idezojelek

Cseh Katalin megpróbált beleharapni Orbánba, de beletört a foga

Ezt hívják buktának.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Azt, hogy az Országgyűlés hétfőn elsöprő többséggel elfogadta Svédország NATO-tagságának ratifikációját és ezzel a döntéssel Magyarország is jóváhagyta a szövetség bővítését nem nagyon tudják megemészteni liberális körökben. Először a híresen magyarellenes belga politikus, Guy Verhofstadt a döntés után ismét fröcsögve támadt Orbán Viktorra:

 „Soha ne felejtsük el, micsoda történelmi pillanat ez: Putyin Nyugat-ellenes háborúja előtt el sem tudtuk volna képzelni, hogy Svédország csatlakozik a NATO-hoz… És azt se felejtsük, hogy Orbán hónapokig húzta ezt, és mindannyiunk biztonságával hazardírozott, hogy barátja és hőse, Putyin kedvében járjon.”

A jó Guy, mint azt korábban megírtuk, arról valahogy rendszeresen megfeledkezik, hogy pont ő volt az, aki a legnagyobbat kaszálhatta korábban az orosz elnökkel való üzleteken.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen nem maradhatott le a mindig hazánk ellen hergelő elvtársától a momentumos Cseh Katalin sem. 

„Számunkra, Magyarország és Európa számára a NATO-szövetség jelenti a garanciát, a biztonságot Putyinnal és más agresszorokkal szemben. De ehhez egységet kell mutatnunk. Orbán Viktor ezzel játszott másfél éven keresztül, miközben pár száz kilométerre tőlünk már háború dúl. […] természetesen a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása pozitív fejlemény, de ezt másfél éve kellett volna megtenni. Mert most nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormány ok nélkül gyengítette hónapokig a katonai szövetséget, aminek hazánk is a tagja.”

Cseh is megpróbált beleharapni a miniszterelnökbe, de beletört a foga, hiszen azzal, hogy hazánk is jóváhagyta a svéd csatlakozást okafogyottá vált a hisztizése.

Ismerjük pontosan a Momentum hazai és brüsszeli ténykedését. Az itthoni csapat nagyon erős brigád. Egyikük rendszerint kinevetteti magát a hozzászólásaival a parlamentben, a másikuk pedig a haját szagolgatva elmélkedik a nagy semmin. A brüsszeli előretolt helyőrségük pedig azon ügyködik nap mint nap, hogy lejárassa saját hazáját és mellette minden eszközzel azért harcol, hogy még csak véletlenül se kapja meg Magyarország a neki jogosan járó pénzeket. Felváltva szólaltak fel, amikor csak tehették a saját nemzetük ellen. 

Ennek ellenére Cseh Katalin büszke a ténykedésére.

– Elképesztően magabiztos vagyok, hogy tudom folytatni a munkám. Én képviselem a liberális frakciót, a legbefolyásosabb frakciót – mondta a Momentum EP-képviselője a Gulyáságyú podcastben azon felvetésre, hogy már csak egy mandátumot jósolnak a Momentumnak az Európai Parlamentben (EP), ő pedig a második helyen szerepel a listán.

Rossz hírünk van Katalin asszonynak, a választáson finoman szólva nem számít túl jó pontnak, ha valaki módszeresen a saját hazája ellen dolgozik.

Borítókép: Cseh Katalin (Forrás: Facebook)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.