idezojelek

A jövő alakítója

Ritka és fontos adottság egy politikus esetében, ha képes korszakosan gondolkodni, túlnézni a következő választásokon.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Ritka és fontos adottság egy politikus esetében, ha képes korszakosan gondolkodni, túlnézni a következő választásokon, és valóban stratégiai alapokra helyezi a tevékenységét. A történelem egy folyamat, hullámzik, ezer meg ezer mozgatórugója összehúzódik és kinyúlik, bábuk emelkednek fel és dőlnek le. De ezt látni lehet, ha megfelelő szemmel nézzük. A tetteknek következményei lesznek.
Olaszországban olyan politikai közösség tagjai találkoztak tegnap, akik képesek felemelni a fejüket, és mindannyian azért az országért küzdenek, amelyet megadatott irányítaniuk. Hazafiak, akik mégis hasonló eszméket tartanak szem előtt. A Patrióták Európáért képviselőit évek óta az úgynevezett fősodratú média és politika mindig gyalázta, náciknak és kirekesztőknek nevezte őket, akikkel senki sem hajlandó együttműködni, akik elszigetelődtek, akik a történelem szemétdombjára fognak kerülni előbb-utóbb. Aztán kiderült, hogy a különböző országokból érkező különböző pártok igenis képesek együtt gondolkodni, az általuk lefektetett alternatív Európa pedig igenis vonzó lehet azoknak, akik benne élnek. Mert nem kirekesztő az, aki megvédi önmagát, hanem gondolkodó és érző ember.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A szellemet azok engedték ki a palackból, akik úgy gondolták, történelmi joguk eldönteni, miként gondolkozzon az európai ember. Pedig ilyen jogosítványt senki sem kapott, csak egy törpe kisebbség vált szószólóvá, magához ragadva az ideológia meghatározását, s indította el az országközösséget egy ultraliberális, nihilista, öngyilkos úton.

Mostanra pedig kiderült, hogy ez az itt élők többségének egyáltalán nem tetszik, nem akar senki feloldódni a sárga-kék masszában, hogy nemzetiség nélküli „lakosság” legyen.
Igen, fontos a pénz, a jólét. De az élet ennél sokkal több. Biztonság is kell, jövőkép is kell, nemzeti büszkeség és erős közösség. Haza kell, amely nem az a hely, ahová befizetjük a tb-t. Az olyan Európa, ahol az országok a függetlenségük feladása nélkül képesek együttműködni, valóban működőképes lehet. Az idők szavára pedig figyelni kell, a posztmodern demokrácia a nyugati jóléti államokban a kormányozhatatlanság határára sodorta a kontinens egykori „boldogabb” felét, és ma már kétszer is meg kell gondolni, ki is a boldogabb és ki járt rosszabbul. Nyugaton minden választást politikai válság követ, osztozkodás a háttérben, pofozkodás a sajtóban, az ország irányítását futballszurkolói bunyó szintjére süllyesztve, ahol mindenki abban bízik, hogy hamar írják ki a következő voksolást.

Magyarország a nyugati szürkeség és a keleti sötétség között áll, de nem azért, mert ezt így hozta az élet, hanem mert megdolgozott érte.

Orbán Viktor egyszerűen átlátta, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdenie Európának, és minek mi lesz a következménye. A migrációs válság hibás kezelésének lesz következménye. A téves energetikai lépéseknek szintén, az orosz–ukrán háborúban való részvételnek is, ezek mind-mind előre látható hibák, tévedések. Orbán Viktor úgy döntött, hogy nem vesz részt az Európai Parlament rémisztően alacsony színvonalú kutyakomédiájában, nem lesz a Fidesz egy megtűrt, meghunyászkodó párt a nagy és bölcs Európai Néppártban, hanem megkeresi azokat, akikkel meg lehet reformálni az ­Európai Uniót. Ez államférfihoz illő feladat, és csak nagyon kevesek képesek ilyen manőverre Európában. Nem is véletlen, hogy a magyar miniszterelnök neve már igazodási pont világszerte, az amerikai elnökválasztás során is előkerül, ki miként vélekedik Orbán Viktorról.
Ettől Magyarország persze nem lett világhatalom, de a jövőnek nem elszenvedői, hanem irányítói lehetünk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.