Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 22., péntek, Cecília napja

Gazdaság

Téli üzemmódban a Balaton
Ideje elővenni a sufniból, és ha indokolt, megéleztetni a korcsolyát, mert a hónap végén több üdülőhelyen is megnyitják a téli sportpályát.
Csúszik a Kína-USA-megállapodás
„Nem teljesen érti” Washington követeléseit a kínai miniszterelnök, megrekedtek a kereskedelmi háborút lezárni célzó tárgyalások. Jövőre várható az első lépés.
Kezdődik az ünnepi szezon
A több piacvezető internetes áruház által már a mára meghirdetett black friday vásárlócsalogató marketingakcióval hivatalosan is megkezdődött az év legforgalmasabb időszaka a kiskereskedelemben.
Félrevezethetnek a zöldpolitikusok
Nem áll rendelkezésre annyi pénz, amennyit felemésztene az átállás a teljesen megújuló alapú áramtermelésre akár Magyarországon, akár Európában. Mégis ilyesmit ígérget egyre több hozzá nem értő.
György László: A gazdasági eredmények a magyar utat igazolják
Az államtitkár kiemelte: az IMF 6-8 éve még bírálta Magyarországot, de már a magyar gazdaságpolitika által alkalmazott eszközöket ajánlják más államoknak is, amelyek egyensúlyt kívánnak teremteni gazdaságukban.
Jó helyre kerül a kkv-k támogatása
A K+F támogatásban részesülő kis- és középvállalkozások jelentősen nagyobb növekedést értek el ötéves távon, mint azok, akik nem jutottak ilyen pénzhez.
Felavatták a Budapest Airport új árukezelő központját
Magyar Levente államtitkár hangsúlyozta: az áruforgalom már régóta igényelte a kapacitások növelését, és felidézte, hogy 15 évbe telt, mire az első tervektől eljutottak a Cargo City megvalósításáig.
Cipőt nem csak a cipőboltból!
Az Amazon vagy a Baidu példáján fellelkesülve sok kezdő cég indít webáruházat, mégis csak keveseknek sikerül áttörést elérniük ebben a műfajban.
Óránként három magyar hal meg dohányzás miatt
A dohányzás felel a tüdőrákos halálozások 90-95 százalékáért, az összes rákhalálozás 30-35 százalékáért, és az idült gyulladásos légúti betegségek 80-85 százalékáért.
Egyszerűbb a kárrendezés
A Magyar Nemzeti Bank két éve elsőként a lakáshitelnél vezette be a fogyasztóbarát minősítési rendszert, amelyet most második lépésként kiterjeszt az otthonbiztosításokra.
Vigyázó szemüket vidékre is vetik
Takács Ernő, a legnagyobb hazai fejlesztőket tömörítő egyesület elnöke szerint a befektetők a tíz évvel ezelőtti helyzettel szemben ma nemcsak Budapestet látják.
Vegán vendég perelte be a Burger Kinget
A vendég állítása szerint a gyorsétterem ugyanazon a grillrácson készíti a műhús-hamburgereket, mint a valódi húspogácsákat.
Tuzson Bence: A hatékonyság, a szaktudás és a felelősség erősíti a magyar gazdaságot
Az Országos Közbeszerzési Találkozón bemutatják a részben, vagy teljes egészében állami cégek és intézmények informatikai beszerzéseit új, egységes keretbe foglaló Digitális Kormányzati Ügynökséget is.
Palkovics László: Az autóipar a magyar kisvállalkozások gyarapodásához is hozzájárul
A belföldi járműipar hanyatlásától azért sem kell tartani, mert az autógyárak mellett Európa legjelentősebb akkumulátortermelése épül ki Magyarországon.
Szijjártó Péter: Fel kell gyorsítani a szabadkereskedelmi egyezmények tárgyalásait
Magyarországnak érdeke, hogy minél kevesebb vám, nem vám jellegű akadály, kereskedelmi korlátozás és szankció legyen érvényben – fogalmazott.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …