Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 18., szerda, Diána napja

Gazdaság

Az E.On tulajdonába kerül az Elmű-ÉMÁSZ
Új tulajdonoshoz kerül az Elmű-ÉMÁSZ, miután jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy az E.On felvásárolja a magyarországi cégcsoportot is tulajdonló Innogy energetikai vállalat részvényeinek többségét.
Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását
A Fidesz EP-képviselője Strasbourgban arra emlékeztetett, hogy a 2020-as uniós költségvetés a jelenlegi hét éves pénzügyi ciklus utolsó költségvetése.
Süli János: Elkerülhetetlen a Paksi Atomerőmű két új blokkjának megépítése
A paksi két új blokk megépítése elkerülhetetlen ahhoz, hogy az országban hosszú távon rendelkezésre álljon a biztonságosan megtermelt, olcsó villamos energia.
Stressztűrés
Az ember életében mindig adódnak nehezebb időszakok, akár a családra, akár a munkahelyre gondolunk. Csakhogy az építkezéssel járó feladatok mindezek mellé jelentkeznek.
ITM: Növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját
A magyar lakosság 17 százaléka még sosem használt internetet, éppen ezért a jövőben különböző programokkal növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját – mondta Solymár Károly Balázs.
Szijjártó Péter: A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar
Ennek fejlődéséhez elengedhetetlen a beszállítói ipar folyamatos fejlesztése – mondta a tárcavezető a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,4 milliárd forint értékű beruházásának bokrétaünnepségén.
Jelentősen csökkent az adóelkerülés
Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.
Nem kiugró a magyar munkaerőhiány
A felmérések szerint az adminisztrációt, az infokommunikációs területeket és a pénzügyi szektort már a következő években meghódíthatja a mesterséges intelligencia.
Szijjártó Péter: Magyarország sikeresen átállt a technológia orientált gazdaságra
A külügyminiszter elmondta: a Krones AG 15 milliárd forintos beruházással építette fel a termelőüzemét Debrecenben, amivel 500 új munkahelyet hozott létre.
Pénzügyi központ Budapesten
Az Euró­pai Unióban öt nagy nemzetközi befektetési bank tart fenn székhelyet, de ezek egyike sem Közép-Európában található, ez a helyzet most megváltozik.
Országszerte nagy igény van a falusi csok millióira
Több mint 1800 család igényelte a falusi családi otthonteremtési kedvezményt (csok) szeptember közepéig az OTP Banknál, összesen mintegy tízmilliárd forint értékben.
A Balkán felé tart a kamionok többsége
Megszaporodtak a román felségjelzésű teherautók és személykocsik a magyar autópályákon. A jelenség hátterében a Nyugat-Európa és Törökország közötti áruforgalom növekedése húzódik meg.
Év végéig elkészül a Győr-Balaton kerékpárút első üteme
A teljes úthálózat, amely Győrt és a Balatont köti majd össze, jövő év végére valósulhat meg, összesen 1 milliárd forintból – tette hozzá Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Palkovics László: Megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa
Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette, hogy létrejön egy önálló orvosi, egészségtudományi és egészségipari kutatás-fejlesztési alap is 2021-től.
Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak
A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát.
Varga Mihály: Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
A Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti – hangsúlyozta a pénzügyminiszer a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.