idezojelek

Lilu gonosz akcióba kezdett, arcátlanul lázítja a magyar fiatalokat

Demagógia felsőfokon.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Augusztus elején jelent meg az a kormányrendelet, amely szeptembertől korlátozza az iskolákban a mobiltelefon-használatot. Hasonló intézkedéseket vezetett be korábban Anglia, Franciaország, Hollandia, Ausztrália, Görögország, Finnország, valamint a múlt év végén Svédország is, ahol az iskolákból lényegében kitiltották az okostelefonokat.

A budapesti Madách Imre Gimnázium azzal került a napokban a hírekbe, hogy nevelőtestülete augusztus 19-én az okoseszközök használatának iskolai korlátozásáról megjelent rendelet kapcsán az intézmény honlapján azt írta a szülőknek és a diákoknak: 

„Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a digitális eszközöket – (iskolai) laptop, mobiltelefonok – a tanítás előtt (a rendelet 5. §-át alkalmazva) nem vesszük el. Iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium szerdán közölte, hogy azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját. A döntést azzal indokolták, hogy egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt.

Természetesen a baloldali megmondóemberek egy csoportja azonnal a renitens igazgató pártjára állt. Kovalcsik Ildikó, művésznevén Lilu, így reagált a közösségi oldalán:

„Nem baj, srácok. Azok a diákok, akikkel megint kicsesztetek, egyszer majd szavaznak. Hajrá.”

Ezt hívják színtiszta demagógiának. Nem más ez, mint indokolatlan hisztériakeltés. 

Meg is lett az eredmény: a Madách Imre Gimnázium felmentett igazgatója, Mészáros Csaba mellett már tüntettek is a gimnázium volt és jelenlegi diákjai és tanárai szerda este Budapesten. A szervezők meghívták a Madách Imre Gimnáziumért és a magyar oktatás jövőjéért aggódókat a Belügyminisztérium előtt tartandó hétfői tüntetésre. 

Tették mindezt úgy, hogy a magyarok túlnyomó többsége támogatja az okostelefonok kitiltását az iskolákból, 85 százalékuk egyetért a mobiltelefon-használatot korlátozó kormányrendelettel – állapította meg a Szent István Intézet megrendelésére készült friss felmérés. 

Nánay Mihály, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemeskürty István Tanárképző Karának rektori megbízottja pedig a lapunknak adott interjúban elmondta, hogy a szocializáció és a közösségi nevelés, ezáltal pedig az iskolai munka lesz a mobiltelefonok iskolai korlátozásának a nagy nyertese.

Lilura egyébként az utóbbi hónapokban rájár a rúd. A közelmúltban Fiala János KeljFelJancsi című talk show-jának Rákay Philip médiaszakember, producer volt a vendége, aki elmesélte, hogy miután ő volt a házigazdája 2002 áprilisában annak az emlékezetes Fidesz-nagygyűlésnek a Kossuth téren, gyakorlatilag kitaszított lett a média világából. A műsorvezető felidézte Rákay Philip egy korábbi megszólalását is, amelyben arról beszélt:

„Egyik igen jól ismert, ma is népszerű műsorvezető társam összehívta a zenetévé vezetőségét, fellázítva ellenem szinte a teljes stábot, számonkérve a vezérigazgatót, hogy miért nem rúgnak ki azonnal, mert állítólag őt is nácizzák miattam.” Majd rákérdezett arra, hogy ki volt ez az illető, mire Philip habozás nélkül rávágta, hogy Lilu volt az.

Philip szavai nagy megdöbbenést keltettek. Az RTL műsorvezetőjének viselkedése számunkra, itt a nemzeti oldalon nem volt meglepő, hiszen tudtuk jól, hogy Lilu már akkor is a baloldal szekerét tolta. Azonban az a kínos tény, hogy a műsorvezető társa, kollégája ellen fordult, semmiképpen nem vet rá jó fényt. Azzal, hogy ez a történet kiderült végre, az igazságos, haladó gondolkodású, elfogadó, jóemberkedő álarc végérvényesen a porba hullott. 

Sok mindent elárult Liluról az is, hogy részt vett Pressman legutóbbi vacsoráján is, ahol a nagykövet úr már nem is rejtette véka alá a céljait sem, hiszen a meghívottakat prominens szövetségeseinek és szószólóknak nevezte a posztjában. 

Lilu most sem hazudtolta meg magát, olcsó, demagóg dumával lázított, mert a célja világos és egyértelmű: káosz teremtése a rend helyett. 

Borítókép: Lilu (Forrás: YouTube/Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.