Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Gazdaság

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.
Varga Mihály: Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata
Krisztalina Georgieva megválasztásával kapcsolatban Varga Mihály úgy vélekedett: az IMF-nek egy Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát értő vezetője lett.
Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket
Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.
Lelassult a bővülés Kínában
Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.
Százezren képzettség nélkül
A technológiai beruházásokkal és a digitalizációval ki kellene váltani az élőmunka egy részét, és szükséges lenne csökkenteni az alvállalkozói láncok áttételeit az építőiparban.
Jól fogynak itthon a külföldi utazások, töretlen a bizalom
A bőséges nyári idény után is kedvező utószezoni forgalomra számítanak az utazási irodák. Egyes mediterrán térségekben a nyárhoz képest kellemesebb időjárásban telhet a nyaralás.
Nem vált rabszolgává a munkavállaló
A munkáltatók elenyésző része élt a januártól megemelt túlórakeret bevezetésével – tudta meg a Magyar Nemzet a munkaadói és munkavállalói képviseletektől.
Lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium harmadik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját 2019. november 15-én, a programra már lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet a szaktárca.
Három napelemparkot állítottak üzembe 18,4 megawatt kapacitással
Százhalombattán az olajfinomító területén, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton állított üzembe napelemparkot, összesen 18,4 megawatt teljesítménnyel a Mol – közölte a vállalat ügyvezető igazgatója.
Étel- és italeldorádó lesz a Balatonnál
Az üdülőhelyi önkormányzatok, a turisztikai egyesületek, a vendéglők, éttermek, pincészetek összefogásából született kulináris eseményekhez az időjárás is kegyesnek tűnik.
Csúcson a részvénypiacok
A gazdaság állapotát jelző egyik érzékeny műszer a tőzsde. Márpedig a fejlett világ részvénypia­cain az árfolyamok a magasban, némelyiken az örökös csúcson vannak.
Huszonnyolc év töretlen emelkedés
Lengyelország a kommunista rendszer utolsó éveiben olyan nyomorúságos gazdasági helyzetben volt, hogy itthon sajnálkozva gondoltunk rá.
A kormány elkötelezett az agrártámogatások megóvása mellett
A dohánnyal foglalkozó gazdák számára kedvező uniós szerkezetátalakítási támogatás 2014-es kivezetésével új ágazati dotációkat vezetett be a kormány.
Kimcsi és hanbok Szöulban
Dél-Korea és Magyarország harminc éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot, ám ez idáig nem volt közvetlen légi összeköttetés a két főváros között. A LOT ezen a helyzeten változtatott.
Tudományos parkok nyílnak hazánkban
Napjainkra egyértelművé vált, hogy hatalmas lehetőségek vannak a hazai egészségiparban, amelyek nemcsak gazdasági előnyt jelenthetnek, hanem a gyógyításban is fontos szerepük van.
November 26-ig lehet pályázni a megújult Élvonal kutatói kiválósági program támogatásaira
A program lényeges változása, hogy míg korábban főként a hazai kiválasztási rendszeren kellett átesniük a pályázóknak, idén ezt nemzetközi szintre helyezték át.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …