Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

idezojelek

Új Európa

A jövőnkért mi magunk felelünk, és arra soha nem adtunk felhatalmazást az unió intézményeinek, hogy egyéni és közösségi szabadságjogainkat korlátozzák.

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zo

Azt mesélte nekem egy magyar uniós politikus, hogy néppárti kollégáival gyakran beszélgetnek az Orbán-kormányról. Szinte mindannyian azt mondják neki – egy-két jobboldalinak aligha nevezhető kakukktojás kivételével –, hogy mélységesen egyetértenek a szuverenista magyar állásponttal. Csakhogy – mondják ők – otthon, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és ki tudja, még hol, darabokra szedné őket a sajtó, ha egyetlen szóval is méltatnák Orbán Viktort. Ráadásul egész egzisztenciájukkal, karrierjükkel fizetnének azért, ha néppárti politikusokként nyilvánosan hitet tennének a nemzeti önrendelkezés, a bevándorlás korlátozása, a keresztyén hit mellett. Így aztán – ezt már én mondom – a néppárti politikusok hallgatnak, hiszen a helyzet foglyai. Ami fontos volna számukra, régóta tiltólistán szerepel, ugyanakkor soha, egyetlen néppárti hatalmi tényező sem akadályozza meg abban őket, hogy Brüsszelben a szocialistákkal és a liberálisokkal kössenek nagykoalíciót.

Tegnap azt mondta Bécsben a magyar kormányfő, hogy új fejezet kezdődik Európában. Azt hiszem, éppen ideje az őszinte beszédnek. Lehetetlen állapot, hogy Csehországban, Ausztriában, Magyarországon és sok más országban a szuverenisták nyerik a választásokat, ők a legerősebbek országukban, de az Európai Parlamentben nem mondhatják el szabadon a véleményüket. A tegnap megalakított új frakció – amelyhez hamarosan újabb országokból érkezhetnek támogatók – ebből a szempontból valóban az igazság oldalán áll. Ráadásul nem idegenek, hanem régi barátok között köttetett a politikai frigy, Orbán Viktor legszorosabb szövetségeseivel igyekszik új tempót diktálni. Bármi is történjen, ebben a politikai családban, az új szuverenista frakcióban senki nem fogja megtiltani a másiknak, hogy olyasmiről beszéljen, amiről az európaiak többsége állandóan beszél.

A népképviselet mégiscsak arról szól, hogy a polgárok választott képviselőkre bízzák egyéni és közösségi jogaik védelmét. Aki erről elfeledkezik, aligha végez hasznos munkát az uniós intézményekben. Persze 2004-ben még abban bíztunk, hogy uniós csatlakozásunk politikai, gazdasági és kulturális javakkal gyarapít bennünket. Ehelyett mára kiépült egy tervutasításos, akarattalan, szabadságellenes monolittömb, amelynek saját intézményei, saját törvényhozása, saját szókészlete, saját érdekrendszere van. Kapcsolati hálójukban mindenkit üldöznek, aki ragaszkodik választói felhatalmazásához, valamint nem hódol be a globalista parancsuralomnak.

Mindeközben az európaiak világosan kifejezték néhány héttel ezelőtt, hogy nem kérnek az egyenlősítő fedősztorikból, inkább a szuverenista politikára szavaztak. Európa nem kér a bevándorlásból sem. Valamint azt sem szereti, amikor a nemzeti önrendelkezés, az állam, az önkormányzat, a hadsereg, az egyházak, a civil társadalom elpusztítandó maradvánnyá silányul a globalisták számára. És ha valakik valahol igyekeznek azt az illúziót kelteni, miszerint az európai átlagember önként együtt akarna élni idegenekkel. Olyanokkal, akik eltérő civilizációs-kulturális mintákat követnek, akik eljöttek ugyan hozzánk, de sorba állni nem hajlandók, akik még a többség anyanyelvét sem tanulják meg, de politikai-vallási indíttatásból a pusztításra esküsznek. Ebből nem kérünk: sem Ausztriában, sem Franciaországban, sem Szlovákiában. A jövőnkért mi magunk felelünk, és arra soha nem adtunk felhatalmazást az unió intézményeinek, hogy egyéni és közösségi szabadságjogainkat korlátozzák.
Illúziók helyett nagy reményekkel tekintünk a valóban jobboldali, valóban nemzeti, valóban európai frakcióra. Valóban elkezdődött egy új fejezet…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.