idezojelek

Nagy Ervin újból nekiment Orbánnak, nem tanult Árpa Attila jobbegyeneséből

A színész nem fogja be a száját. Vagy mégis?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Nagy Ervin baloldali színésszel készített interjút az RTL.hu. A megmondóembert a csatorna Sztárbox című műsorában Árpa Attila a ringben kiütötte, azóta nem nagyon szólalt meg. Most azonban újult erővel támadt a miniszterelnökre. Az alákérdezős beszélgetésben érintették a színész korábbi siralmát,  hogy még 2022-ben a  Szia, Életem! című film főszerepét szerinte azért nem ő kapta meg, „mert kinyitotta a száját”. Ezt korábban Geszti Péter műsorában is felhozta, ahol ezt meg is beszélték a műsorvezetővel, hiszen ő volt a film producere. Illetve szóba került a Katona József Színház is. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De valami „véletlen” folytán nem a mostani botránya, hanem egy korábbi előadás kapcsán, ahol Nagy Ervin szerint politikai támadás érte a színházat. Rákay Philippel való csörtéje is megjelent az interjúban, ahol Nagy ismét nekiment a miniszterelnöknek: 

„Vannak, akik úgy érzik, mindent megengedhetnek maguknak, mert Orbán Viktor engedélyét tudhatják a zsebükben, és becsmérelhetik például a tanárokat. Nekem kutya kötelességem ilyenkor visszaszólni, hogy ne már. (…) Ha leütnek, felállok, és nem hallgatok. Biztos sokan azt hiszik, hogy a Balatont bámulom könnyes szemmel, mert Árpa Attila a Sztárboxban szájba vert, de csalódást kell okoznom, nem így van. Nem fogom befogni a számat.”

Ha valaki elolvassa ezt a beszélgetést, az jön le neki, hogy Nagy Ervin egy igazi hős. Legalábbis annak állítja be magát, hogy ő az igazság őrzője.

De ha ő a társadalom lelkiismerete, a visszaélések ellen fellépő hazai Superman, akkor vajon miért nem szólalt meg az a bizonyos lelkiismeret az interjúban egyébként emlegetett Katona József Színház hatalmas botránya kapcsán?

Ebből arra lehet következtetni, hogy Nagy Ervin szerint helyénvaló az, hogy tisztán politikai hovatartozás alapján a jegyek árának akár közel egyharmadát elengedik a fővárosi fenntartású, közpénzből működő Katona József Színházban a DK-tagoknak. Nincs új a nap alatt. Néhány éve Gyurcsány Ferenc hírlevelében népszerűsítették a teátrum kormányellenes tüntetését, és a DK-elnök személyesen is kiállt Máté Gábor igazgató újrázása mellett.

Ezt hívják kettős mércének: amit szabad Jupiternek…

Ennyit Nagy Ervin hitelességéről.

 

Borítókép: Nagy Ervin színész a NoÁr és a Tanítanék mozgalom által szervezett Levegőt! címmel megrendezett tüntetésen (Forrás: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.