idezojelek

Hatalmasat rúgtak a Tankcsapdába, mert nem úgy táncolt, ahogy ők fütyültek

Ejnye-bejnye, már a rockzene sem az igazi.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A népszerű debreceni rockzenekar, a Tankcsapda volt a Partizán vendége. Az együttes tagjai sok mindenről beszéltek, az egyébként érdekes műsorban, azonban a baloldali elvárás valahogy nem teljesült. Ugyanis a zenészek nem akartak nyíltan politizálni, nem fröcsögtek a kormányra, nem kritizálták, gúnyolták Magyarországot, ahogy azt sokan várták volna tőlük. Sokan rágták is a kefét emiatt az ellenzéki térfélen: elmennek Gulyás Marcihoz Lukácsék, és még csak egy nyamvadt kormánybírálat sem jön ki a szájukon. Mi van ezekkel? 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valami hasonló érzés törhetett rá Balogh Gábor újságíróra is, amikor a Facebook-oldalán kirohanást intézett az együttes ellen. A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának állandó szereplője többek közt a következőket írta posztjában:

„[…] De annak a kínos bizonygatása, hogy világ életükben egyszerű vidéki csávók voltak, akik csak sört, spanglit meg nőket vártak a zenéléstől, a társadalomkritikus szövegek meg csak azért születtek, mert fiatalon ezeket még nem kapták meg elég mennyiségben – nos, ez valójában mégis csak az első 10-15 év zugsebészeti szintű átplasztikázása. És ez az elmúlt másfél évtized minden elcseszett nótájánál kínosabb. Nem az a baj, ha többé nem állsz »haragban az egész világgal« – hanem, az, ha úgy teszel, mintha soha nem is álltál volna. Számtalan közéleti és egyéni nyomorúság forrása tud lenni, ha beleszédülünk ebbe az újbeszélbe. Hosszan taglalhatnám, mit gondolok a mára minden kellemetlen társadalmi-politikai mondanivalóból kimosakodott, desztillált rocksztárokká vált Tankcsapdáról.”

Az ellenzéki térfélen lassan szokássá válik, hogy azokba a közszereplőkbe, zenészekbe, műsorvezetőkbe gonoszul belerúgnak, akik nem hajlandók az ő véleményüket szajkózni, nem hajlandók a kormányt megállás nélkül bírálni. Legutóbb Curtis járt így, mert nem ment el az ominózus influenszertüntetésre, majd Ördög Nóra is megkapta a magáét, amiért szintén kihagyta Osváth Zsolt és Pottyondy Edina nevével fémjelzett dzsemborit. Most Lukács Laciék következtek a sorban, a bűnük csak annyi volt, hogy nem intéztek kirohanást a kormány ellen. Azonnal meg is kapták a magukét. 

Úgy látszik, már az a fránya rockzene sem az igazi. Sebaj, megmaradt még Koncz és Bródy, rájuk egész biztosan lehet számítani, ők mindig hajlandók egy jó kis kormányellenes fröcsögésre.

Borítókép: A Tankcsapda együttes a Partizán műsorában (Forrás: Képernyőfotó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.