idezojelek

Will Smith magyar hangja úgy ugrott neki Orbánnak, hogy azt NoÁr is megirigyelné

A népszerű színész ezúttal nagyon messzire ment.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a régi katonatörténeteit mesélni. Mára az idő mindent megszépített és az akkor borzasztónak megélt kiszúrások, laktanyafogságok megszépültek, jópofa sztorikká szelídültek. A 90-es évek egyik legnépszerűbb tv-sorozata volt az Angyalbőrben, amelyben a vasbogdányi laktanya bakáinak a mindennapjait lehetett figyelemmel követni. Ez a sorozat volt a hírlapíró egyik kedvence, nem csupán azért, mert katonákról szólt a történet, hanem azért is mert remek színészi alakítások fűszerezték az egyébként nagyon jópofa epizódokat. 

Ez a régi filmsorozat azért jutott Félix eszébe, mert a YouTube-on böngészve belefutott egy interjúba, amit a Szabad Európa készített Kálid Artúr színművésszel, aki nem mellékesen az egyik főszereplője volt az említett Angyalbőrben sorozatnak. Ő volt Pós, a színes bőrű katona, aki civilben hárfaművészként működött és ezért külön engedéllyel mentesült a bakancsviselés alól. Kálid szenzációs szinkronszínész, ő kölcsönzi a hangját többek közt Denzel Washingtonnak és Will Smithnek. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az kevésbé volt róla köztudott, hogy ő is tagja annak a baloldali művészekből álló akciócsapatnak, akik időről időre elmondják különböző fórumokon, hogy itt minden rossz, semmi sem működik, Orbánék tönkretesznek mindent, az oktatás és az egészségügy kritikán aluli satöbbi, satöbbi. Kálid Artúr a következőket mondta a Szabad Európa Szelfi című podcastjében:

Azt tudom, hogy készülnek listák. Az is tudom, hogy bizonyos filmekbe vagy castingokra azért nem jutottam el, mert, mondjuk, aláírtam egy petíciót, amit most is úgy gondolom, hogy helyes volt. […] Szoktuk beszélni szakmán belül, hogyha én tényleg minden pillanatban őrizném azt, hogy ezzel a rendszerrel nem közösködöm, ezzel a rendszerrel nem értek egyet, akkor gyakorlatilag munka nélkül maradnék szépen lassan, mert azt látod, ha bárhova nézel, már mindenhol ők vannak. […] Már mindent leszalámiznak […] Olyan simán futunk bele újabb és újabb kétharmadokba, hogy öröm lesz nézni. Ebbe fáradtam bele. Azt érzem, hogy majd egyszer valami kis banánhéj… Tényleg ez lesz, de addigra annyi minden rossz történik.”

Milyen érdekes, amíg a baloldal kizárólagos privilégiumként uralta a kultúrát, addig minden rendben volt…

Néhány mondat arról, hogy mi is ez a Szabad Európa, a független, objektív, hiteles hírforrás, ahol a mi Kálidunk nekiment a kormánynak. A Szabad Európa portált amerikai költségvetési pénzekből tartják fenn. Saját bevallásuk szerint függetlenségük egyik garanciája a külföldön működő amerikai médiumokat összefogó ügynökség, a USAGM tevékenységét meghatározó jogszabály, ez alapján valójában amerikai médiaként tekintenek magukra. „A működés költségeit az Egyesült Államok kongresszusa biztosítja a USAGM (Az Egyesült Államok Globális Médiáért felelős Ügynöksége) független testületen keresztül” – írják az oldalukon. 

A weboldal valójában egy „kereskedelmi képviselethez” tartozik, amelynek neve: RFE/RL Inc. Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet. A lap pontos költségvetése nem ismert, a finanszírozás azonban teljesen egészében amerikai adófizetői pénzből történik, ugyanis a portálon nincsenek hirdetések. A Szabad Európa egyébként keményen beleállt a tavalyi választási kampányba, az Országgyűlési választásnak külön sorozatot szentelt, amelyben a kormány munkáját bírálta és azóta is a baloldali megmondóemberek szócsöveként szolgál.

Ennyi. Nincs új a nap alatt.

– A mi kis színészünk az egykori angyalbőrt nagyon úgy tűnik, hogy báránybőrre cserélte, és ha már így történt, farkasként bele is bújt íziben. A műsorban először ment a szokásos liberális mosdatás, az illető minél jobb színben való feltüntetése, hogy aztán egy varázsütésre elinduljon a baloldal által mantraként ismételgetett, unalmas szitokáradat. Őszintén sajnálom, hogy Kálid Artúr is beállt a Nagy Zsolt, Nagy Ervin vagy éppen NoÁr nevével fémjelzett díszes kompániába. Többre volt hivatott – gondolta magában Felhévizy, majd elővette a katonaidejében készült fényképeiből összerakott fotóalbumát és nosztalgiázott egy kicsit.

Borítókép: Kálid Artúr a Szabad Európa Szelfi című podcastjében (Forrás: YouTube/Képernyőfotó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.