idezojelek

„Danke Ungarn!” – A magyar rendőröket ünneplik az Antifától félő jobboldali németek

Magyarország nem Türingia, ahol az erőszakos baloldali bűnözőknek semmitől nem kell tartaniuk – írta egy német politikus.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

Németországban is hírértéke volt a hétvégi kegyetlen támadásoknak, amelyeket a gyanú szerint szélsőbaloldali csoportok követtek el, pusztán a kinézetük, ruházatuk alapján brutális módon rátámadva járókelőkre Budapesten. Már az első hírek arról szóltak az emlékezetes, Gazdagréten lezajlott viperás támadás után, hogy németországi Antifa-tagok lehettek az elkövetők. Mindez be is bizonyosodott, a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón kiderült, valóban voltak németek a támadók és az elfogott gyanúsítottak között is.

A Bild írt egy hosszabb beszámolót az esetről, az ő cikkük javarészt a magyar tudósítások összefoglalása, ugyanakkor új információként jelent meg két motívum. Egyrészt egy korábbi, Németországban elkövetett hasonló támadás elkövetőit is gyanítani vélik a budapesti tettesek között, másrészt meg is nevezték őket. A Bild szerint Clara W. (22), Anna M. (26), Emilie D. (20), Moritz S. (20), Tobias E. (29) Németországból, illetve Ilaria S. ( 38) Olaszországból a tettesek között van, közülük Anna M., Ilaria S. és Tobias E., valamint egy magyar nő az a négy személy, akiket elkaptak a rendőrök.

Egy nappal a szombati események előtt a Der Standard közölt egy történeti visszatekintéssel tarkított előzetest, amelynek végén a szerző úgy fogalmazott: szükséges az antifasiszta ellentüntetés. 

Tegyük hozzá, hogy ezt a véleményt a sajnálatos támadásokat megelőzően tette közzé.

Ezenkívül a közösségi médiában is terjedni kezdtek a felvételek. Talán épp azért, mert a támadás annyira brutális és mert az Antifától „megszokott” alattomosságot is felülmúlja, a tetteikkel egyébként előszeretettel dicsekedő Antifa-csatornák nem reklámozták túlzottan a budapesti akciót (legalábbis a nyilvános felületeken).

A németországi vagy német anyanyelvű jobboldaliakat viszont nagyon is foglalkoztatta az eset. 

Tudni kell, hogy Nyugat-Európában, és azon belül a német nyelvterületen gyakoriak a hasonló támadások, bizony többször is lecsaptak már jobboldaliakra vagy általuk annak tartott emberekre, és az elkövetők nagyon sokszor köddé válnak, nem tudják megtalálni őket a hatóságok.

Éppen ezért tűnt fel ezeknek az embereknek az, hogy a magyar rendőrség kimondottan gyorsan reagált, és elkaptak a gyanúsítottak közül négyet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiában és az alternatív internetes oldalakon többen is gratuláltak a magyar rendőröknek, és reményüket fejezték ki, hogy az elkövetők elnyerik méltó büntetésüket, valamint azt is, hogy ezáltal Németországban is felgyorsulnak majd a támadások elkövetői elleni nyomozások.

 

„Végre a valóságról is lehet hallani. Nagyszerű a magyar kormány és nagyszerű a magyar rendőrség.”

„Jó hallani, hogy életben maradt a magyar állampolgár, és nem halt meg, mint azt korábban mondták. Köszönet minden magyarnak és Orbán úrnak. Mi németek nagyon sokat köszönhetünk Magyarországnak, ezt sohasem szabad elfelejtenünk.”

„A magyar törvények alapján járnak el, ilyen egyszerű”

„Egyszerűen bravó! Köszönöm Magyarország!” 

– olvasható a komment egy ismert svájci radikális jobboldali közéleti személyiség, Ignaz Bearth Schweiz YouTube-csatornáján, amelyet meglehetősen sokan néznek.

 

„Letartóztattak három német baloldali szélsőségest. Magyarország nem Türingia, ahol az SPD-s Maier Antifa-belügyminiszter vezetése alatt az erőszakos baloldali bűnözőknek semmitől nem kell tartaniuk ”– írta a Twitteren Stefan Möller, az AfD politikusa. Az általa megemlített Georg Maier türingiai belügyminiszter egyébként be akarja tiltatni az AfD-t.

A fentiekből is látszik, Magyarországra nagyon sokan tekintenek követendő példaként Németországban, de szerte Nyugat-Európában is, és most a gyors magyar rendőri intézkedésnek köszönhetően abban bizakodnak, hogy Németországban is kézre kerülnek majd szélsőbaloldali támadók.

Borítókép: az Antifa támadássorozatot indított a hétvégén Magyarországon (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.