Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Gazdaság

Kedvezőbbé váltak a lízingszabályok
Az áfaszabályok módosításával ez év elejétől a magán- és üzleti célra is használt céges járművek esetében a bérleti díj áfájának legalább 50 százaléka visszaigényelhető.
Kérdésessé vált a Media Markt és a Tesco tervezett összefonódása
Bár a versenyhivatali jóváhagyást már megkapta a két vállalat, a plázastoptörvény alól felmentést adó szakértői bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást.
Több millió forintot is megtakaríthatnak az új, támogatott lakáskölcsönt felvevők
Az összehasonlítás a kormány tervei szerint júliustól elérhető, állami támogatású hitellehetőségeket vetette össze a piaci alapú kölcsönökkel.
Átlagosan 12,8 százalékkal emeli a béreket márciusban a Budapest Airport
Átlagosan 12,8 százalékos béremelést hajtanak végre márciusban a repülőteret üzemeltető cég és leányvállalatai, miután megállapodást kötöttek a szakszervezetekkel.
Hajdú-Bihar megye két településén adtak át szupergyors internet hálózatot
Kara Ákos ismertette: a Szupergyors internet programban (Szip) Hajdúhadházon és a szomszédos Bocskaikertben 3750 háztartás számára építették ki a hálózatot.
A bizalomvesztés küszöbén
Az euró romániai drágulása önmagában még nem ad okot pánikra, de a helyzet kezelésében nagy higgadtságra van szükség a román kormány, a Román Nemzeti Bank, a lakosság és a vállalatok részéről egyaránt.
Sikeres az élelmiszerbiztonsági komplex oktatási program
A Nébih programja az óvódásoktól kezdve, az általános iskolásokon keresztül, egészen az egyetemistákig igyekszik bővíteni az élelmiszerbiztonsági ismereteket – mondta Zsigó Róbert.
Tetőtér-beépítéshez is igényelhető a juttatás
A családi otthonteremtési kedvezmény igénybe vehető tetőtér-beépítéshez is, de egyetlen új lakás létrehozása esetén a meglévő ingatlan bővítésére irányadó támogatási összeget kaphatja meg az igénylő.
Süli János: Nem drágítja Paks II-t az esetleges csúszás
A magyar gazdaság hosszú távú versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lakosság és a vállalkozások is olcsó villamos energiához jussanak kiszámítható, belföldi forrásból.
Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását
A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani – nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter.
A digitalizációtól válhat jövedelmezőbbé az agrárium
A következő években egyre inkább felértékelődik a mezőgazdaság, ugyanakkor a termőterületeket már nem lehet tovább növelni. Ezért fontos az erőforrás-kímélő, precíziós gazdálkodás elterjedése.
Elfogadták a főváros idei költségvetését
A költségvetési rendelet az önkormányzat költségvetési bevételét 266 milliárd 39 millió 233 ezer forintban, kiadásait 380 milliárd 58 millió 282 ezer forintban állapítja meg.
A Nemzeti Eszközkezelő a lakás-visszavásárlási határidőre figyelmezteti az ügyfeleket
Azok, akik nem adnak választ a határidőig, elveszítik a visszavásárlás lehetőségét, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk 2019. július 1-től a háromszorosára emelkedik.
Nem hatékony a hazai bankrendszer
A piacszabályozó szerint változatlanul túl magas felárakkal juthatnak otthonvásárlási hitelhez az ügyfelek, erre a problémára választ kell találnia a bankrendszernek.
Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.