idezojelek

Így csavarta az ujja köré Orbán Viktor a komplett baloldalt

Már az első napon mattot kapott az ellenzék.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Felhévizy nem igazán szereti telet, sokkal inkább a nyár a kedvenc évszaka. Ilyenkor március elején már kézzelfogható közelségbe kerül a tavasz és lassacskán búcsút inthetünk a fránya hidegnek is. Az év első két hónapja egyáltalán nem volt csendes időszak, hiszen nagyon komoly történések rázták fel a közéletet, akár a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens vérlázító esetére, akár a budapesti Eötvös-gimnázium körüli korrupciós botrányra gondolunk. Gyurcsány évet értékelt, majd Orbán Viktor megmutatta, hogy ezt a műfajt hogyan is kell igazán profin művelni: zseniális, tűpontos beszédével gyakorlatilag elindította közéleti szempontból is a 2023-as évet. Most hétfőn azonban a politikai élet hivatalosan is elstartolt, hiszen elkezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Félix nagyon szereti ezeket az alkalmakat, hiszen ilyenkor Orbán Viktor napirend előtt felszólal, az ellenzéki frakciók pedig megpróbálják ízekre szedni a mondandóját. De a hírlapíró igazi kedvence az a rész, amikor a miniszterelnök válaszol a baloldali képviselők gonosz, nagyfokú tájékozatlanságról tanúskodó hozzászólásaira. 

Ezúttal sem volt ez máshogy, Orbán közérthetően, szellemesen, ugyanakkor határozattan tette helyre a baloldali felszólalókat, gyakorlatilag az ujja köré csavarva a komplett ellenzéket. A miniszterelnök elmondta, hogy miért nem tud a kormány az ellenzékkel egy malomban őrölni az ukrán ügyben.
„Önök úgy beszélnek Ukrajnáról, hogy a helyébe képzelik magukat. Önök úgy beszélnek Ukrajnáról, párhuzamot állítva Magyarországgal, mintha Magyarországról beszélnének. […] Nem az a probléma, hogy önök nem tesznek különbséget az országok között? Nem arról van szó, hogy önök egy szintre emelik Ukrajnát Magyarországgal? Szerintem ez a probléma. Nem gondolkodhatnak úgy Ukrajnáról, mint Magyarországról, mert az Ukrajna, ez meg Magyarország. Nem gondolkodhatunk úgy az ukránokról, mint a magyarokról. […]”

Tordai Bencének, aki azt állította beszédében, hogy Magyarország recesszióba süllyedt, az alábbi választ adta:
„Tordai Bence képviselőtársam hozzászólására azért kell röviden kitérnem, mert ott, nem állítom, hogy rosszindulatból, de ténybeli tévedések vannak, és nem lenne helyes, ha ezek rögzülnének. Először is a recesszió ügye. Magyarországon a gazdasági növekedés 2022-ben 4,6 százalékos volt. 4,6 százalékos növekedést nem recessziónak hívnak, hanem növekedésnek. Különösképpen igaz ez akkor, ha ezzel egy időben 2022-ben az Európai Unióban a gazdasági növekedés 3,6 százalék volt – ott 3,6, nálunk 4,6. […]” 

A Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György is megkapta a magáét:
„Ön megintett bennünket, és arra sarkallt, hogy legyünk európaiabbak, és a tárgyalásokon viselkedjünk jobban. Ezt értem is, de nem az önök pártja volt az a párt, amelyik EU-s zászlót szokott égetni, amikor összejön egy könnyű kis szeánszra? […] Tisztelt Jobbik, de hát mégis önök szerint a politikai vitának az egy helyes és eredményes rendje, amikor az a párt, amelyik EU-s zászlót szokott égetni, megfeddi a kormányt, hogy nem tárgyal eléggé elkötelezett európai módon? Biztos?”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De zseniális választ kapott a szocialista Tóth Bertalan is:
„Tóth Bertalan képviselőtársam is elégedetlen a kormánnyal. Egyetlen mondat erejéig azért hadd válaszoljak! Azt mondta az elnök úr, hogy iránytű nélkül sodródunk. Hát csak annyit tudok mondani: bezzeg az MSZP…” 

Ezekhez a parádés válaszokhoz sokat nem lehet hozzáfűzni. Akárhogy is szépítjük a dolgot, bizony az történt, hogy már az első napon mattot kapott az ellenzék. Levizsgázott, kiderült ismét, hogy nincs olyan ember a baloldali padsorokban, aki fel tudná venni a versenyt Orbán Viktorral – gondolta magában büszkén Felhévizy, majd töltött magának egy pohár testes villányi vöröset, hiszen elindult hivatalosan is a politikai szezon; ezt meg kell egy kicsit ünnepelni.

Borítókép: Orbán Viktor az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.