idezojelek

A népnyúzás mesterei

A lakosságnak ezúttal sem kell tartania olyan lépésektől, amelyeket a balliberális hatalom idején rendre el kellett viselnie.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

A reggeli kávémat az április 3-i választás óta előszeretettel kortyolgatom az ATV műsorait nézve. A baloldal – amely valójában nem baloldal, hanem a globalista pénzügyi körök helyi lerakata – politikusai kínlódva próbálják megmagyarázni, hogy valójában miért is buktak akkorát, mint az ólajtó. Beszélnek az időjárásról, a szómenéses kapitányról, a „propagandáról”, a háborúról és minden másról, legkevésbé a saját alkalmatlanságukról. Pedig nem olyan bonyolult a képlet. A választóknak ugyanis éppen elég hosszú idejük volt korábban arra, hogy megismerjék őket. Voltak ők kormányon eleget, mindenki láthatta, tapasztalhatta, hogy mire képesek és mire nem. Népnyúzó, megszorító intézkedéseket bármikor kitalálnak, a zsebeket kiválóan ki tudják forgatni. A padlássöprés megy, a kormányzás nem. Sem a nemzeti érdekek, sem a magyar emberek nem foglalkoztatják őket. Kiváló példát mutatott mindebből a Demokratikus Koalícióba igazolt Dávid Ferenc.

Gyurcsány Ferenc embere bement az ATV műsorába, majd arról kezdett értekezni, hogyan állhat be a nyár végére egy magasabb benzinár. Szerinte lépcsőzetesen és osztott teherviseléssel ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. Érthető, ugye? Ez a magyar baloldal. Dávid Ferencnek nem ez az első ilyen megnyilvánulása. Ő volt az is, aki szinte magából kikelve kárhoztatta a családi adó-visszatérítést és indokolatlannak nevezte a huszonöt év alatti munkavállalók adómentességét, mindezt megspékelve azzal a mondattal, miszerint fenntarthatatlan a rezsicsökkentés. Hiszen tudjuk, éppen jövőre lesz kerek tíz esztendeje „fenntarthatatlan”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választók elsöprő többsége tisztában volt azzal, hogy ha Gyurcsány csapata kerül kormányra, akkor nincs adó-visszatérítés, nincs adómentesség, nincs árstop, nincs rezsicsökkentés. Akkor nem a nemzeti érdekek számítanak, nem a magyar családok anyagi megerősítése a fontos, hanem a nemzetközi pénzügyi körök feltétlen kiszolgálása. Ezt tették mindig. A többi között ezért privatizáltak 2002 és 2010 között mintegy 190 magyar tulajdonban lévő céget a nemzeti vagyonból. A befolyt pénzt elherdálták, nem tudták soha rendbe tenni az államháztartást. Külföldieknek adták el a közműcégeket is, garantált nyereség biztosítása mellett.

Mindezek fényében persze, hogy rosszul vannak a 2013 óta hatályos rezsicsökkentéstől. A baloldal külföldi gyámjai sem jutnak Magyarországról százmilliárdokhoz, 2010 után ugyanis lezárult a pénz kiszivattyúzása.
Szó se róla, az árstopok ideiglenes intézkedések, nem véglegesek. Az is igaz, hogy szokatlan lépések, de szokatlan nemzetközi körülmények tették indokolttá ezeket a döntéseket. A koronavírus-járvány felforgatta az egész világot, beköszöntött az energiaválság, elszabadultak a nyersanyagárak, elszállt az infláció. Ezért felértékelődött az állam szabályozói szerepe. Mégpedig azért, hogy megvédje a lakosságot a költségsokkoktól. Ezért maximálta a kormány az üzemanyagok árát, ezért fagyasztotta be több alapvető élelmiszer árát, és ezért lépett hatályba a kamatstop is.

A szomszédos országban dúló háború szintén rontja a gazdasági kilátásokat. A baloldal repesve várja, hátha a megszorítások politikájához nyúl az Orbán-kormány. Nem érdemes hiú ábrándokat kergetniük, a lakosság 2010 óta nem szembesült olyan intézkedésekkel, amelyeket a balliberális hatalom idején rendre el kellett viselnie. Ezúttal sem kell tartani ilyen lépésektől. Így a baloldalnak előbb-utóbb valami mást kell kitalálnia. Van ott elég ötletgyáros, biztosan előkerül valami újabb is a boszorkánykonyhájukból. Addig is jó kávézgatást kívánok magunknak!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.