Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Gazdaság

Előcsalta a munkaerőt a pályázat
A pályázaton legalább három, legfeljebb 15 munkavállaló felvételéhez lehetett minimum nyolc-, maxi­mum kilencvenmillió forinthoz jutni.
Japán furcsa döntése: visszatér a szénerőművekhez
A csaknem tíz évvel ezelőtti fukusimai nukleáris katasztrófa járulékos következménye, hogy Japán, miután drasztikusan visszafogta atomerőmű-programját, szénből nyert energiával kívánja pótolni a kiesést.
Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar
A gazdasági növekedés a tavalyi negyedik negyedévben – az elemzők által várt 4,2 százaléknál is magasabb – 4,5 százalék lett, az év egészében pedig 4,9 százalék mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára.
Nagyot bukik a légi közlekedés a koronavíruson
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség becslése szerint csaknem harmincmilliárd dollár (kilencezermilliárd forint) kárt okozhatnak a légi közlekedésben a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások.
Kellemes meglepetés jött a Moltól
A kedvezőtlen külső környezet és a pesszimista várakozások ­miatt hónapok óta gyengélkedő részvényárfolyamú Mol pénteken közzétett negyedéve pozitív meglepetés lett.
Nagy István: Szükségünk van a hagyományokra
Az agrárminiszter arról beszélt, a hagyományaink egyre fontosabbak, nagy szerepet kapnak az identitás keresésében és megtartásában, valamint összehozzák a vidéket a várossal.
Felfutó ágban a zöldkötvények
A miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentett zöldkötvény kibocsátása több nemzetközi szervezetnél, országnál, sőt városnál, tartománynál is sikeres útnak bizonyult.
Béremelési ajánlatot várnak az állami cégek dolgozói
A kormány béremelési javaslatára várnak a közszolgáltatásokban dolgozókat képviselő szakszervezetek, a képviseletek legalább két számjegyű keresetrendezést tartanak szükségesnek.
Nyomtatott formában is népszerű a MÁP Plusz
Novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír (MÁP) Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés nyolcvan százalékát vidéken regisztrálták.
Biztonságosabb ellátás
Gázszállításról szóló energetikai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Peter Ziga szlovák gazdasági miniszterrel.
Az irodistákéhoz közelít az összeszerelők fizetése
Egyértelműen a munkaerőhiány hatott a keresetek növekedésére tavaly is az év első kilenc hónapjában, a dolgozókért folytatott harc bizonyos ágazatokban 12 százalék feletti keresetemelést hozott.
Brassóból indul repülőjárat
Alapjaiban rajzolhatja át Románia turisztikai és gazdasági térképét a Brassó–Vidombák repülőtér 2021. júniusi beüzemelése. A légikikötő Székelyföldnek is közvetlen kaput nyit a világra.
Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek
Nagy István agrárminiszter kiemelte, mivel a klímaváltozás és a kémiai szerek hatására eltűntek a vad poszméhek, így a házi méhek egyedül maradtak a beporzással, ezért nagyon kell vigyázni rájuk.
Rossz volt a tavalyi szezon, gyengébb a dohány minősége
A változékony és kedvezőtlen időjárás miatt gyengébb lett a tavalyi dohánytermés minősége a két évvel ezelőttihez képest, a mennyiség szempontjából azonban jobb évet zártak a gazdák.
Megfékezhető a madárinfluenza
A veszély még nem múlt el, de egyelőre úgy tűnik, hogy az idei madárinfluenza jóval enyhébb lefolyású, mint a néhány évvel korábbi járvány.
Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő
Japan Credit Rating Agency hitelminősítő pozitív döntésének hátterében áll még az alacsony hiány, az egyre csökkenő adósság, valamint az ellenálló exportvezérelt gazdasági teljesítmény is.
Az Utazás kiállítással kezdődik a nyaralási időszak
Hagyományosan az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjével, az Utazás 2020 kiállítással ébred itthon a turisztikai piac.
ÁSZ: Tanulni kell az első ezer forint félretételét
Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tegyék félre az első ezer forintot, hiszen a biztonság az egyik legnagyobb érték – fogalmazott az Állami Számvevőszék elnöke.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!