idezojelek

Baloldali korrupció a fővárosban

A baloldalon soha semmilyen bűnügynek nincs semmilyen következménye.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Miután elfogyasztotta szerény reggelijét, Kiss László korrupció gyanúja miatt letartóztatott óbudai polgármester a fogdában letette hivatali esküjét. „Becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom” –  mondta átszellemült arccal a demokratikusan megválasztott kerületvezető, majd udvariasan arra kérte a smasszert, hozzon még egy pohár vizet, mert eskütétel közben kiszáradt a torka.

És ez nem egy eddig eltűntnek hitt Rejtő-regény kezdete, hanem a fővárosi rögvalóság. Természetesen a DK-s polgármester politikai fogolynak tekinti magát, ami szó szerinti értelmezésben igaz is, hiszen egy politikust tartanak fogva, de ha a szóösszetétel történelmileg kialakult jelentését vesszük alapul, akkor az összes, valaha élt politikai fogoly forog a sírjában a köztörvényes bűnöket mentegető Kiss Lászlótól, a még velünk lévők hátán pedig feláll a szőr. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Bús Balázs, egykori kerületi polgármester úgy jellemezte a helyzetet, hogy Óbudán létrejött a baloldali pártokból a szégyen koalíciója, amely törvényt sértve is folytatni akarja a botrányos korrupciót, minden értéknek ellene menve, ami a kerület lakosainak fontos. 

Mindeközben Béres András párbeszédes alpolgármester kiváló humorérzékről tett tanúbizonyságot, amikor kijelentette: ő azért fog dolgozni, hogy Óbuda legyen a világ legátláthatóbb kerülete. Ebben máris értek el bizonyos sikereket, hiszen a III. kerület némely pontjairól jó idő esetén simán át lehet látni Pestre. A jobb átláthatóságot pedig komplett börtönválogatott segíti majd a jövőben.

De nem az óbudai abszurd az egyetlen olyan jelenség Budapesten, amely alátámasztja azt a kijelentést, hogy a főváros tele van baloldali korrupciós ügyekkel. 

Már az előző önkormányzati ciklusban megállapították elemzők, hogy a baloldal felkerült a politika nagyszínpadára azáltal, hogy megkaparintotta a főváros mellett több kerület és vidéki település irányításának jogát, és ez rejteget bizonyos veszélyeket számukra, hiszen mindenki láthatja, mit művelnek ezekben a pozíciókban, mire használják a hatalmat, ha a kezükbe kerül.

Azt vártuk volna a legutóbbi választáson, hogy a választópolgárok ennek a tudásnak a birtokában hozzák majd meg döntésüket, de nem ez történt. Hiába tárta föl a sajtó a zuglói parkolási botrányt, amelyben nemrég emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, a kispesti korrupciót, ahol még kábítószergyanús anyagok is feltűntek, és csalás, vesztegetés, okirat-hamisítás miatt folyik jelenleg is nyomozás, de hiába jutott el sokakhoz a Városháza eladásának kísérlete és a Lánchíd-gate néven elhíresült botránysorozat híre, amely miatt hűtlen kezelés, sikkasztás és vesztegetés gyanújával folyik a nyomozás a Városházáig érő fővárosi számlagyár ügyében. 

A rendszerszintű korrupció, a közpénzek magánzsebbe vándorlása, a nyilvánvaló szándék, amellyel az elvtársak kifizetőhelyévé alakították a baloldali vezetésű önkormányzatokat nem hatotta meg honfitársaink azon részét, akiket sikerült megfertőzni a súlyos tudatzavarral járó Orbán-fóbiával.

Tragikus, mennyire hitkérdéssé vált a politika hazánkban. Azok számára, akik egyetlen vigaszukat a kormány, a Fidesz és Orbán Viktor iránt érzett olthatatlan gyűlöletükben találják meg, semmilyen bizonyíték nem szükséges ahhoz, hogy tényként fogadják el azokat a hamis állításokat, miszerint a kormány szétlopta az országot, az uniós pénzek kizárólag a haveri kört gazdagítják, és azért nem működik semmi hazánkban, mert egy kőbánya, ami történetesen a miniszterelnök édesapjának tulajdonában áll, követ ad el egy vasúti beruházás kivitelezőjének. Ugyanakkor kiverheti a szemüket számtalan kihallgatási jegyzőkönyv, hangfelvétel, lefoglalt, nyilvánosságra került dokumentum arról, mit művelnek a drágalátos kormányellenes politikusok az általuk megszállt önkormányzatok pénzével, hogyan teszik tönkre , hogyan fosztják meg a fejlődés lehetőségétől a településeket, minderre csak legyintenek, és a kormányzati propaganda hazugságainak titulálják a megalapozott vádakat. 

Elvakultságukban képtelenek felfogni, hogy idegen érdekeket képviselő politikusaik, megmondóembereik épp azzal vádolják rendszeresen a kormánypárti ellenfeleiket, amit ők maguk követnek el gátlástalanul.

Természetesen nincs arra semmilyen garancia, hogy a nemzeti, keresztény, konzervatív, jobboldali politikai közösség soraiba nem vegyül el akár több gazember is. Nagy a kísértés, amikor olyan pozícióba kerül valaki, hogy közpénz költéséről dönthet, vagy olyan befolyásra tesz szert, ami másoknak sok pénzt megér egy kis üzérkedésre. Van azonban egy óriási különbség az ilyen gazemberek ténykedésének megítélése és az önmagát hazug módon politikai fogolynak tekintő szélsőbaloldali polgármester újraválasztása között. 

Ha a jobboldalon lebukik valaki, akit nemcsak besároz a jól ismert bolsevik módszerrel a baloldal, hanem konkrét bizonyítékok is alátámasztják a gyanút, az nem áll meg többé ez előtt a politikai közösség előtt, amely kiveti az ilyet magából. Míg a baloldalon nincs semminek semmilyen következménye. 

– Veled vagyunk, Laci! – ennyire tellett Gyurcsányéknak, amikor az óbudai polgármestert elvezették a rendőrök. Nem véletlen, hogy erre a népnyelv úgy reagált: – Kár, hogy még nem a börtönben!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

„Magyar, Te se bántsd a magyart!”

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.