idezojelek

Feri meg az appja: DK Plusz, Gyurcsány mínusz

Lebutított kérdések és válaszok, erőltetett humor és cukiskodás: ezzel szipkázná el a fiatal szavazókat a kiöregedőben lévő kommunisták élcsapata.

Molnár János avatarja
Molnár János
Cikk kép: undefined

Eleinte enyhén szórakoztató volt, később kiismerhetővé és egyre kiszámíthatóbbá vált, most pedig a fásult érdektelenség érzése kerített hatalmába a Gyurcsány-párt mobilalkalmazásának, a DK Plusznak a használatakor, melynek első évadja most ért véget. Az olvasók talán még emlékeznek, hogy a DK-vezetésnek mindig kínos nemzeti ünnepen, október 23-án tették elérhetővé az applikációt.

Az adatainkkal történő regisztráció után a menüpontokhoz lépve, személyre szabott hírek fogadnak, mellettük pedig küldetésekre lehet kattintani. A kezdők a bronz, a középhaladók az ezüst, a haladók az arany, a csúcsra tartók pedig az aranyligánál is magasabb polcon lévő DK-ligában versenyezhetnek, nyilván újoncként alulról kell indulni, nem születhet mindenki az Apró-klánba.

Olyan fődíjakkal kecsegtetik a versenyzőket, mint egy VIP meghívó a DK TV karácsonyi felvételére a harmadik helyezettnek, parlamenti látogatás az ezüstérmesnek, a győztes pedig magával a pártvezérrel „bruncholhat” a DK irodájában, csak Klára asszony féltékeny ne legyen!

Ezenkívül az appban részt vehetünk olyan eseményeken is, mint Dobrev Klára országos plakátjainak vadászata, sőt ötven tapasztalati pontért ez az élmény megosztható, ki akarná kihagyni?

Olyan magasröptű kérdőívek megválaszolásával is közelebb kerülhetünk a fődíjhoz, mint hogy kinek kell emelni a béreit, valamint kitölthetünk kvízeket és teszteket különböző DK-s politikusok főztjeiről, vagy éppen Gyurcsány önironikusnak szánt, de inkább erőltetett, propaganda-ízű kérdéseire adhatunk „megfelelő” válaszokat. Ezen felül háromezer pontért NATO-szakértőt farag belőlünk egy propagandaszöveg és néhány kérdés megválaszolása után Vadai Ágnes, akinek önvallomását látva hajukat téphetik a rockerek, mivel, mint az appból megtudható, Ágnes asszony a metált szereti. De a felhasználók képezhetik magukat diplomáciai szakértőnek is Rónai Sándor segítségével, aki ledobja a humorbombát, amikor bemutatkozásában arról ír, hogy eddigi legrosszabb döntése az M1 egyik híradójának megnézése volt, valamint hogy azért lenne sas, mert Magyarországon a farkasokat lelövik.

Pont gyűjthető még számos ismert és ismeretlen gyurcsányista politikus profiljának megtekintéséért, de a legviccesebbnek a „véleményvezérek” menüpontot tartom: könnyen szerezhető naponta háromszor kétszáz pont pusztán azzal, hogy egy dékás potentát egymondatos „bölcseletével” értünk egyet.

A balliberális politikusok és sajtómunkások megmosolyogtató szokása a konzervatív, patrióta újságírók „propagandistázása”, pedig ha a felhasználó elmerül Feri appjában, akkor lehet igazán szemtanúja annak, hogy hol található az igazi propaganda, helyenként a nevetségesen szégyentelen fajtából.

Hogy a humor mennyire baloldali műfaj, azt egy nevettetőnek szánt kérdés és válaszlehetőségei is bizonyítanák, a „poént” a vizualitásra építve: 

Ki nem találnánk, ki ez a szemüveges szemlőhegyi szemkilövető (Fotó: DK Plusz képernyőfotó)

Szinte természetes, hogy a DK Pluszban sem marad el némi keresztényellenesség, folytatva a jó bolsevik hagyományt. A „korrupció” címke felett Arató Gergely tátott szájának látványával gazdagodhatnak azok a felhasználók, akik rátalálnak az inkriminált politikusnak a Dunamelléki Református Egyházkerület számára juttatott támogatás miatti hőbörgésére.

1956 és emlékezete mindig sötét ló volt a Gyurcsány-Dobrev házaspár istállójában, már csak az árnyékkormányfő családi érintettsége miatt is. Nem beszélve a 2006-os gyurcsányi rendőrterrorról, melynek áldozataira emlékezve hamar elmegy az ember kedve az élcelődéstől. A tizenhét évvel ezelőtti eseményekre az alkalmazás készítői egy bicskanyitogató kvízkérdéssel emlékeztek, bár az eddigiek után semmi meglepő nincs abban, hogy a tönkretett emberi életekről Gyurcsányék nem hajlandók tudomást venni.

Összegezve az alkalmazásban tapasztaltakat bő egy hónap után, elmondható, hogy 

aki egy helyenként végtelenül lebutított üzenetekkel operáló, máshol viszont cirkalmasan túlbonyolított, sok időt rabló propaganda olvasásával akarja tölteni az idejét, az jól fog szórakozni ebben a színházban, ahová még harminc százalékos kedvezmény sem kell. 

Bár a médium műfajából eredően fiataloknak szól, nem hiszem, hogy ezeknek az üzeneteknek a befogadásával akarná ez a korosztály magába szívni a politikát. Azzal egészen biztosan jobban járna a haza, ha, mint az appból kiderül, Feri a politika helyett belsőépítészettel foglalkozna.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Feri, a jópofa és laza politikus. Ők biztosan nem voltak áldozatai a 2006-os rendőrterrornak (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.