Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Gazdaság

Már készülnek a tél végére a mohácsi busójárók
Vízkeresztkor megkezdődött a farsangi időszak, s bár sokan még az év végi ünnepeket követő csendes januá­ri pihenésnél tartanak, már szerveződnek a hamvazószerdáig tartó programok.
Igazságügyi Minisztérium: Bővülő eszköztár, kormányzati támogatás a bántalmazottaknak
Az áldozatsegítő központok kríziskezelést végeznek, a hosszabb távú feladatok más szervezetekre tartoznak, de segítenek ezt megszervezni.
A magyar vidéknek fontos a mezőgazdaság
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hajdú-bihari szervezetének elnöke elutasította az ágazatot érő támadásokat, miszerint az agrárium lenne a legnagyobb ellensége a környezetnek.
Új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban
Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrártárca, részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével.
Tovább növeli tőkerészesedését Magyarország a Nemzetközi Beruházási Bankban
A hozzájárulást követően 60 millió euró összegű alaptőke részesedésével (17,2 százalék) Magyarország a Nemzetközi Beruházási Bank második legnagyobb részvényesévé vált.
A laikus építtető lehet a legkiszolgáltatottabb
Számos építésügyi változás lépett életbe vagy lesz hatályos a közeljövőben, módosultak az egyszerű bejelentéses építkezés és a használatba vételi engedélyezés feltételei is.
Jól fogynak a karcsúsítószerek
Két számjeggyel ugrott meg a fogyókúrás készítmények forgalma januárban: 2018 decemberéről 2019 januárjára értékben közel 50, mennyiségben pedig több mint 30 százalékkal fogyott nagyobb mennyiség.
Ronaldo bére miatt veszteséges a Juventus
Európa nyolc legnagyobb bajnokságának nyertes klubjait vizsgálva a KPMG elemzése arra jutott, hogy ebben a szezonban a közvetítési jogokból származó bevétel volt a növekedés legfontosabb motorja.
Hazánk fesztiválhatalom
Az Eurobarometer szerint az előző évben a Magyarországra látogatók csaknem tizede említette legfőbb utazási motivációként a művészeti, folklór- és gasztronómiai rendezvényeinket.
Elkezdődtek az egyeztetések a volános fizetések ügyében
Érdemi előrelépés nem történt, mivel a többi állami céghez hasonlóan a Volán is a kormány álláspontját várja arról, milyen mértékben adna az állam támogatást a jelentős bérigények kielégítésére.
A fogyasztó is nyer az új stratégián
Ambiciózus, az uniós forgatókönyvnél szigorúbb ütemben válna zöldebbé a magyar gazdaság, ehhez pedig a fogyasztók is hozzájárulhatnak úgy, ha termelővé válnak.
Lecsapott a teleshopos reklámra a versenyhivatal
Jogsértők voltak a televízióban bemutatott hősugárzó készülék hirdetései, ezért 125 milliós bírságot szabott ki az érintett vállalkozásokra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – közölte pénteken a szervezet.
ITM: Tiszta és okos energetikai szolgáltatásokra van szükség
a közép- és hosszú távú stratégia kialakításánál a legfontosabb cél az volt, hogy biztonságos és megfizethető maradjon az energiaellátás, illetve a szolgáltatás Magyarországon – mondta Kaderják Péter.
Mintegy négyszer több beruházás érkezett tavaly Magyarországra, mint 2009-ben
A beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül 2014 óta mintegy ötszáz beruházás érkezett Magyarországra, ezek 89 ezer munkahelyet teremtettek – mondta Menczer Tamás.
Díjazta a részvénypiac a kereskedelmi egyezményt
Közel kétéves kereskedelmi háborúzás után az Amerikai Egyesült Államok és Kína megállapodott a vitás kérdések jelentős részé­ben és alá is írta az erről szóló szerződést.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …