idezojelek

Összeesküvés-elmélet és -gyakorlat

A legszebb az, amikor a globalista propaganda propagandistázik.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Amikor a globalista haladárok a nemzeti konzervatív álláspont lejáratásával, hiteltelenítésével kísérleteznek, rendszeresen vádaskodnak oly módon, hogy összeesküvés-elméletek gyártóiként állítanak be bennünket. Ám egészen döbbenetes, amikor azt tapasztaljuk, hogy – ellentétben a vádakkal – nem mi szövünk összeesküvés-elméleteket, hanem maga az összeesküvés rajzolódik ki a szemünk előtt, amiről a libernyákok nemes egyszerűséggel összevissza hazudoznak.

Az Ukrajna területén zajló háborúról például több olyan történet vált az egyszerű szemlélő számára is láthatóvá a napokban, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy azok próbálnak körénk egy lényeget eltakaró alternatív valóságot építeni, akik a nemzeti kormányt vádolják ezzel. A háború kitörése óta él a jobboldali szakértők körében egy olyan értelmezés, hogy Ukrajnában úgynevezett proxyháború zajlik, vagyis a konfliktus látszólag az orosz agresszió következtében harapózott el a két hadviselő fél között, ám valójában az amerikai és – a Bogár László által pikírten nem létezőnek nevezett – globalista pénzügyi világhatalom érdekei és az orosz érdekek között feszül. Ahogy azt találóan megfogalmazták többen, Amerika az utolsó ukrán katona haláláig harcolni fog azért, hogy legyőzzék Putyint. Eddig mindazok, akik magukévá tették ezt a megközelítést, azonnal Putyin-pártivá minősültek a rettenetesen független-objektív sajtóban, ami jelenleg megbélyegzőbb a náci minősítésnél. Aki ilyet mert gondolni, netán leírni, az nyomban az Orbán hátsó feléből ki sem látszó lakájmédia propagandistájává lett. Aztán telt-múlt az idő, ezrek haltak meg, százezrek menekültek el Ukrajnából, mil­liók élnek rettegésben a háború következményeitől szenvedve szerte Európában, a figyelmes szemlélő pedig egyre furcsább hírekkel találkozhat az ilyenkor szokásos hadijelentések ellentmondásos áradatában.

Először amerikai katonai szakértők véleménye borzolta idegeinket, akik szerint ha nem küldene számolatlan dollármilliárdokért fegyvereket a Nyugat Ukrajnába, már régen véget lehetett volna vetni a háborúnak. Hú, már a Pentagon spájzában is ott vannak az oroszok? – tettük fel önmagunknak az álnaiv kérdést, de nem sokáig hüledezhettünk. A következő döbbenet akkor ért bennünket, amikor értelmet nyert a Soros György köreiből kiszivárgott emlékezetes mondat, miszerint ők ott vannak Ukrajnában évek óta, és nem is mennek el onnan. Arról, hogy mi a csudát keresnek ott, csak félve elmélkedtünk. De manapság már a Népszavánál is tudják a megfejtést, csak valamilyen oknál fogva szemérmetlenül letagadják. Mert ha nem is adásvételi szerződés alapján, de három nagy amerikai agráróriás jelentős hasznot húz a legendás ukrán fekete termőföldből. Évek is eltelhetnek, mire valakinek sikerül a konstrukciót is föltárnia, ami alapján teljes ellenőrzést akarnak ezek a multinacionális világcégek és a Soros hálózatához szorosan kötődő oligarchák gyakorolni a világ élelmiszerpiaca fölött, amihez Ukrajnát is felhasználják, de a figyelmes szemlélőnek ma is egyértelmű, hogy az úgynevezett ukrán gabona és kukorica útjából csak Amerika tudja az aknákat eltávolítani. Szakértők felhívják arra is a figyelmet, nem lehet véletlen az sem, hogy abban a pillanatban, amint az első, kukoricát szállító hajó elindult Odesszából, az orosz exklávé, Kalinyingrád felé is elindulhattak az orosz árukkal megrakott vonatok Litvániából. Felmerül az alapos gyanú, hogy amerikai–orosz egyezség áll a hirtelen megvilágosodás mögött. Mégis kinek az érdeke volt alapvetően, hogy az amerikai érdekeltségek kukoricája kijusson végre a világpiacra, a litvánok pedig arcvesztés nélkül befejezhessék az izmozást az orosz medvével?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már emlegetett Bogár László úgy fogalmazott a Háttérkép című műsorban, hogy olyan bonyolulttá és összetetté vált a világ hatalmi szerkezete, hogy a nem létező globalista háttérhatalom nem tudja már átlátni és kezelni. Ezért vissza akarja bontani egy alacsonyabb összetettségi állapotba, hogy uralni tudja. Ezt a célt szolgálja a kiprovokált orosz agresszió, a háború következtében kirobbant energiaválság, és az egyre fenyegetőbb gazdasági világválság. Putyin felelősségét Bogár László szerint nem csökkenti, sőt növeli, hogy hagyta magát provokálni. De végtelenül leegyszerűsítő az a megközelítés, hogy a gonosz oroszok megtámadták az ártatlan Ukrajnát, a jóságos Amerika-kapitány pedig a megmentésére sietett.

Amióta tart az öldöklés, két valuta erősödik, a dollár és rubel. Az olajcégek és Oroszország soha nem látott mértékű bevételekhez jut a megemelkedett energiaárak következtében, miközben Európa gazdaságai az idióta szankciós politika miatt az összeomlás szélén táncolnak. A világban éhínség fenyeget a háború gerjesztette élelmiszerválság miatt.

Egyre kevésbé vitatott az a nézet, hogy ez már a harmadik világháború, csak a fegyveres konfliktus egyelőre Ukrajnára korlátozódik. Ám Kína épp most kezdett permanens hadgyakorlatba Tajvan partjainál.

Szerintem ha mindezt végiggondoljuk, bátran kijelenthetjük, hogy aki ezek után Putyin-pártiságnak minősíti az amerikai globalista hatalmi körök és a politikai céljaikat velük elérni szándékozó multinacionális világcégek szerepének és felelősségének felvetését, az a Biden-adminisztráció és a Soros-hálózat hátsó feléből ki sem látszó lakájmédia propagandistája.

De el ne feledkezzünk az elmúlt néhány nap másik döbbenetes híréről. Arról, hogy lemondott az Amnesty International ukrajnai irodájának vezetője, mert azzal vádolta a Soros-féle NGO-t, ahol eddig vezetőként dolgozott, hogy már az is Putyin propagandáját tolja, amikor azzal vádolja az ukrán hadsereget, hogy veszélyezteti a civileket, amiért iskolákban és kórházakban bázisokat létesít, és sűrűn lakott területekről indított ellentámadásokat. Amint – egyébként helyesen – megállapítják, a megtámadott pozíció nem menetesíti az ukránokat a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól. Na, lett is irgalmatlan acsarkodás. Mintha mi mondtuk volna! Pedig azt hozzá sem tették, hogy a felháborodás, ami háborús bűntettel vádolja az ellenséget, amikor az szétlövi a kórházba telepített rakétabázist, lebombázza az iskolába bújtatott vezetési pontot vagy a földdel teszi egyenlővé a fegyverraktárnak használt bevásárlóközpontot, szóval ez a felháborodás nem feltétlenül őszinte, és semmiképpen nem megalapozott. Miközben ez a taktika évek óta közismert más hadszínterekről, csak annyi az újdonság, hogy eddig az Amnesty International csak akkor volt fölháborodva, ha a demokráciaexportőrökkel szemben alkalmazták. Szegény Okszana Pokalcsuk, most pisloghat a tudathasadástól.
Szóval érdemes nagyon körültekin­tően szörfölni mostanság a híradások között, mert könnyen összeesküvés-gyakorlat áldozatává válik a gyanútlan szemlélődő.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.