idezojelek

Baloldali merényletek minden szinten

A Fico és Trump elleni merényletek a globalista baloldal alvilági módszereire világítanak rá.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined

Az egyenirányított nyugati sajtó által keltett háborús hisztéria és a szuverenista nézetekkel szembeni rágalomhadjárat megérlelte a maga mérgező gyümölcseit. A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet után két hónappal Donald Trump volt amerikai elnökre, republikánus elnökjelöltre is rálőtt egy idióta. Igaz, Fico a baloldali szociáldemokrata párt, a SMER-SD elnöke is, azonban több kérdésben egyetért Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikájával, ami már éppen elég a balliberális gyűlölködés fellángolásához. A vezető politikusok elleni merényletek ugyanis rendre ennek az oldalnak a számlájára írhatók.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Merényletek mindig is voltak, és sejthető, hogy ezután is lesznek. Ám ha csupán a XX. század legismertebb eseteit nézzük, azonnal szemünkbe ötlik, hogy a gonosz akciók szinte kivétel nélkül az anarchista, baloldali térfélen szerveződtek.

A Ferenc Ferdinánd osztrák–magyar trónörököst 1914. június 28-án meggyilkoló Gavrilo Princip szerb terroristát ugyan nacionalistaként szokták emlegetni, de azért nem árt tudni, hogy ez a fiatalember anarchista és kommunista írásművek hatására radikalizálódott. Egy Bogdan Zserajics (Zeraics) nevű terrorista volt a példaképe, aki 1910. július 15-én követett el merényletet a boszniai kormányzó ellen. Ez a merénylő, miként Princip is, a „Fekete Kéz” elnevezésű terrorszervezet tagja volt.

Karl von Stürgkh grófot, Ausztria miniszterelnökét már az első világháború derekán, 1916. október 21-én ölte meg egy Friedrich Adler nevű szocialista merénylő Bécsben. Stürgkh a Szerbia elleni hadüzenet legfőbb támogatója volt. E tekintetben nem értett egyet gróf Tisza István magyar miniszterelnökkel, bár idővel igyekezett meggyőzni őt a háború szükségességéről.

Tisza Istvánt két évvel később, 1918. október 31-én, budapesti otthonában ölték meg kommunista-anarchista bérgyilkosok. Baloldali kezek azonban nemcsak a fegyverek ravaszait húzogatták, hanem orbitális hazugságokat is leírogattak. A Tisza-gyilkosságról például évtizedeken keresztül lehetetlen volt tárgyilagos elemzésekbe bocsátkozni, mivel a marxista felfogású történelemszemlélet a „népharagelméletet” helyezte előtérbe. A Magyarország történeti kronológiája című négykötetes kézikönyv (Budapest, 1983) harmadik kötetében a gyilkosságról mindössze ennyi szerepel: „Tisza István gr. volt miniszterelnököt ismeretlen fegyveres katonák budapesti lakásán agyonlövik.” 

Ma már tudjuk: a baloldali bérgyilkosok nem voltak ismeretlenek, és véres munkájukért jelentős pénzösszegeket kaptak a megbízóiktól, nevezetesen Károlyi Mihály, a „vörös gróf” bizalmi embereitől.

Ezzel kapcsolatban érdemes egy pillantást vetni a marxistagyanús történészek magatartására is. A Tisza-gyilkosság 1920–21-es hadbírósági tárgyalásának adatait, illetve az azokból levonható következtetéseket azzal igyekeztek megkérdőjelezni, hogy a per koncepciós jellegű volt, és a tanúvallomások egy része valótlanságokat tartalmazott. Ezzel szemben épp az enyhe ítéletek, a gyanúsítottak egy részének felmentése bizonyítja a koncepciós szándék ellenkezőjét. A bíróság ugyanis olyan személyeket nem ítélt el, akiknek az esetében nem talált egyértelmű bizonyítékot.
A kommunista diktatúrák gyakorlatából ismert koncep­ciós perek legfőbb jellemzője volt, hogy hamis tanúk és bizonyítékok alapján ítéltek el megrágalmazott, a nekik tulajdonított bűncselekményekkel nem vádolható embereket. A Tisza-gyilkosság hadbírósági peréről – néhány tisztázatlan részlet ellenére − ugyanez nem mondható el.

Nem meglepő módon a jóval későbbi, világszerte megdöbbenést és felháborodást keltő dallasi merényletet elkövető Lee Harvey Oswald is egy kommunistaszimpatizáns figura volt. Ez az alak 1963. november 22-én lőtte le John Fitzgerald Kennedy elnököt, aki nyitott gépkocsiban ülve haladt keresztül a városon. A gyilkosság egyes részletei máig tisztázatlanok, részint azért, mert nem sokkal később Oswaldot is lelőtték.

 

A Fico és Trump elleni merényletek a globalista baloldal alvilági módszereire világítanak rá. Ugyanakkor látni kell, hogy ennek az oldalnak a brutális és primitív módszereknél hatásosabb és ártalmasabb merényletkísérletei is vannak. Ilyenek az uniós polgárok életét hátrányosan érintő, a megkérdezésük nélkül hozott döntések. 

Például idesorolható a Patrióták Euró­páért pártszövetség − amely az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója − kirekesztése a fontos uniós pozíciók elosztásának folyamatából, továbbá a békepárti Orbán Viktor folyamatos rágalmazása, a bírósági ítélettel sújtott Ursula von der Leyen újraválasztása, az általa tervezett, Európa militarizálását célzó program bejelentése, és a sor hosszan folytatható.

Az EU-val szembeni, százmilliók sorsát nehezítő merényletekről beszélhetünk. Ilyenek az ukrajnai háború fokozódó finanszírozása, az oroszellenes szankciók, a zsákutcás illegális migráció támogatása, az ostoba „eltörléskultúra”, az elhibázott zöldpolitika erőltetése, valamint a többi elmeroggyant brüsszeli intézkedés. Ezek mind egyfajta merényletek a nyugatinak mondott demokrácia alapelveivel és az európai polgárok érdekeivel szemben.

A szerző író, újságíró

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.