Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 17., szerda, Endre, Elek napja

Gazdaság

Mindenkit vár a szoláris falu
Nem az a kérdés, hogy milyen lesz a jövőnk, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán – köszöntötte múlt pénteken a Solar Decathlon Europe 2019 rendezvényt videóüzenetben Áder János.
Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra
A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatására az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak.
A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki
Palkovics László kiemelte: Magyarország érdeke, hogy az energia előállítása mellett hatékony megoldást találjon a keletkező nukleáris hulladék kezelésére is.
Hármas együttműködés a Tisza hulladékmentesítéséért
A tavaszi árhullámokat követően eddig nem látott mennyiségű, becslések szerint 8000 tonnát meghaladó kommunális és növényi eredetű hulladék torlódott össze a Kiskörei vízlépcső felvízi oldalán.
Nyugta kell a lángos mellé a Balatonon
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen a héten ismét átfogó ellenőrzést kezdett a tó környéki településeken.
Egyre több magyar vállalkozás léphet be az Egyesült Államok piacaira
Az amerikai befektetők növekvő száma jelzi, hogy a cégek elégedettek a magyarországi üzleti környezettel és a politikai stabilitással – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából
Tuzson Bence kiemelte, a most elkészült KISS emeletes motorvonat mutatja azt is, hogy a Dunakeszi Járműjavítónak megvan a képessége bármilyen vasúti jármű gyártására.
Kisebb teher a háztartásoknak a rezsi
A kétkeresős háztartások villamosenergia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest júniusban 3,4 százalékra mérséklődött a korábbi időszak 4 százalékos értékéről.
Tetőzik az új lakások átadása
Miközben a befektetői vásárlások visszaesése látszik, az ügyleteket a kedvezményes áfa kivezetése körüli kérdések is nehezítik.
Jön a Futár a pályaudvarokra
A stratégia szerint fontos szempont a fejlesztésben az energiatakarékos technológiák használata és a környezettudatosság is.
Óránként négyezer autó zúdul az M7-esre hétvégén
Szinte nincs nyári hétvége balatoni óriásdugók nélkül, ám az M7-es sztráda bővítése jelenleg nincs napirenden. A legzsúfoltabb időszakban megnyithatják a leállósávot is a forgalom előtt.
PM-államtitkár: Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon
Bodó Sándor elmondta, hogy már öt százalék fölött van a gazdaság teljesítménye, és több mint 4,5 millióan dolgoznak, miközben a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra mérséklődött.
Az Európai Bizottság is támogatja az élőállat-szállításokra vonatkozó magyar lépéseket
Magyarország ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén.
Kihívója akadt a népszerű kölcsönnek
A babaváró hitel és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránti jelentős érdeklődés ellenére nem csökken a piaci kamatozású lakáshitelek népszerűsége.
Az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar
„Megnyugtató, hogy a növekedésben a raktárépületek és az ipari épületek játsszák a legfontosabb szerepet, valamint a mélyépítések, amelyeken belül az út és vasútépítések tűnnek ki.”
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.