Hungária Értékpapír: részleges felfüggesztés

A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el.

HZS
2015. 03. 06. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. A biztos csütörtökön átvette az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel – írta közleményében a jegybank. Az intézkedések a felügyeleti biztos kirendelésének megszüntetéséig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig érvényesek.

A Hungária Értékpapír Zrt. részesedése a kezelt vagyont tekintve csak 0,5 százalék a befektetési vállalkozások piacán, és a társaság nem kezeli hitelintézet vagyonát. A feltárt szabálytalansággal érintett állomány csupán töredéke a közelmúltban ismertté vált eseteknek a jegybanki tájékoztatás szerint.

A Hungária Értékpapír Zrt.részleges felfüggesztése mellett a Buda-Cash-ügyről itt tájékozódhat:
Most kezdődik az igazi botrány

Pintér Zoltán, a Buda-Cash alapítója

Így juthatnak hozzá nyugdíjukhoz a DRB ügyfelei

Kettős könyvelést vezetett a Buda-Cash?

Az ügyfélfogadás szünetel

De ki is az a bróker?

Bukhatja a pénzét a siklósi önkormányzat

Siklósi jajkiáltás: százezer forintja sem maradt az önkormányzatnak

Saját csapdájukban a Buda-Cash ügyfelei

Visszavonták a DRB-csoport bankjainak működési engedélyét

Nem kereskedhet a tőzsdén a Buda-Cash

A Hungária Értékpapír Zrt. honlapján olvasható adatok szerint a jogelődjének számító befektetésközvetítő kft.-t 1993-ban alapították tulajdonosai, majd 1997-ben alakították át Biztonság Invest Zrt. néven felügyeleti engedéllyel működő független befektetési szolgáltatást nyújtó társasággá. 2008 óta viseli a Hungária Értékpapír Zrt. nevet.

A cég jegyzett tőkéje 200 millió forint, Seres István elnök-vezérigazgató és Kecskés Lászlóné vezérigazgató 50-50 százalékos tulajdonos. A társaság két saját irodát üzemeltet Budapesten és Cegléden. A társaság megalakulása óta tagja a Befektetővédelmi Alapnak.

Közleményében a jegybank emlékeztet arra, hogy a tőkepiac Magyarországon hosszú távon is a pénzügyi rendszer egészének fontos alkotóeleme, amely a pénzpiacok mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kaphat a megtakarításoknál. Az e területen időnként tapasztalható egyes szabálytalanságok ellenére e piac jogkövető magatartása alapvető fontosságú és biztosítható is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.