Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Gazdaság

Több oka is lehet a tavalyi méhpusztulásnak
Tavaly júliusban néhány hét alatt több mint háromszáz hazai méhészet jelzett méhpusztulást, a szakma mintegy 10–20 százalékát érintette.
A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel tavaly
Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel.
Gyufát keresni a Holdon
Tudományos szenzációt jelentett az első fekete lyukról — a Szűz csillagképben lévő Messier 87-es óriásgalaxis közepén található képződményről — készült felvétel múlt heti bemutatása.
Olasz exportlehetőségeket mutat be három magyarországi városban a milánói főkonzulátus
A tájékoztatás szerint nem pusztán befektetés-ösztönző kezdeményezésről van szó, céljuk az olaszországi piaci környezet megismertetése, gyakorlati útbaigazítással a vállalkozók számára.
Gabonából és húsból exportálunk a legtöbbet
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek exportértéke 2,2 százalékkal csökkent, importértéke pedig 4,1 százalékkal nőtt, az egyenleg 12,8 százalékkal esett 2018-ban.
Eredményesen működik a Nemzeti Versenyképességi Tanács
A Nemzeti Versenyképességi Tanács több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány – jelentette ki Varga Mihály az NVT ülésén.
Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése
Győrffy Balázs hajmeresztőnek nevezte azt a brüsszeli javaslatot, hogy a KAP-ból óriási pénzeket elvonjanak és a forrásokat a migrációs költségek ellensúlyozására használják.
Elmarad a légiirányítók jövő heti sztrájkja
Minden vitás kérdésben sikerült megállapodni – közölte a HungaroControl a távirati irodával, hozzátéve, hogy a kollektív munkaügyi vitát lezárták.
Harminc év alatt alakult át kis cégből nagyvállalattá
A rendszerváltás évében alakult magyar vállalkozás, a Duna Autó harminc év alatt kinőtt a kkv-besorolásból, jövőre már nagyvállalat lesz.
Dimenziót vált a gazdaság
A magyar gazdaságnak a meglévő munkaerő-kínálatra kell szabnia a növekedési kilátásait, amiben jóval nagyobb súlyt kell kapnia az innovációnak — mondta Szijjártó Péter.
Fehéredik a vendéglátás, tisztul a szálláspiac
A közismerten a szürkezónában mozgó területen a cégek száma folyamatosan csökken, viszont jelentősen több lett a bejelentett alkalmazott, vagyis tisztult a piac.
Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot
A magyar gazdaság jóval az uniós átlag feletti növekedési ütemével, a csökkenő adóterhekkel és versenyképes üzleti környezetével egyre jobb lehetőségeket kínál a befektetők számára.
Szijjártó Péter: Sikeres és folytatódik a gazdaságélénkítő program
A Felvidéken már kiírták a pályázatokat, azok nagy értékű mezőgazdasági termelőket integrálni tudó beruházásokra vonatkoznak – fejtette ki a miniszter Pozsonyban.
A felnőttképzés és a digitalizáció a fejlődés kulcsa
A Mesterséges Intelligencia széleskörű alkalmazása áttörést hozhat Magyarország felzárkózásában, a 2020-as évek elejére az Európai Unió 10 legfejlettebb digitális tagállama között lehetünk.
Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van
Bagdán Boglárka elmondta, „a nemzeti kabinet a magyar agrárium fontos részeként tekint az oktatásra, a tudományos háttérmunkára”.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.