idezojelek

Orbán és a Fradi: undorító párhuzam

A gyűlölet nem pálya!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A baloldalt csak a kudarcok éltetik. A minél rosszabb, annál jobb elv vezérli őket. Azt hiszik, hogy ez a vágyott győzelmük kulcsa, de hatalmas tévedésben vannak. Hiszen az az álmoskönyvek szerint sem kecsegtet semmi jóval, ha annak drukkolnak, akkor boldogok, ha magas az infláció, elszállnak az energiaárak, mert ezzel a lépésükkel tulajdonképpen azt szeretnék, hogy a magyar embereknek rossz legyen. Erről írt remek ütemérzékkel a balos elemző, Nagy Attila Tibor is a minap:

„Most, hogy hónapok óta csökkennek a reálbérek, itt a lehetőség az ellenzék előtt, hogy a »minél rosszabb, annál jobb« alapon ezt a helyzetet a maga javára használja”.

De az is számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a magyar sportsikereknek sem örülnek, sőt kifejezetten annak szurkolnak, hogy minden sportágban, de legfőképpen a miniszterelnök kedvenc sportágában, a labdarúgásban kudarcok, vereségek jöjjenek. Ennek a gonosz, beteg gondolkodásmódnak az alapjait Farkasházy Tivadar, a Heti hetes egykori megmondóembere tette le, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában a következőt bírta mondani:

„[…] Boldoggá tesz mindig, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját.”

Ha a politizálás, az emberekkel való sikeres párbeszéd és a népszerűség terén nem is sikerült a baloldalnak előrelépnie, a gyalázkodás, ellendrukkerkedés és rosszmájúság terén bizonyosan szintet léptek. 

Méghozzá a Ferencváros labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligájából való kiesése kapcsán ültek tort és a balosok. Mint ismert a Fradi alulmaradt a BL-selejtező első körében a Feröer-szigetek bajnoka, a KÍ Klaksvík ellen. De a kudarcra éhes vicsorgók ezúttal nem álltak meg ott, hogy a földig alázták, cikizték az egyébként öt éve sikert sikerre halmozó Fradit és számos magyar válogatott játékosát, Orbán Viktort is sikerült belefűzniük kicsinyes játékaikba. A Népszava (ki más?) szerzője Provincializmus című, se füle, se farka írásába, amelyben jobbára a miniszterelnök pénteki interjújára reflektál, beleerőltette a Fradit is.

„[…] Szerinte a probléma másban van. Abban, hogy a baloldal, a liberálisok provinciálissá váltak. »Úgy látom, nem olvasnak, nem követik az eseményeket (…) nem fogadnak be új dolgokat.« Rémes. Mert ugyan könnyű így hatalomban maradni, de az országot magasabb szintre emelni, nemzetközi tekintélyt szerezni annál nehezebb. Olyan kudarcoknak van kitéve kormánya, mint a Fradi. Amit csak úgy tud elkerülni, ha kétszer-háromszor annyit olvas, éjjel-nappal repülőn ül, templomba meg kevesebbet jár, hogy be tudja fogadni az új dolgokat.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali szerző ezt az undorító és aljas párhuzamot azért használta, azért tuszkolta bele az írásába, mert ugye most sikk a zöld-fehérek pocskondiázása, hátha ebből a gyűlöletcunamiból jut majd Orbán Viktornak is. De rossz hírem van a számára, Orbán Viktor és kormánya köszöni, jól van, a nehézségek ellenére megvédte a magyar családokat és nagyon jó irányban halad az ország az infláció letörésében is. Mint ahogy azóta a Fradi is javított a nemzetközi futballszíntéren.

A gyűlölet nem pálya!

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő szelfit készít a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi és magyarországi diákjaival az MCC Kászonjakabfalva mellett létesített képzési központjában 2023. július 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.