idezojelek

Havas Henrik újabb mocskolódása megmutatta, hogy mi a közös benne és Nero von Schwarz kandúrban

A tanár úr esete a hitelességgel.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy a héten nagyon boldog volt. Csütörtök este ugyanis kedvenc csapata, a Fradi drámai mérkőzésen győzni tudott a 98. percben szerzett szenzációs góllal a szerb Csukaricski ellen, így nagy lépést tett a hőn áhított csoportból való továbbjutás felé. Az első játékrészben nagyon rosszul játszottak a zöld-fehérek, semmi sem jött össze a játékosoknak, a második félidő már jobban nézett ki, de még a sokat látott és tapasztalt hírlapíró sem gondolta, hogy végül sikerül a Fradinak megszerezni a nagyon fontos három pontot. Természetesen a szerencsére is szükség volt, de legfőképpen az kellett a sikerhez, hogy az utolsó utáni pillanatban is küzdjön, hajtson a csapat. Ezzel a győzelemmel sok focirajongónak szereztek örömöt a Fradi játékosai. Mint mindig, most is voltak olyanok, akik nem örültek a magyar rekordbajnok győzelmének, azonban örömteli volt látni és tapasztalni, hogy a többség gratulált és boldog volt. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félix elsőre meglepődött, mert Havas Henrik Facebook-oldalán azt olvasta, hogy újpesti létére örült a Fradi győzelmének, de aztán amikor jobban elolvasta a bejegyzést, már rá kellett ébrednie, hogy nincs itt semmi változás, a tanár úr továbbra is a tőle megszokott kliséket használta a bejegyzésében, ahol tulajdonképpen gratulált a Ferencváros győzelmének. 

Íme Havas néhány kedvesnek szánt mondata:

„ […] Újpesti szájból furcsa lehet, de: le a kalappal a Fradi előtt! Ma délután mutatták be a 31. könyvemet, aztán amikor hazaértem, már a második félidő kezdődött. Az Újpest (édes, jó istenem, Fradi!) idegenbeli meccsének a második félideje kezdődött. 1-0-ra vezetett egy általam ismeretlen, szerb csapat, amiről csak annyit tudtam, hogy rossz nem lehet, mert vezeti a bajnokságot. […] Remélem, senki nem érti félre, de nagyon örültem! Én egyszer már mondtam, hogy a nap 24 órájában gyűlölöm a Fradit, de ha külföldi csapattal játszik, és ebben különbözök a mocskos fradistáktól, én a magyar csapatnak, adott esetben a Fradinak drukkolok.”

A szövegben megvastagítva olvasható az a két kifejezés, ami a legjobban jellemzi Havast: gyűlölöm a Fradit és a mocskos fradisták. Megszoktuk már a tanár úr pökhendi, visszataszító, nemegyszer alpári stílusát. Azonban azt érdemes elmondanunk, hogy a magát tévedhetetlennek és mindentudónak képzelő, nagyképű, baloldali megmondóember immár sokadszorra közöl téves, hamis információt a követőivel. Ugyanis Havas bejegyzésével ellentétben a Csukaricski gárdája nem vezeti a szerb bajnokságot, még csak a dobogó közelében sincs, hiszen jelenleg a hetedik helyet foglalja el. Természeten ez nem von le semmit a Fradi pazar teljesítményéből, de a tanár úr hitelességét bizony rendesen megtépázza. Hiszen aki ilyen látszólag apró dologban téved, annak minden szavát érdemes kétkedéssel fogadni.

Ennyit a Havas-féle korrekt tájékoztatásról. 

– Egyvalamire jó volt Havas Henrik gratuláló és a maga módján kedveskedő bejegyzése. Végre kiderült belőle, hogy mi a közös benne és a Macskafogó című szenzációs rajfilmben szereplő Nero von Schwarz kandúrban. Ez pedig nem más, mint az, amit a főgonosz generáldirektor, Mr. Teufel mondott róla: „Schwarz, maga akkor a legundorítóbb, amikor kedves próbál lenni.” Ez a helyzet Havas Henrikkel is – gondolta magában Felhévizy, és leült megnézni sokadszorra a Macskafogót, Ternovszky Béla és Nepp József örök klasszikusát. Délutánig van ideje, hiszen a Fradi csak este lép pályára.

Borítókép: Havas Henrik és Nero von Schwarz (Forrás: Montázs – Képernyőkép: YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.