idezojelek

Kampánybuli

Luxusvillák, tengeren ringatózó jacht, milliós órák, versenyzongora a nappaliban, Bentley a garázsban, szicíliai esküvő.

Haraszti Gyula avatarja
Haraszti Gyula
Cikk kép: undefined

Luxusvillák, tengeren ringatózó jacht, milliós órák, versenyzongora a nappaliban, Bentley a garázsban, szicíliai esküvő. Ha nem okozott volna hatalmas botrányt az ügy, álmainkban sem gondoltuk volna, hogy egy olyan ember attribútumai ezek, aki a budapesti közművekkel foglalkozik, például a fűnyírással vagy a szemétszállítással. Már­tha Imre a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. fényűzésben élő vezérigazgatója azóta ikonná vált, kifejezi mindazt, ami a Karácsony Gergely-féle városvezetés lényege, bár a „szakember” legalább nem leplezi, hogy komoly vagyonra tehetett szert az elmúlt években a baloldal egyik „megoldóembereként”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy a főpolgármester, aki titokban osztogat 8-10 milliós, mesés prémiumokat a fővárosi közlekedési vállalatok és egyéb közpénzzel gazdálkodó szolgáltatók felső vezetőinek (köztük Márthának is), akik eközben nem restek egyre jobban megsarcolni a budapestieket, vagyis azokat az adófizetőket, akiknek ezeket a pluszjuttatásokat köszönhetik. 

A BKV vezetője nem sokkal azután kaphatott milliókat, miután döntött a buszjegyek drasztikus emeléséről.

 Mártha munkáját Karácsony szintén elismerte egy nagy összegű apanázzsal, miközben egy időben még annak a veszélye is fennállt, hogy a kukások tiltakozása miatt leáll az egész budapesti szemétszállítás. Ha ilyenek voltak a vállalások, akkor köszönjük nekik szépen, bár kötve hiszem, hogy ezért bízták meg a választók Karácsonyékat Budapest vezetésével.

És most itt van az újabb botrány, az ötmillió forint feletti fővárosi kifizetésekről szóló dokumentumok egyikéből ugyanis kiderült, 

a főként kampányízű, Budapestet népszerűsító közösségi programok szervezésére szakosodott Budapest Brand Nonprofit Zrt. legalább másfél milliárd forintot fizetett ki külsős vállalkozóknak idén augusztusig, miközben nem is olyan rég Karácsony Gergely még azzal fenyegetőzött, hogy ha a kormány nem segít, le kell állítani a villamosokat a Nagykörúton.

 De ami a lényeg, és amit már a Mártha nevű báró kapcsán is említettünk, hogy a kifizetési listán kik is szerepelnek és milyen megbízásokkal. Természetesen megtaláljuk a megbízottak között az olyan szakembereket, mint a Momentum és Márki-Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt egykori kampánytanácsadóját. Nyilván azért kapott megbízást tanácsadásra ez a személy a fővárostól is, mert Márki-Zay kampánya rendkívül jól sikerült.
De a kifizetési listán szerepel Karácsony Gergely egykori munkaadója, a Medián is, amely mi másra fordította volna a milliókat, mint közvélemény-kutatásra, ami Hann Endréék esetében sok esetben puszta manipuláció. Emellett szerveztek bulikat a XXII. kerületi momentumosoknak is a fővárosi cég forrásaiból a Duna-parton, vagy vezettek sétafikálást a fővárosban egy külsős szervezet finanszírozásával. 

Emellett négyszázmillió (!) forintról kötöttek az adófizetők pénzéből keretszerződést úgynevezett médiavásárlás címén egy társasággal, amelyben tavaly év végén írd és mondd egy személy alkalmazott dolgozott, maga az ügyvezető.

 Miközben tehát a baloldal harsányan kiabál arról, hogy szerintük a kormány közpénzből kampányol, maga lépett erre az útra és nem mostanában, csak azt adja, ami a lényege évtizedek óta. Karácsony Gergely pedig jól beilleszkedett strómanként ebbe a sorba, a gyanú szerint nemcsak a haverokat és az elvtársakat eteti milliókkal, hanem félmilliárd forintnyi „adományt” át is moshatott és el is tüntethetett egy álcivil szervezeten keresztül. A fővárosi Városháza pedig az irányítása alatt baloldali kifizetőhellyé vált, még jó, hogy nem adták el Bajnaiék a feje fölül.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.