idezojelek

Az Európai Unió a szankciókkal lepipálja Dugovics Tituszt

Ki hitte volna, hogy Ursula von der Leyenéknek Dugovics Titusz a példaképük?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Toms Kalnins

Ki hitte volna, hogy Ursula von der Leyenéknek, az Európai Bizottság elnökének és társainak Dugovics Titusz a példaképük? 

Pedig minden jel arra mutat, hogy az 1456-os nándorfehérvári oszmánverő diadal szimbolikus hőse ihlette meg a globalista nagyasszonyt és az egész európai baloldalt az Oroszországnak adresszált szankciókkal, hiszen szakasztott úgy akarnak eljárni, mint ő tette. 

Egy apró módosítással. Mint tudvalévő, Dugovics az ostromló törököt csak úgy tudta megakadályozni a félholdas, lófarkas zászló várfalra tűzésében, hogy az azt vivő törököt magával rántotta a mélybe. Az EB innen kopírozta az oroszokat sújtó energetikai szankciók technikáját is, hiszen úgy akarja megbüntetni Putyinékat, hogy közben magával a mélybe, a csődbe rántja a teljes európai gazdaságot a kontinens egész lakosságával egyetemben. Mit számít a tagállamok, az emberek rongy élete, ha egyszer saját magunkkal együtt a gyűlölt oroszokkal is végezhetünk – természetesen a béke és az emberi jogok hatékonyabb védelmének jegyében!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De nemcsak átvette az elnök asszony, de szuper módon még tovább is fejlesztette a hősies módszert. Egy praktikusabb metódust választott, amelyhez török, illetve orosz sem kell. Úgy jár el, mintha Dugovics Titusz nem is rántotta volna magával az ostromló félholdas katonát, hanem csak úgy magában ugrott volna fejest tiltakozásképpen sok méter magasból. 

Az orosz gazdaság ugyanis él és virul, köszöni, jó egészségnek örvend, és hálás szívvel gondol az uniós baloldali vezetésre, amely a Kreml elleni szankciók, büntetőhadjárat belengetésével, majd hatályba léptetésével, ezáltal az energiaárak felturbózásával többszörös profithoz segítette, amiről soha nem is mert álmodni annak előtte. 

Sőt ha jobban utánagondolunk, Von der Leyenék már csak egyfajta Dugovics 3.0-val érnék be. Dugovics Titusznak ugyanis esze ágába sem jutott volna, hogy a török helyett egy másik magyar katonát, egy bajtársát lökje le a várfalról, a bizottsági elnöknőnek viszont igen, miután éppen ezt teszi. Úgy akar ütni az oroszokon, hogy totális krachba dönti a hivatali irányítására bízott uniós tagállamokat, mivel ha megfizethetetlen a gáz és a kőolaj, bedől Európa ipara, és a lakossága végül már nem is választhat az éhenhalás vagy a megfagyás között, mert mindkettő az osztályrészéül jut. Eközben a szankciókkal büntetésre, koplalásra és szegénységre kijelölt oroszok csak úgy dúskálnak a fűtenivalóban, energiahordozókban. Ünnepélyesen el kell tehát ismernünk, hogy az Európai Bizottság elérte a célját, már amennyiben Európa tönkretétele az immár nem is titkos projekt neve. Úgy is fogalmazhatunk: a jó hír tehát az, hogy a szankciók működnek. 

Van viszont egy rossz hír:  hogy magunkkal, Európával szemben.

Brüsszel és baloshű uszálysajtója, valamint magyarországi előretolt helyőrségei természetesen homlokegyenest mást mondanak. Azt ismételgetik fölényeskedve, hogy a szankciók hatnak, működnek – mégpedig igenis Oroszországgal szemben. Ha bárki mást mer mondani, abban a minutában brüsszelezéssel, szélsőségességgel, Putyin-pártisággal vádolják, és megkísérlik meglincselni, hovatovább nem csupán átvitt értelemben.

Most jönne az a nyájas olvasók várakozásainak megfelelően, hogy ízekre szedjük és cáfoljuk a szankciópárti vadglobalisták érveit. 

De nem jöhet. Ennek pedig igen egyszerű az oka: azért nem, mert nincsenek. No persze ez nem jelenti azt, hogy nem születnek cikkek, militáns, kioktató nyilatkozatok a témában, de ezek a szankciók hatékonyságával kapcsolatos kijelentő mondatok, közlések sulykolására szorítkoznak. Nem ereszkednek le odáig se Brüsszelben, se a hazai helytartóbaloldalon, hogy érveljenek. Azaz egy cseppet mégis helyesbítenünk kell: van, amikor különböző nyakatakert, látszategzakt gazdasági eszmefuttatásokba bocsátkoznak, amelyeknek egy közös nevezője van. A szankciók általuk vélelmezett jövőbeni, sötét, ébenfekete színekkel ecsetelt hatását vetítik előre, ám ezeknek mindig az a gyenge pontja, hogy a jövőről lévén szó, a gyakorlat próbáját értelemszerűen nem állhatták ki. Egy szerény megjegyzésünk azonban volna: ki látott már olyat, hogy egy cég hatalmas profitra tesz szert, majd azután mégis csődbe megy? 

Az oroszoknak óriási, brutálisan megnövekedett bevételeik ellenére kellene szerintük padlóra kerülniük, ami udvariasan szólva is közgazdasági nonszensz, tökéletes abszurdum.

Gyöngyösi Márton jobbikos európai parlamenti képviselő, az Egyesült Államokbeli baloldali internacionalistákhoz dörgölőzés világbajnoka mondta nemrégiben a köztévében, hogy aki tud jobbat a szankcióknál, az szóljon! Hát akkor most szólunk: a béke és a visszafelé elsülő szankciók sürgős abbahagyása garantáltan, történelmileg beváltan jobb, hatékonyabb módszer lenne. Sőt a világ még sohasem látott olyasmit, hogy egy öldöklő háború eredményezett volna gazdasági fellendülést. Kizárólag a béke képes erre.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.