idezojelek

A Parizeus még a paprikás krumplit sem ismeri

Jakab nem bír leszakadni erről az „Én vagyok a nép!” programról, holott neki ez semmit sem hozott a konyhára, csakis vitt.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
2022. 06. 29. 16:00

Folytatta az országgyűlésben Jakab Péter kirúgott Jobbik-elnök a Bunkó vagyok, nem turista! mottójú, a nép primitív gyermeke projektet. Voltaképpen pártbéli megalázott helyzetét próbálta volna helyrekalapálni azzal, hogy populista zagyvasággal a magyar emberek megnyomorításáról a miniszterelnökhöz intézett kérdést az azonnali kérdések órájában. Orbán Viktor le is söpörte egy mozdulattal a pástról, és Jakab csak bambán bámult, amikor a kormányfő arra emlékeztette, hogy ő és a Jobbik nem szavazta meg például a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba meneteli lehetőségét.

Jakab tehát nem bír leszakadni erről az „Én vagyok a nép!” programról, holott ez neki semmit sem hozott a konyhára, csakis vitt. Nyilvánvalóan azért, mert a kutya sem hiszi el neki ezt a fals szerepet.

Hát hogyan lehetne valaki „népgyermeke”, aki még azt sem tudja, hogy miből áll az egyik legkedveltebb magyar étel? A bukott pártvezér ugyanis arról híresült el, hogy krumpliszsákot rázogat az ülésteremben, parizert eszik és paprikás krumplit főz. Talán kevesen voltak azonban olyan mazochisták, hogy megnézzék azt a videót, amelyben elkészíti a népszerű magyar ételt. Pedig nagy meglepetéssel szolgált.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderül ugyanis belőle, hogy azért furcsán sárga az a bizonyos paprikás krumpli, mert egyvalamit kihagyott belőle ― éppen a paprikát! Zöldpaprikát rakott bele őrölt piros paprika helyett, mert megdöbbentő módon azt hiszi, hogy emiatt paprikás a paprikás krumpli!

Na és? Akkor mi van? Nem ismeri a receptet ― mondhatja erre a Jakabhoz tűzön-vízen át hű, mind kevesebb szimpatizáns. Hát csak az van, hogy aki nem tudja, milyen egy paprikás krumpli, az nemcsak hogy nem készített ilyet, de nem is evett! A paprikás krumpli az az étek, amit bármelyik alsó tagozatos kisiskolás felismer. Nincs olyan ember, aki életében ne evett volna az emblematikus magyar ételből iskolai, egyetemi menzán vagy a családi asztalnál. Hacsak nem olyan környezetben nőtt fel valaki, ahol az ilyen pórias, kvázi alacsonyrendű, olcsó, csupán a szegényebb néposztályok által preferált ételt lenézik. Mindezek után adódik a kérdés: Kicsoda Jakab Péter? Mert hogy nem az, akinek beállítja magát, az biztos.

De nem csupán ételfelismerésből teljesített rosszabbul a frakcióvesztői, bocsánat, frakcióvezetői posztját egyelőre megőrző Jakab, mint egy nagycsoportos óvodás, hanem informatikai ismeretekből is. Ha már nem tudja, mi fán terem egy klasszikus, tradicionális magyar étel, miért nem nézett utána az interneten? Ha beütötte volna a keresőbe az ominózus ételnevet, csak úgy dőltek volna a pirosló paprikás krumplikról készült fotók. Ezek alapján még egy analfabéta is elkezdett volna gyanakodni, hogy a sárgálló paprikás krumpliról alkotott tévképzetei sürgős revideálásra szorulnak. Mit akar valaki a politikai pályától, akinek ennyire hiányosak az ismeretei a legegyszerűbb dolgokról is?

Még nagy kommunista etalonjuk, Kádár János is azt mondta állítólag: a krumplileves az legyen krumplileves, elvtársak! Jakabnál viszont még a paprikás krumpli sem paprikás krumpli. Ezért is szenved mindig nagy vereségeket. Mert nem képes megérteni, hogy: Piros a paprikás krumpli, nem sárga…

Borítókép: Jakab Péter paprikás krumplit főz. (Fotó: Facebook/Jakab Péter)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.