idezojelek

Nincs barátság

Ha az orosz elnök tudta volna, hogy milyen nagy szívességet tett valakiknek, lehet, hogy 2022. február 22-e reggelén cselgáncsedzésre megy vagy a zongorához ül, és nem azt teszi, amit tett…

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

És akkor Oroszország megtámadta Ukrajnát. Tudjuk, ki az agresszor, tudjuk, ki a védekező fél. Ez így nagyon egyszerűen hangzik, pedig korántsem az. Leginkább azért nem az, mert ebben a játszmában százezrével halnak meg ártatlan emberek. Mert az is ártatlan, akire ráadták a hadsereg zubbonyát, és a bevetés után negyedórával elveszti az életét, de az is, akit pizsamában ér álmában a rakétatalálat.
Tegnap még a gyerekét etette, tegnap még a konyháját festette, tegnap még a barátjával beszélgetett, tegnap még anyukájának adott puszit az arcára, ma pedig öl. Tegnap még élt, ma pedig halott… Ilyen a világ Isten nélkül. Ráadásul ez csak a kirakat, mert a háttérben is zajlik a háború. Putyin lépése egy várt apropó a világ gazdasági újrafelosztásához. Ha az orosz elnök tudta volna, hogy milyen nagy szívességet tett valakiknek, lehet, hogy 2022. február 22-e reggelén cselgáncsedzésre megy vagy a zongorához ül, és nem azt teszi, amit tett…
Most nézzük meg, hogy mi történt tegnap és az elmúlt két évben. Nagyon úgy tűnik, hogy itt a forgatókönyv megírását nem a véletlenre bízták. 

Az ukránok 2024. augusztus 30-án bejelentették, hogy január­tól leállítják a kőolajszállítást a Barátság vezetéken.

Azaz: a gáz mellett 2025 januárjától megszűnik az orosz olaj tranzitja Ukrajna területén a Druzsba, tehát a Barátság olajvezetéken keresztül. Arról a vezetékről beszélünk, amelyen keresztül több európai ország, így Szlovákia, Csehország és Magyarország is orosz olajat kap.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Ez a tegnapi bejelentés, de nemrégiben arról kellett cikkeznünk, hogy Ukrajna a Lukoil elől már elzárta a Barátság csővezetéket. Ez havi 1,1 millió hordó olaj kiesését jelentette. Ez a mennyiség nemcsak a magyar piacról hiányzik, hanem a szlovákról is. A fent említett eseményeket egy kicsit helyezzük szélesebb perspektívába. A Nyugat szankciókat vetett ki az oroszországi energiaforrások behozatalára, de figyelembe vette egyes tagállamainak az érdekeit. Mondjuk úgy, hogy Brüsszel megengedő volt… Az uniós választáson túl vagyunk, az orosz–ukrán háborún nem. Most valamiért újra lendületet vett a kontinens leválasztása a megfizethető oroszországi energiaforrásokról.
Rámutathatnánk, hogy tiszta sor, ezúttal senki nem robbantott fel semmit. Mert ugye az Északi Áramlat gázvezetékkel kapcsolatban ezt nem mondhattuk el. 

Soha ne felejtsük el, és mindig mondjuk el, mindig írjuk le: az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása történelmi léptékű támadás, amely veszélybe sodorta Európa energiaellátását!

 És ezt követően mi történt? Semmi! Hol így magyarázzák, hol úgy az esetet. A legutóbbi fedősztori szerint az akcióért egy maroknyi ukrán katona és civil felelős, akik a terveket egy átmulatott éjszaka során dolgozták ki. És a többi, és a többi… Most pedig megláthatjuk, hogy miként zárnák el az utolsó csapot is az Oroszországból érkező energiaforrások előtt. Bár arra ébrednénk, hogy a világ hatalmasai hogyan zárják le az utat a háború továbbterjedése elől! Nem ezt tapasztaljuk. Arra leszünk figyelmesek, hogy valakik érdekeltek az öldöklés fenntartásában, bábként mozgatnak országvezetőket és egyszerű állampolgárokat, miközben Európa nagyobb függőségbe kerül energiafronton Amerikától, mint valaha volt Oroszországtól. Moszkva pedig vígan üzletel Indiával és Kínával. Köszöni szépen, itt mindenki jól van, csak a játszótéren mészárlás folyik... Egy darabig még lehet szórakozni az életekkel, de egyszer vége lesz. Mert ahogy a Biblia mondja: „De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek.” Te hol leszel ekkor?

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.