időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Gyurcsányt ismerős módon mosnák tisztára

TEVELI ZOLTÁN
2022.10.05. 16:54 2022.10.06. 07:28
Gyurcsányt ismerős módon mosnák tisztára

Az utóbbi idők egyik legnívótlanabb közéleti megjegyzését tette közzé a minap Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnökének „törpézős” posztja alulmúlt megannyi visszataszító megjegyzést, amit a baloldali politikusoktól, véleményformálóktól kellett elviselnünk – pedig elég erős volt a verseny.

Gyurcsány stílusa olyannyira ízléstelen volt, hogy még a baloldalon is megjegyezték néhányan: ezt talán mégsem kellett volna.

És hogy mi volt erre a DK-sok magyarázata az online térben? Hogy senki sem érti meg, hogy a nagy Ferenc valójában metaforában beszélt, és egyáltalán nem úgy gondolta, amit mindenki kiolvas a szövegből, dehogy akart ő élcelődni senki testmagasságával.

Mintha megéltünk volna már hasonlót. Amikor az őszödi beszédben ismerte be (nem a nagyközönségnek, csak az MSZP-s cimbiknek), hogy hazudtak reggel, délben, este, s trükkök százait vetették be, hogy a választásokra megtévesszék a közvéleményt, akkor is érkezett magyarázat. Akkor az volt a hivatalos narratíva, hogy ez egyenesen „igazságbeszéd” volt, és valójában az egész politikai elit bűnét mondta ki a bátor Gyurcsány a zárt ülésen.

A lényeg, hogy a folyamatosan a tisztességről papoló Gyurcsány nem hibás, ő a korrektség és a szeretet felkent papja. Ebbe belefér az is, hogy „önöknek nem lesz kegyelem, magukat is el fogják vinni”, de az is, hogy „törpézzen”.

Persze nincs új a nap alatt. Karácsony már tavaly azzal hencegett, hogy ő magas és sovány, mellesleg nagyon fél tőle Orbán. Végül neki még Márki-Zay is megakadt a torkán. Mondjuk ott legalább a fogatókönyv része volt, hogy Karácsony bocsánatot kért a nyilván százszor átnézett és egyeztetett Economist-interjú ezen része miatt, míg Gyurcsány a napokban már leszögezte, hogy nem kell annyiszor bocsánatot kérni.

Az mondjuk igaz, neki annyiszor kéne bocsánatot kérnie, hogy nem is érdemes hozzáfognia. Épp elégszer mondtak már ítéletet róla a választók. És ahogy a baloldal jelenlegi pozícióit nézzük, szükség is lesz még néhányszor arra, hogy elutasítsuk a Gyurcsány-stílust. A baloldali stílust.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Nógrád Megyei Hírlap/Ladóczki Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.