Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Gazdaság

Keveset tudnak a kint dolgozók a hazai építőipari lehetőségekről
A nagyobb magyarországi cégek ma már versenyképes ajánlatokkal tudják kecsegtetni a Németországban dolgozó magyar munkavállalókat.
Korábban bezárnának az áruházak vasárnaponként
Önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben, ha a vásárlók elfogadják a munkavállalók szempontjából kedvező változást.
Varga Mihály: Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények
A munkát és jövedelmet terhelő adók mérséklése mellett az adókedvezmények bővítésével folytatódhat a közterhek enyhítése – mondta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Korábban arathatnak a forróság miatt a gazdák
A szokásoknak megfelelően június utolsó napjaiban kezdődik az őszi vetésű szántóföldi növények aratása idén is, kivéve, ha a forróság a következő hetekben is fennmarad.
Még egy szlovén bankot vásárolna fel az OTP
Az OTP ezúttal a szomszédos ország harmadik legnagyobb piaci szereplőjére, az Abanka megvásárlására jelentkezett be.
Élhetőbbé válik Budapest
A főpolgármester-helyettes szerint a városvezetés fő céljai között a közösségi közlekedés fejlesztése, az európai sportfővárosi vezető szerep elérése, valamint az élhetőség áll.
Kutyaszorítóba került Svájc az áramellátás miatt
Az Európa közepén fekvő ország a határkeresztező villamosenergia-átviteli hálózatok kiépítettsége ellenére sem bízik abban, hogy Németország a jövőben megfelelően képes lesz kisegíteni árammal.
Folytatódhat a munkaerő visszaáramlása
Sokat elmond az építőipar idei szárnyalásáról, hogy az áprilisi, éves alapon mintegy negyvenszázalékos teljesítménybővülés már nem is számít kiugró eredménynek.
Új postai csomagdíjak lépnek életbe júliusban
A lakossági csomagoknál a postacsomag ára marad a legalacsonyabb, két kilogrammos súlyig 1550 forintról 1630 forintra változik július elsejétől.
A biztonságos kölcsönökért rajong a lakosság
Nem állt meg a hitelezés növekedésének a lendülete, annak ellenére sem, hogy némileg emelkedtek az átlagos kamatok a fogyasztási típusú kölcsönöknél.
Később jön a dinnyeszezon
Július első napjaiban már kapható lesz a hazai dinnye. A szezon valamivel később kezdődik, s a szakemberek egyelőre annak ellenére jó évre számítanak, hogy az időjárás feladta a leckét.
Palkovics László: A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák
A kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat – mondta a miniszter.
Moszkva rendezné Kijevvel a földgázvitát
A magyar–szerb határt keresztező földgázszállító vezeték építésével, illetve üzemeltetésével kapcsolatos együttműködésről írt alá kormányközi megállapodást Szijjártó Péter.
Babaváró hitel: rengeteg érdeklődő
Már most egyeztetik a bankok az ügyfelekkel az időpontokat a júliustól elérhető babaváró támogatás felvételére, a lapunk által összeállított körkép szerint több pénzintézet online kalkulátorral segíti az érdeklődőket.
Több nyugdíjas dolgozik
Néhány hónap leforgása alatt 25 ezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így számuk elérte a százezret – mondta el lapunknak Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.