idezojelek

Páros lábbal szállt bele Karácsonyba az ellenzéki megmondóember

A kormánykritikus véleményvezérnek nagyon elege van már a főpolgármesterből.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Illyés Tibor

Kunetz Zsombor baloldali véleményvezér főleg az egészségügyi kérdésekben szokott veretes véleményt közzétenni, amellyel rendszerint az Orbán-kormányt ostorozza. Most azonban valami furcsa dolog történt: Budapest főpolgármesterének is odasózott egy jókorát a virtuális térben. A kormánykritikus megmondóemberrnek ugyanis nagyon elege van már Karácsony Gergelyből.

Kunetz a főpolgármester budapesti lakógyűlése miatt húzta fel magát ennyire, ami bizony sokaknál kiverte a biztosítékot.

Szerinte ugyanis „nemcsak végtelenül bugyuták és irányítottak a válaszok, hanem legfőképpen a politikai felelősséget tolja át Karácsony a szavazókra”. Kunetz szerint mindez pontosan olyan, mint a baloldaliak által oly nagyon támadott Nemzeti konzultáció kérdései – ez utóbbi megállapításra külön rátérünk majd.

Kunetz megállapítása szerint „Karácsony buta”, és olyan ember, „aki nem érti, hogyan működik egy metropolisz, miközben – saját frusztráltsága után, amely abból ered, hogy nem volt képes levizsgázni autóvezetésből – gyűlöli az autókat is”.

A Atv.hu által szemlézett posztban Lázár Jánosnak és Orbán Viktornak is odapörkölő Kunetz végül levonja a konzekvenciát

Részemről legyen! Legyen Károly híd a Lánchídból, csináljuk ezt meg, de akkor ott buszok sem fognak járni és bringák sem (max. tolva), adjuk oda a gyalogosoknak ezt a csodálatos műemléket! Karácsony helyett meg keressünk egy alkalmasabb, intelligensebb, okosabb valakit, aki érti a város működését, és nem ad magas labdákat a kormánynak!

– zárta sorait Kunetz, aki mindezért számos kritikát is kapott baloldaliaktól.

Válaszul posztolt egy újabbat, amelyben egy-egy fotóval a kérdőívekről összehasonlította a Nemzeti konzultáció, illetve Karácsony lakógyűlését.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön érdekes megfigyelni, hogy Karácsony ötlete mennyire megosztotta a baloldaliakat. A rendkívül alacsony részvétel, majd az, hogy mindezt sikernek állította be Karácsony, mindez még a baloldalon is kiverte a biztosítékot, nem beszélve a számos adatvédelmi aggályról, valamint arról a tényről, hogy kiskorúakat is bevont az úgynevezett lakógyűlésébe.

Akárhogy is, ezek a reakciók is mutatják, Karácsony népszerűsége korántsem annyira egetverő, mint amennyire szeretné mutatni.

Az pedig, hogy egy ismert baloldali megmondóember butának tartja a főpolgármestert, aki helyett keresni kellene egy alkalmasabb, intelligensebb, okosabb valakit, önmagáért beszél.

De majd Gyurcsány úgyis eldönti.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Őrsi Gergely (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) II. kerületi polgármester a fővárosi járműcsereprogramról tartott sajtótájékoztatón a Széll Kálmán téren 2023. június 15-én (Forrás: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.