Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Bayer show:Az ellenzéknek mindig van másik problémája

Gazdaság

Robotok is segítenek a járvány alatt
Keleti Ar­thur kibertitok-jövőkutató úgy véli, hogy a beszédfelismerő és az emberi viselkedést megtanuló rendszerek áttörést jelenthetnek.
Meglehet a böjtje a korán jött tavasznak
Bár a várható terméskiesést még korai lenne megbecsülni, az már biztos, hogy a kajszi- és az őszibarack-ültetvényeket érintette a legérzékenyebben a múlt heti lehűlés.
Erősödőben a bolti dolgozók biztonságérzete
A nyugdíjas idősáv kapcsán a munkavállalók körében az az egyetlen aggodalom, hogyan kezeljék a kiélezettebb helyzeteket, ha a vásárló nem hajlandó együttműködni.
Jól vizsgázott a kiskereskedelem
A komfort­zónán túli korlátozás miatt érzett kezdeti feszültség mellett a vásárlók tudomásul vették és követték az időseket kímélő átmeneti intézkedést.
Több mint 20 fejlesztéspolitikai intézkedés segíti a pályázatokat
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megemeli a pályázati előleg mértékét a veszélyhelyzet miatt nehéz helyzetbe került ágazatokban működő kedvezményezettek esetén.
Eltérően védi Európa a munkavállalókat
Rövidített munkaidő bevezetésével, átmeneti bérkompenzációval, valamint az adózási kötelezettségek lazításával próbálják megakadályozni a munkahelyek elvesztését.
Nem feltétlenül tiltott a felárazás
Versenyjogilag azonban nemcsak a multik, hanem a kisebb helyi vállalkozások is kerülhetnek erőfölénybe, ha a termékük vagy a szolgáltatásuk nélkülözhetetlen.
Vetőburgonya-árusokat ellenőriz a hatóság
Bár sok helyi és internetes hirdetésben kínálnak vetésre alkalmas méretű krumplit, a Nébih szerint ezek a tételek nem alkalmasak az elültetésre.
Törlesszünk vagy ne törlesszünk?
A szabályozás szerint egyszerűbb nem fizetni, ha azonban mégis folytatni szeretnénk a törlesztést, jelezni kell a bankunknak. Ezek után az a kérdés, hogy milyen döntést érdemes hozni?
Megerősítette bástyáit az internetes kereskedelem
A koronavírus terjedésével kevesebben keresik fel a forgalmas bevásárlóhelyeket, helyette inkább az otthon biztonságában az internetes bolti kínálat felé fordulnak.
Készletfelhalmozás építőanyagból is
Akár a hazai gyárak is el tudnák látni az itthoni építőanyag-keresletet, noha egyelőre csak az Olaszországból érkező importtermékeknek kell egy időre búcsút mondani. Közben nemhogy csökkent, inkább nőtt a kereslet a termékekre.
A jegybankelnök szerint, aki nyer, az nagyot nyerhet a kilábalással
Matolcsy György a növekedés kiemelt eszközei közé ugyanazokat sorolja, amelyekre „az elmúlt 100 év legsikeresebb évtizedében, 2010 és 2019 között építettünk.”
A járvány alatt sem áll le a tram-train projekt
Zavartalanul zajlik a tram-train építkezése a járvány idején Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Ezekben a hetekben kezdődik egy karbantartó telep, remíz építése Szeged rendező-pályaudvarán.
Segítség a nehéz helyzetbe került kkv-knak
15 milliárd forintot különít el a GB & Partners magyar kkv-k számára a vírushelyzet kezelésére és az azt követő talpra állás elősegítésére.
A 65 éves és annál idősebb lakosság többsége családjával él együtt
Az egyedül élő idősek aránya főként az Alföld és Dél-Dunántúl egyes járásaiban, illetve a főváros kerületeinek többségében lényegesen meghaladja az országos átlagot.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!