Kázmér 2024. március 4.
logo

Szégyen! Ismét magyar sikert gyaláz a baloldali gyűlöletkommandó

Csépányi Balázs
2023.12.05. 11:30
Szégyen! Ismét magyar sikert gyaláz a baloldali gyűlöletkommandó

Újabb szenzációs magyar sikernek örülhettünk a napokban. A nagy sikerű New York-i világpremiert és a Los Angeles-i vetítéseket követően a Toronto közönségét is meghódította Koltai Lajos filmje az anyák megmentőjeként ismert világhírű magyar orvosról, Semmelweis Ignácról. A hétvégén véget ért, 19. alkalommal megrendezett torontói EU-filmfesztiválon, amely kiváló európai filmeket mutat be a kanadai közönségnek, a magyar alkotás lett a legjobb a közönség szavazatai alapján, így elnyerte a fesztivál legjobb filmjének járó díjat. 

Azonban, mint ahogy a fociválogatott remek eredményének, így ennek a megsüvegelendő magyar sikerek sem mindenki örül. A nemzeti válogatott Eb-re való kijutását a baloldali gyűlöletkommandó kisebbíteni próbálta, például a Nyugati Fény nevű DK-közeli portál, a bulgáriai sorsdöntő mérkőzésről az alábbi cinikus címmel tudósított: Csak egy kínos bakinak köszönhetően jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re. 

A mostani filmes sikert pedig a 444.hu próbálta bagatellizálni. A Soros-blogként működő baloldali portál Koltai Lajos filmjének díjazását azzal a nevetséges indokkal próbálta lesöpörni az asztalról, hogy ugyan Torontóban nyert a Semmelweis-film, de nem a nagy torontói filmfesztiválon, hanem „csak” torontói EU-flmfesztiválon érte el ezt az eredményt. Természetesen senki sem írta ennek ellenkezőjét, ennek ellenére ők ezt emelték ki a magyar kulturális sikerből:  „Aki csak a címeket olvassa el, az úgy tudja, hogy a Semmelweis nyerte meg a torontói filmfesztivált, csak épp ez nem AZ a fesztivál.”

Koltai Lajos filmje azért van a baloldal célkeresztjében, mert Gárdos Péter szeretett volna filmet forgatni Semmelweis Ignácról, mely filmnek Geszti Péter lett volna a producere, azonban annak ellenére, hogy első körben a forgatókönyvre megkapták a támogatást a Nemzeti Filmintézettől, végül mégsem ők kapták a végső megbízást, ezt nem bírják megemészteni.

Bizony kedves 444, nem azt a bizonyos fesztivált nyerte meg a magyar mozi. Pont úgy, ahogy a ritmikus sportgimnasztika vb-t sem nyerte meg a Semmelweis-film, hiszen körülbelül ennyi köze van a két dolognak egymáshoz. Mindenesetre ti ismét jól dolgoztatok, mehettek a kasszához.

Borítókép: Koltai Lajos operatőr a Zárójelentés című, Szabó István rendezésében készült film sajtótájékoztatóján a budapesti Puskin Kávézóban 2020. február 26-án (Fotó: Knap Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.