idezojelek

Gálvölgyi is beletörölte a lábát a fideszes humoristába

A független, objektív Bödőcs pedig röhög a markába.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy az elmúlt vasárnapi jegyzetében azon tűnődött, hogy az egyik leghangosabb baloldali, liberális megmondóember, Havas Henrik miért nem tud szépen, méltósággal, békességben megöregedni. A „tanár úr” ezúttal ugyanis a szokásosnál is mélyebbre süllyedt. A tőle megszokott stílust hozva most is önmagát és anyagi helyzetét fényezte, de most messzebbre merészkedett. Ugyanis egy közös fotó kapcsán gúnyolódott, alázott meg természetesen a kormányhoz közel álló embereket. 

A héten tovább bővíthetjük a sort, a szépen megöregedni nem kívánó baloldali, liberális  „okostojások" tekintetében. A Sunday Brunch legutóbbi adásában Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt kérdezték. Nagyon sok minden szóba került. Nem is lett volna rossz az interjú, számos érdekes témát érintettek a beszélgetőpartnerek. Azonban amikor a riporter megkérdezte Gálvölgyit, hogy mi a véleménye Nacsa Olivér nagy port felvert megszólalásáról, kibukott a híres baloldali, liberális tolerancia. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Nacsa a Karc FM egyik műsorában a következőket mondta, amikor Pottyondi Edináról kérdezték:

„Szerintem az emberek, a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha ezt egy nő szájából hallják. Nem tudom, ez miért van így, ez alapvetően egy ilyen férfiszakma.” 

– Ez egy hülyeség […] – reagált, határozottan Gálvölgyi. Majd kifejtette, nagy öreg megmondóemberként, hogy szerinte mi humoros és mi nem. Szóval ment a már megszokott jóemberkedés. Nacsa Olivér véleménye nem volt szerencsés, ezt valószínűleg ő is érezte, mert később elnézést is kért a mondataiért. Úgy látszik azonban, hogy ez nem volt elég a megbocsátó, elfogadó és korrekt, haladó gondolkodású liberálisoknál. Mert továbbra is rendre tetemre hívják azért, amit mondott, hiába a bocsánatkérés. 

De ne legyenek kétségeink, Nacsa Olivér nem azért lett egyszeriben vörös posztó a baloldal szemében, mert csúnyát mondott Pottyondira, hanem azért, mert nyíltan kiállt a kormány mellett. Ugyanúgy, ahogy ízekre szedték Lékai-Kis Ramónát, amikor az RTL Klubtól átszerződött a TV2-höz. A csinos színész-műsorvezető hiába próbálta az új szakmai kihívás lehetőségével indokolni a döntését, a liberális tolerancia bajnokai gyakorlatilag nekiugrottak a közösségi hálós platformjain. Mondván, eladta magát a Fidesznek, ő is Orbán embere lett, a kormányzat szekértolójává vált. Így lett egy csapásra 2002-ben Egerszegi Krisztinából, mindenki Egérkéjéből csak a fél ország Egérkéje, miután felolvasták a levelét azon az emlékezetes Fidesz-nagygyűlésen. De Tóth Gabi énekesnő is megkapta a magáét a baloldaliaktól, liberálisoktól, amikor vállalva vallásosságát és hitét, a nemzetközi eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnöke lett.

Ez a híres liberális kettős mérce. Amíg valaki az ő véleményüket mondja vissza, addig minden a legnagyobb rendben van, ha azonban már más vélemény hangzik el, mint az övék, akkor beindítják a virtuális darálógépet.

– Arról a Bödőcs Tibor humoristáról, aki gyakorlatilag a baloldal szócsövévé vált az elmúlt évek alatt, azonban egész véletlenül elmulasztották megkérdezni a Heti hetes egykori sztárját. Ez a liberális világ már csak ilyen: amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek – gondolta magában Felhévizy, és újra leült a tévé elé megnézni a Bagi–Nacsa Orfeuma legutóbbi szenzációs  adását, mert azt egész biztosan bizonyítja ez a műsor, hogy a szélsőséges ellenzéki vélekedéssel szemben a humor bizony nem baloldali műfaj.

Borítókép: Gálvölgyi János a Sunday Brunch című műsorban (Forrás: képernyőfotó/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.