idezojelek

A szeretet hangján

Nem hátrálhatunk, össze kell kapaszkodnunk, mert együtt erő vagyunk.

Borsodi Attila avatarja
Borsodi Attila
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Nehéz lenne azt állítani az LMBTQ-lobbiról, hogy könnyen feladják a hagyományos értékek lebontásáért folytatott küzdelmüket. Minden lehetőséget megragadnak, hogy nekimenjenek azoknak az értékeknek, amelyek az európai nemzeteket és társadalmakat megtartották, megőrizték a mögöttünk hagyott évszázadok forgatagában. 

Megpróbálnak besettenkedni az óvodáinkba és iskoláinkba, ha fizikailag nem jutnak be érzékenyíteni, akkor mesekönyvek első látásra kedves történeteibe csempészik bele bomlasztó gondolataikat. Ezzel a jövő nemzedéke, a gyermekeink ellen intéznek támadást. Útban van nekik a hagyományos házasság több évezredes intézménye is, amely egy nő és egy férfi életre szóló szeretetszövetsége. 

Azokban a „haladó” országokban, ahol már nem működik a természetes védekezési mechanizmus és teret engednek az LMBTQ-lobbinak, már az azonos neműek is köthetnek „házasságot”. S ne szépítsük, több nyugati államban egyes keresztény egyházak is partnerek a hagyományos értékek elleni harcban, és megáldják az azonos nemű párokat. Hála istennek, a keresztény egyházak azonban jellemzően még mindig inkább védelmezik a hagyományos házasság intézményét, mintsem kaput nyitnának az LMBTQ-lobbi előtt, amit ők kifejezetten rosszul viselnek. 

Nem véletlen, hogy az aktivistáik a melegfelvonulásokon előszeretettel öltöznek be szerzetesnek, apácának vagy papnak, olykor a keresztet is szorongatva, ezzel is belerúgnak egyet az egyházakba. Nem riadnak vissza attól sem, hogy templomokban, akár szertartásokat, alkalmakat vagy más rendezvényeket is megzavarva, csináljanak botrányt.

Az LMBTQ-lobbi azonban láthatóan elégedetlen az elért, illetve éppen hogy el nem ért eredményekkel, így új mérföldkőhöz érkeztünk. Ezúttal az ENSZ-ben próbálkoznak a melegjogokért küzdő élharcos aktivisták. 

Tegnap egy jelentést tettek le a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának asztalára, a dokumentumot Victor Madrigal-Borloz független „SOGI-szakértő” jegyzi. Ha valakinek nem mond semmit a SOGI, akkor semmiképpen ne haragudjon magára, a mozaikszó a szexuális orientáció és genderidentitás kifejezéseket foglalja magában. 

A jelentés a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló erőszak és megkülönböztetés elleni védelemről szól, ennek lényege, fő állítása, hogy a dokumentum írói szerint a keresztény hit sérti az úgynevezett LMBTQ-jogokat. 

Hát eljutottunk idáig is, az LMBTQ-lobbi frontális támadást hirdetett az utolsó védvonal ellen, amelynek alkotóelemei a nemzetek, a családok és a hitünk. Mi azonban nem hátrálhatunk, össze kell kapaszkodnunk, mert együtt erő vagyunk.

Európa és benne Magyarország hosszú évszázadokig keresztény volt, a kontinens nyugati országai egyre inkább letérnek az útról, de mi, magyarok nem változtattunk irányt. Miként az alaptörvényünk is rögzíti, mi még „elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét”. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem minden magyar keresztény, de a legtöbb nem hívő honfitársunk is ragaszkodik a keresztény kultúránkhoz, értékeinkhez, de legalábbis tiszteletben tartja azokat. S mi büszkék vagyunk erre, így élünk, és a jövőben is így szeretnénk élni. S nem hagyjuk, hogy bárki szembemenjen a számunkra fontos értékekkel. 

Az LMBTQ-lobbi elvárja, hogy tartsuk tiszteletben azokat az embertársainkat, akiknek a szexuális identitása eltérő. Joggal teszi. 

Mi viszont azt kérjük, nyomatékosan, hogy az LMBTQ-lobbi is tartsa tiszteletben a keresztény hitünket, kultúránkat, és ne akarjon durván beleavatkozni az életünkbe. Fel kell emelnünk szavunkat az agresszív keresztényellenes lobbisták akciója ellen. Kiállva a hagyományos értékeink mellett, a szeretettől vezérelve.

Borítókép: Szivárványos Antifa-zászló a 2016-os budapesti pride-on. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.