idezojelek

Sebestyén Balázs ismét a tűzzel játszik, ezúttal tényleg messzire merészkedett

A baloldal érzékeny pontjára tapintott.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagy érdeklődéssel figyeli az amerikai politikai életet. Érdekes az egész választási rendszer, ami a tengerentúlon működik, de a politika kétosztatúsága is furcsa lehet nekünk, európai embereknek, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy sok párt harcol a választók kegyeiért. De mivel az Egyesült Államokban elnöki rendszer működik, így a fókusz, annak ellenére, hogy gyakorlatilag két párt, a republikánusok és a demokraták versenyeznek egymással, az elnök személyére helyeződik. 

Számos fontos és jelentős elnöke volt Amerikának Lincolntól, Kennedyn és Reaganen át egészen Trumpig. Donald Trump elnöksége azonban mérföldkőnek tekinthető, mert az üzletemberből lett politikus meglehetősen felkavarta a politikai állóvizet. A liberális mainstream ezért az első pillanattól kezdve keményen, sokszor nemtelen eszközöket is bevetve harcolt ellene. Azonban a négyéves ciklusa alatt bebizonyította, hogy karizmatikus, megosztó politikusként is lehet jól irányítani egy országot. Ez a teljesítménye természetesen nem volt elég meggyőző a liberálisoknak, annak ellenére szakadatlanul folytatják a boszorkányüldözést ellene, hogy már nem ő az Egyesült Államok elnöke. Az utóbbi hetekben még erőteljesebb támadások érték Trumpot, ami egészen odáig fajult, hogy a manhattani ügyészség vádat emelt ellene 34 vádpontban.  

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne legyen kétségünk, ebben az ügyben nem az igazságszolgáltatás a cél. Trump nagyon veszélyes a liberálisokra, ugyanis a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok alapján simán győzhet jövőre az elnökválasztáson. A Donald Trump elleni vádemelés politikai jellegét támasztja alá az is, hogy az ügyészt, Alvin Bragget a volt amerikai elnök ellenlábasa, Soros György pénzelte a szervezetein keresztül. Bragg egyike annak a több tucat „reformügyésznek”, akiknek megválasztását a tőzsdespekuláns nyíltan támogatta, dollártízmilliókat költve el. 

– Az ellenem felhozott vádak sértések hazánk számárajelentette ki a volt elnök a floridai birtokán elmondott beszédében, miután hazatért New Yorkból, ahol ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott 34 vádpontban. Majd hozzátette, a vádemelés egyetlen célja, hogy beleavatkozzanak a 2024-es elnökválasztásba, ezért azonnal ejteni kell a vádakat. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megszólalt a témában, egy újságírói kérdésre reagálva elmondta:

– Az látszik, hogy a mainstream, s legyen az a politikai, legyen az az igazságszolgáltatási világ, legyen az a média, ki nem állhatja Donald Trumpot. A mainstream veszélyként, fenyegetésként tekint Donald Trumpra, és semmibe veszi a népakaratot ebből a szempontból. Ezért mi sok sikert, kitartást kívánunk az elnök úrnak, és őszintén reméljük, hogy a magyar−amerikai politikai kapcsolatok ismét lesznek abban a formában, mint egyszer már voltak.

Sebestyén Balázs sem ment el szó nélkül az eset mellett. A Rádió 1 műsorvezetője az utóbbi hetekben több közéleti témában is állást foglalt, méghozzá elég markánsan, nem törődve azzal, hogy a baloldali médiában mi az úgynevezett mainstream álláspont. Először az idei finnországi műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitóünnepségén fellépő transznemű jégtáncos produkciója kapcsán szólalt meg, ami kiverte a biztosítékot a baloldalon. 

Majd a Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró nagy vihart kavart cikkéről mondott a baloldalon nem éppen elfogadott véleményt, amelyben a világhírű zsurnaliszta azt állította, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeket az amerikaiak robbantották fel. Utoljára pedig az egész országot felkavaró esetről, a tizenöt éves diákkal szexelő pedagógiai asszisztens dermesztő történetéről fogalmazott meg meglehetősen sommás és kemény véleményt. Most azonban a baloldal érzékeny pontjára tapintott, úgy fogalmazott a műsorában, hogy a demokratáknak a Trump elleni vádemeléssel nyilvánvalóan az a céljuk, hogy kivonják a forgalomból a volt elnököt, majd hozzátette: 

„Szerintem ezzel tulajdonképpen most dőlt el, hogy ő, ha nem jut börtönbe, akkor ő az Amerikai Egyesült Államok következő republikánus elnöke.” 

Ezzel a kijelentésével a népszerű műsorvezető messzire merészkedett, mert a hazai liberálisok ujjongva ünnepelték legutóbb Joe Biden győzelmét és Trump vereségét, így most már végérvényesen kikerült abból a bizonyos körből, akiket nagyon kedvelnek a haladó gondolkodású, módfelett PC liberálisok. Mi azonban, csökött agyú, maradi, bőgatyás konzervatívként ismét beírtunk egy piros pontot Sebestyén Balázsnak, bár erős a gyanúm, hogy őt ez egyáltalán nem érdekli, ő csak elmondta a véleményét, köszönet érte – gondolta magában Felhévizy, majd önmaga megnyugtatására betett a lejátszójába egy régi Ronald Reagan-westernfilmet, mert azokban mindig a jók kerekedtek felül és mindig győzött az igazság.

Borítókép: Sebestyén Balázs a Frizbi című műsorban (Fotó: Képernyőkép – YouTube – Frizbi )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.