Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen

Gazdaság

A 65 éves és annál idősebb lakosság többsége családjával él együtt
Az egyedül élő idősek aránya főként az Alföld és Dél-Dunántúl egyes járásaiban, illetve a főváros kerületeinek többségében lényegesen meghaladja az országos átlagot.
Segítség a nehéz helyzetbe került kkv-knak
15 milliárd forintot különít el a GB & Partners magyar kkv-k számára a vírushelyzet kezelésére és az azt követő talpra állás elősegítésére.
Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.
Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap
A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Órát állítunk, a napfényhez igazodunk
Az egyik utolsó alkalommal álltjuk át az órákat március 29-én vasárnap hajnali 2 órakor, amikor 3-ra kell tekerni az időmérőket. Ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.
Jön a szupergyors mobilozás
Újabb korszakba lép Magyarországon a mobiltechnológia ötödik generációja (5G), miután a három legnagyobb mobilszolgáltató megszerzi az ehhez szükséges jogosultságokat.
Pórul járhatnak a nyerészkedők
Nagy István szerint egyes piaci szereplők a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben tisztességtelen árpolitikával próbálnak meg nyerészkedni.
Lehetőségek a további törlesztésre
Elvárásként fogalmazta meg pénteken a Magyar Nemzeti Bank a hazai hitelintézeti szektornak, hogy az ügyfeleknek a törlesztési moratórium ügyében személyesen a bankfiókokban is biztosítsanak lehetőséget az intézkedésre.
Minél több helyen kell biztosítani az árukhoz való hozzáférést
A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter.
Válságban a juhtenyésztés
Az olasz importőrök az elmúlt hetekben letörték az árakat és visszamondták a hozzávetőlegesen 150 ezer, exportra szánt állat átvételét.
Több mint három millió maszk érkezik Budapestre
A legfontosabb az emberek egészségének és életének védelme – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tizedével több a napelemmel termelt áram
A napenergiából előállított villamos energia mennyisége a támogatott új beruházásoknak köszönhetően a tavalyihoz képest mintegy tizedével nő – emelte ki Kaderják Péter.
Sokan el sem indultak a szombati bevásárlásra
Nyitáskor megnéztünk néhány hagyományos piacot a fővárosban, illetve 9 óra körül az ilyenkor jellemzően forgalmas élelmiszerüzleteknél is tettünk egy kört.
Leállhat a légi forgalom a jövő héten
Akár már egy hét alatt elérheti a mélypontját a légi személyszállítás Európában. Szakértők szerint április elején le is állhatnak az utasokat szállító járatok.
Csak délig vásárolhatnak az idősek
Teljesen új, eddig példátlan gyakorlatra vált át a kereskedelem, a járvány elleni védekezés részeként a 65 év felettiekre vezettek be korlátozást a vásárlásoknál.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!