idezojelek

Kuncze Gábor karácsony tiszteletére belerúgott a kereszténységbe

Ezeknek semmi sem szent.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
2023. 12. 24. 5:35

Rendhagyó módon a mai jegyzet egy bocsánatkéréssel kezdődik. December 24-én sokkal vidámabb, sokkal kedvesebb témát szeretett volna Felhévizy az olvasóinak a fa alá tenni, de sajnos az élet felülírta az eredeti terveket, elnézést érte. A hírlapíró ugyanis nem mehetett el szó nélkül Kuncze Gábor egykori belügyminiszter szavai mellett. Félix tépelődött azon, hogy foglalkozzon-e ezzel a témával vagy sem, de végül arra jutott, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy az egykori SZDSZ-vezér miként vélekedik Magyarországról. Ez nem Kuncze személye miatt érdekes, sokkal inkább azért volt fontos, mert a Gyurcsány-féle DK-szellemiség köszön vissza a szavaiban. A TV13 műsorának volt a vendége Kuncze, ahol két sokat próbált vérbalos figura faggatta, Bánó András és Bolgár György.  

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész beszélgetés egy kicsit szürreális volt, ahogy a három megrögzött Orbán-gyűlölő egymásra licitálva rángatta elő a megszokott baloldali témákat az akkumulátorgyáraktól, az oktatás és az egészségügy helyzetén át egészen addig a felvetésig, hogy ha ilyen rossz minden Magyarországon, akkor miért szavaznak az emberek mégis a kormánypártokra. Erről is megvolt a tipikus balos vélemény, nem tájékozottak az emberek, és egyébként is a Fidesz-szavazók a legalacsonyabb iskolai végzettségűek közül kerülnek ki, akik amúgy is jobbára az elmaradott vidéki falvakban élnek, de aki budapesti Orbán-szavazó, az is agymosott. 

Kuncze Gábor ekkor lépett akcióba és felvázolta a legfőbb okot:

„Ez identitáspolitika. Mert ráadásul ez a keresztény Magyarország, a keresztény Európa védelme. Az ilyen keresztényeket egyébként, Jézus Krisztus a kufárok előtt rúgta volna ki a templomból, mert a kufárok is visszafogottabbak voltak. […] Nekem is vannak vallásos ismerőseim, akik meg vannak döbbenve attól, hogy mire használja a vallást ez a kormányzat. És egyébként, miként szállnak ebbe bele a katolikus egyház vezetői. Ezért ők azt mondják, hogy ezt nem. Köszönöm szépen ez nem erről szól.”

Körül-belül ez a DK világképe is, amit az egykori SZDSZ-elnök felvázolt.

– Ez volt Kuncze Gábor karácsonyi üzenete. Szép, nem mondom – gondolta magában, felháborodva Felhévizy. Így beszél egy baloldali Gyurcsány-hívő. A szokásos fennhéjázó, lekezelő, liberális gőggel átitatott mérhetetlen Orbán-gyűlölet sugárzott a szavaiból. Figyeljünk Kunczéra, mert neki is küldetése van Gyurcsány hadseregében. Az egykori SZDSZ kártékony szellemisége még most is rombolni próbál, vigyázzunk! 

Ezen a napon azonban emelkedjünk felül ezeken az ártó gondolatokon. Áldott, békés karácsonyt minden kedves olvasónknak!

Borítókép: Kuncze Gábor, egykori SZDSZ-vezető, ma Gyurcsány egyik szócsöve (Forrás: YouTube/Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.