Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Gazdaság

Pályázat a gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztésére
A kormány kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy minél hatékonyabb eszközökkel és minél szélesebb körben szólítsa meg a fiatalokat is ebben a témakörben.
Játékosan ismerkednek a diákok a parlagfűvel
Az új tanévben is az általános iskolák szemléletformáló ismeretterjesztését segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Parlagfű kisokos című információs füzete.
A kártyabirtokosoknak is van teendőjük a szigorúbb ügyfélazonosítás miatt
2019. szeptember 14. után csak akkor lehet online vásárolni az EU-n belül bankkártyával, ha a kártyabirtokosok aktiválják az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatást.
Nem minden esetben fizet a biztosító
Arról kevés szó esik, hogy egyes esetekben a biztosítótársaságok utóbb különböző okokra hivatkozva mégsem teljesítik a kártérítést.
Ha meleg van, jóval nagyobb az ételmérgezés kockázata
Fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására, mivel a friss táplálékokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer-eredetű megbetegedések is gyakoribbak.
Pécs és Kaposvár közös érdeke az M9-es
A gyorsforgalmi útnak gazdaságélénkítő hatása lenne a térségben, ezért a két városnak közös érdeke, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.
Már szüretelik a korai érésű szőlőfajtákat
A borvidékek nagy részén időben el tudták végezni a szőlészek a munkát, így minden adott lehet ahhoz, hogy a 2019-es évjárat kiváló legyen.
Életbiztosítás Romániában: luxus vagy hanyagság?
Romániában továbbra sem prioritás az életbiztosítás, bár a lakosság élne a lehetőséggel. Gazdasági kérdés vagy inkább tájékozatlanság áll a háttérben?
Erdélyiek a Virágos Magyarországért
A megméretésen idén először – hagyományteremtő céllal – már az erdélyi települések is részt vehettek, amelyek saját kategóriában versenyeznek és különdíjat kapnak.
Szinte kiürült a főváros, telítődtek a vidéki hotelek
Mivel az időjárás is kedvez a belföldi kirándulásoknak, ezekben a napokban jelentős a különféle élménypontok látogatottsága az egész országban.
Készülnek az olajvállalatok
Új tartályokat épít a Mol a százhalombattai finomítójában, hogy januártól a jelenleginél több biológiai eredetű üzemanyagot keverjen a benzinbe és a dízelbe.
Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok
A digitális ügymenet kisebb cégek esetén is milliós költségcsökkenést jelenthet a papíralapúval szemben, míg állami szinten milliárdos megtakarításról lehet beszélni.
Csökkenhet az olajkereslet
A globális olajkereslet csökkenését, ezen belül is az OPEC-olaj iránti kereslet mérséklődését és a szervezeten kívüli termelők kínálatának növekedését jelezte az év hátra lévő részére és 2020-ra az OPEC.
Célt értek a pályázati források
Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eredményeinek.
Nagy István: A borfesztiválhoz hasonló rendezvények formálják a Balaton-régió arculatát
Nagy István szólt arról is, hogy a Somló, bár Magyarország legkisebb borvidéke, de ismertsége, turisztikai vonzereje messze túlmutat területi nagyságán.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.