idezojelek

Havas tanár úr hatalmas bakot lőtt, erre nincs bocsánat

Hogy is van ez? Tegyük tisztába a dolgokat.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix finoman szólva sem számít virtuóz barkácsmesternek, ennek ellenére gyakran fabrikál ezt-azt. Most éppen a tél közeledtével egy kis madáretetőt akart készíteni, le is töltött az internetről egy nagyszerű tervrajzot hozzá. Megvásárolta a hozzávaló faanyagokat és egy barátja műhelyében méretre is vágatta őket. A teraszon kialakított egy ideiglenes barkácssarkot és összeállította a kis madáretetőt. Le is lakkozta, hogy azért mutasson is valahogy, ha majd kiakasztja a falra, arról nem is beszélve, hogy a cinkék is szívesebben jönnek csipegetni, ha szép az etetőjük. Amíg száradt a barkácsmű, addig Félix gyorsan átfutotta az internetet, és bizony megint talált egy gyöngyszemet. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal a mindenhez is értő Havas Henrik kápráztatta el a nagyérdemű olvasótáborát egy Facebook-bejegyzéssel, amibe belevitt egy csipetnyi bolsevik romantikát is. A tanár úr ezúttal Budapestről és a Népligetről posztolt:

„[…] Azt hiszem, a Fidesz részéről akkor üzenték meg először, hogy kinyírnak, amikor azt mondtam, hogy Fürjes Balázs az elb…szott uszodája után reggelente tényleg szembe köphetné magát, mert még mindig nem készült el a ferihegyi gyorsforgalmi út. Még mindig prostituáltaké és tanulóvezetőké a Népliget. (Lehetne persze Budapest Prátere is, de nem az, hacsak nem számítjuk, hogy a peremén épülget Kubatov Fradi-városa.) Ehhez képest Fürjes Balázsnak (a budapesti nagyberuházások kormánybiztosa) van pofája azt nyilatkozni, hogy ha valaki jön Ferihegyről Budapestre, és meglátja a Groupama Arénát, rögtön tudja, hogy világvárosba érkezett. (A hajléktalanokat, meg az ilyen-olyan romokat álcázóhálóval takarják el.) Azóta irtóztató pénzért felépült az MVM Dome, meg az atlétikai stadion csak azért, hogy mind a kettő üres legyen, és ezt a Fürjest, ahelyett, hogy internálnák valahova az Alföldre, előléptették a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjává. […]”

Felhévizy ugyan madáretetőt készített, de az igazi etetés az az, amikor Havas szórja az észt a követőinek. Tegyük tisztába dolgokat, mert ezúttal a tanár úr több dologban is bakot lőtt, illetve felindultságában ismét bebizonyította, hogy milyen ember is valójában. Egyrészt, ha minden igaz, van Budapestnek egy főpolgármestere, Karácsony Gergelynek hívják, illetve van Ferencvárosnak is egy polgármestere, akit Baranyi Krisztinának hívnak. Talán először őket kellene kérdőre vonni, ha a Népliget helyzetéről, állapotáról szeretnénk többet megtudni, ugyanis ők a felelősek, ez az ő dolguk. Ami a kormány feladata volt, az maximálisan teljesült: bármennyire is nem tetszik Havasnak, bizony gyönyörű a zöld-fehérben pompázó MVM Dome, és a Groupama Aréna is pompás képet nyújt azoknak, akik beérkeznek a városba. Azok a dolgok, amikről Havas ír – hajléktalanok, romok s a többi –, bizony a két baloldali korifeus kompetenciájába tartoznak. 

Ja, hogy Karácsony Gergely ahelyett, hogy fejlesztené, szépítené a rábízott fővárost, inkább csődközeli állapotba vitte, arról nem a kormány tehet. Mint ahogy arról sem, hogy az egyfolytában a pénz miatt síró Karácsonynak arra azért volt esze és képessége, hogy gigajutalmakat osszon szét a cimborái között, ahelyett, hogy például a Népligetet csinosítsa. Ezek a szempontok valahogy kimaradtak a tanár úr Ágnesnek lediktált bejegyzéséből. 

– Na, de azért vagyunk, hogy ezeket a hiányosságokat pótoljuk. A jellembeli defekteket azonban nem tudjuk helyrehozni. Havas azt írja Fürjes Balázsról, hogy ahelyett, hogy internálták volna valahova az Alföldre, előléptették. Valahogy mindig felszínre jön a magukat intelligensnek, haladó gondolkodásúnak és kulturáltnak gondoló baloldali emberek igazi énje, tudat alatti vágyálma: internálás. Csodálatos! Itt tartunk 2023-ban. Ilyen nagy az elnyomás és diktatúra, hogy nemzetközileg elismert kormánypárti politikusok internálására szabadon lehet buzdítani. Hogy is van ez? – gondolta magában Felhévizy, majd kiment a teraszra, hogy még egy réteg lakkot felvigyen a pompázatosra sikerült kis madáretetőjére.

Borítókép: Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (Kard) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.