idezojelek

Kockázat

A háború és Márki-Zay Péter ámokfutása miatt az elmúlt hetekben szinte észrevétlenül lepleződtek le a Soros által pénzelt NGO-k.

Cikk kép: undefined

A háború és Márki-Zay Péter ámokfutása miatt az elmúlt hetekben szinte észrevétlenül lepleződtek le azok a Soros György által pénzelt NGO-k (nem kormányzati szervezetek), amelyek befolyást gyakorolnak a hazai közéletre, a brüsszeli döntéshozókra, és torz, hamis képet festenek Magyarországról. Mindig is volt valami megmagyarázhatatlan szégyenérzet az emberben, amikor például az Amnesty Interna­tional, a Transparency International jelentéseit vagy a Társaság a Szabadságjogokért megnyilvánulásait hallotta, olvasta. Most végre kiderült, hogy nem azokban volt a hiba, akik nem hittek a fülüknek, a szemüknek. A gépezet működtetői ugyanis maguk ismerték el, pontosan tudták, hogy amit mondanak, az nem igaz. De mi is történt?

A Magyar Nemzet az elmúlt két hónapban – egy ismeretlen e-mail-címről kapott terjedelmes adathalmaznak köszönhetően – több olyan bennfentes szereplő véleményét közölte, akik valamilyen formában kötődnek vagy kötődtek a spekuláns alapítványához. A Skype-interjúkból kiderült, hogy a Soros Györgyék által finanszírozott jogvédő szervezetek miként irányítják a Magyarországról tudósító külföldi újságírókat, milyen eszközökkel próbálják meg nyomás alá helyezni a kormányt, illetve Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az aktivisták lénye­gében elmondták, ha egy kormány azt teszi, amit Brüsszel akar, úgy akkor sem indítanak az adott ország ellen vizsgálatot, ha ott nagy a korrupció és lopják az EU-pénzeket. Ha viszont szembemegy Brüsszellel, folyamatos támadásokra számíthat. Zavartalanul fecsegtek arról is, hogy az NGO-k képesek bármilyen nekik tetsző tartalmat elhelyezni a hazai balliberális médiumokban, riportereket fizetnek, kenyereznek le, de bejáratosak számos nagykövetségre is.

Jelenleg ott tartunk, hogy e szervezetek munkatársai nevetgélve ismerik el, hogy Magyarországon azt csinálnak, amit akarnak, nem kell tartaniuk semmitől. A finanszírozásuk hibátlanul működik, a pénz külföldről jön, így szerintük anyagilag sem lehet ellehetetleníteni a működésüket. Mondják ezt annak ellenére, hogy az NGO-k magyarországi ténykedése, a fent említett tények tükrében, vegytiszta nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor zsinórban a negyedik kétharmados felhatalmazásával újabb négy év kormányzásra készül. Lehetséges, hogy eljött az idő, és ezen a valóban ingoványos területen, a törvény adta lehetőségeket kihasználva, elkezdődhet valamiféle igazságtétel. Nagy kérdés azonban, hogy ezt miképpen lehet véghezvinni, hiszen az országban működő „civil” szervezetek csupán kis fogaskerekek Soros nemzetközi gépezetében.

A hálózat erejét, hatékonyságát jól érzékelteti az a francia sajtóban megjelent írás, amely lerántotta a leplet az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége, a WAN-IFRA valódi ténykedéséről. A Soros-alapítvány által finanszírozott WAN-IFRA ezernyi médium mellett olyan orgánumokat kapcsol össze, mint például a The Financial Times, a The Economist, a The New York Times, a Le Monde, a Die Welt. A francia híradás szerint, amikor megkérdezték a WAN-IFRA vezetőjét, lehetséges lenne-e Magyarországra nyomást gyakorolni az EU-n és az Európai Parlamenten keresztül, azt válaszolta, „persze, volt már rá példa”. Ennek fényében beszédes tény, hogy a választások után néhány órával Ursula von der Leyen bejelentette, megindul a jogállamisági mechanizmus hazánk ellen. Az Európai Bizottság elnöke korrupciót emlegetve indokolta a lépést. Igaz, olyan pénzekkel kellett volna visszaéléseket elkövetni, amelyek még meg sem érkeztek.

A Sorosék érdekeit kiszolgáló NGO-k Brüsszellel összekacsintva támadnak majd, hiszen a migráció, a genderügy és egy sor más kérdésben a kormány álláspontja kimozdíthatatlan. Legfőbb hátrányuk azonban, hogy alaptalan vádakat fogalmaznak meg. Ezzel a fent említett Skype-interjúk szerint saját maguk is tisztában vannak. Attól, hogy a globális sajtó összehangoltan közli a hazugságokat, a torz információk még nem válnak igazzá. Ez négyévente a választási eredményekből viszonylag egyértelműen ki is derül.

Borítókép: Soros György (Fotó: Europress/AFP/Bryan Bedder)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.