idezojelek

No war, no migration, no gender!

A később baloldalnak elnevezett gondolati-politikai kör legyárt egy ideológiát, aminek alapján a társadalmat át kívánja formálni, majd amikor ez nem működik, akkor csodálkozik.

Felföldi Zoltán avatarja
Felföldi Zoltán
Cikk kép: undefined
2023. 10. 17. 14:00

Ritkán fordul elő, hogy egyetértek Gábor Györggyel, de most ez is megtörtént. A filozófiai, vallás- és irodalomtörténeti tudásával előszeretettel kérkedő, Orbán Viktortól a Magyar Nemzet publicistáin át, az utolsó Fidesz szavazóig mindenkit bunkó, műveletlen suttyónak tartó, tipikus belvárosi ballib értelmiségi Gábor a következőképpen fogalmazott a Klubrádió honlapján: „Ha most megkérdezik tőlem, mi hát a megoldás, őszintén válaszolok: fogalmam sincs. …jószándékkal telve csak tragédiákat, katasztrófákat okozunk, vagy legalábbis azokhoz járulunk hozzá.” Mindezt a Nyugat-Európai muszlim népesség integrációjának kudarca kapcsán írta, valószínűleg még a legutóbbi brüsszeli terrortámadás előtt.

Dicséretes önkritika. Végre elismerte, hogy a balliberális értelmiségnek fogalma sincsen egy olyan probléma megoldásáról, amelyet éppen ők okoztak. Hogy mit kellene kezdeni a Nyugat-Európába beözönlött migránsok tömegeivel, amely migránsokat éppen ők hívtak be és üdvözöltek hatalmas lelkesedéssel, és amely migránsok egy része integráció helyett brutális terrortámadásokat hajt végre, a többiek pedig kitörő ovációval fogadják ezeket a támadásokat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez folyik itt már lassan 300 éve. A később baloldalnak elnevezett gondolati-politikai kör legyárt egy ideológiát, aminek alapján a társadalmat át kívánja formálni, majd amikor ez nem működik, akkor csodálkozik. Közben azért próbálkozik, és ha nem megy szép szóval, akkor erőszakkal próbálja a valóságot a saját elképzeléseihez igazítani. Csupa okos, sok egyetemet végzett, világlátott ember az úgynevezett „felvilágosodással” a francia forradalmat megalapozó filozófusoktól az orosz kommunista vezetőkön át Gábor Györgyig. Akik „jószándékkal telve” – bár néha azért ez is erősen megkérdőjelezhető – „csak tragédiákat, katasztrófát okoznak.” Aztán amikor meg kellene oldani a problémát, akkor kiderül, hogy „én ez utóbbihoz nem értek” – szintén egy dicséretes és őszinte beismerés Gábor Györgytől.

Mindezzel szemben ott van a normalitás, ott vannak a mindennapi életüket élő, elvont elméletekkel nem foglalkozó tömegek, akik nem akarják megérteni, hogy 

miért kell lefejezni a királyt, miért kell felkoncolni a papokat, miért nem lehet templomba járni, miért kell elvenni mindenkinek a tulajdonát, miért kell belépni a téeszbe, miért kell migránsok tömegeit befogadni Európába, vagy éppen miért kell óvodás gyerekeket transznemű előadók által prezentált műsorokkal traktálni.

 Ők a konzervatívok, akiket a Gábor György félék mélyen lenéznek. Mert nem végeztek egyetemet. Mert egyszerűen látják a világot. Mert nem hallottak Kantról. Mert Schubert helyett mulatóst hallgatnak a falunapon. Pedig soha nem ők okozzák a problémát. Ahogyan Roger Scruton fogalmazott: 

Igaz, hogy sok konzervatív nem túlságosan éleselméjű. De nem gondolom, hogy el lehetne ítélni embereket intellektusuk alapján, különösen, ha figyelembe vesszük mindazt a rombolást, amit az értelmiségiek véghez vittek. Sokkal jobban jártunk volna, ha ők mind olyan buták lettek volna, mint egy átlagos konzervatív.

Ha Gábor György nem tudja a megoldást, fogalmazzuk meg mi, a józan paraszti ész talaján álló, nem elvont ideológiákban gondolkodó konzervatívok, olyan nyelven, hogy azt a „nem túlságosan éleselméjű” konzervatívok is megértsék. Szerintünk a megoldás egyszerű: nem kell háború, nem kell bevándorlás, nem kell gender ideológia! Az Európai Unió kedvéért: no war, no migration, no gender.

Borítókép: Gábor György filozófus (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.