves, és a szervezet ötéves stratégiája mentén aktívabb, szervezettebb munkával kívánja segíteni a vállalkozásokat, egyebek közt bővítik vállalkozásfejlesztő tevékenységüket.

Az ünnepségen jubileumi kártyákat adott át sikeres vállalkozásoknak Orbán Viktor miniszterelnök, Parragh László, Eppel János és Krisán László a közreműködő bankok, pénzintézetek vezetőinek közreműködésével, továbbá jubileumi díjjal ismerték el a bankok, a garanciaintézmények vezetőit, a KAVOSZ ügyintézőit.

 

Borítókép: Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi-kártya-program fennállásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Főőrség épületében 2022. november 29-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.