időjárás 11°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

HÍRZÓNA

Új korszak köszöntött a képviselőkre

A Momentum egyébként is mélyülő válságát csak tovább rontja, hogy frakciója közel felének felfüggesztette mentelmi jogát az Országgyűlés – mondta lapunknak Nagy Ervin.

A világ végén

A megváltozott mentalitás jele az volna, ha végre megpróbálnánk a fák vagy a folyók „fejével gondolkodni”.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Elutasítjuk a fasiszta mozgalmat

Bukarestben a román király elleni merénylettel vádolnak magyar tiszteket, de adattal nem szolgálnak kormányunk kérésére sem. Liberális képviselők a bécsi baloldali emigrációval tárgyalnak hazajövetelükről.

A kisantant meggátolná népszövetségi tagságunkat

A baloldal támadása az interparlamentáris unió ülésén az ellenkező hatást váltotta ki – jelenti ki Bethlen István. Horthy Miklóst a kisantant vezetői elleni összeesküvésben való részvétellel rágalmazzák.

Falak sem maradtak

A Szent István király által 1019-ben alapított bencés monostor maradványait tárták fel a szakemberek Zalavár-Várszigeten.

2022. szeptember 28. szerda 09:00

Új állandó kiállítás Sátoraljaújhelyen

Új állandó kiállítás nyílt a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban Egy város ezer arca címmel. A megújult várostörténeti tárlat Sátoraljaújhely és a zempléni régió történetét mutatja be egy teljesen új nézőpontból, olyan politikai fordulópontokat valamint gazdasági és társadalmi folyamatokat kiemelve, amelynek hatása a jelenben is érzékelhető. A múzeumban eddig nem volt olyan kiállítás, ami ilyen behatóan foglalkozott volna a régió történelmével.
2022. szeptember 28. szerda 10:00

World Press Photo kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Csaknem 140 felvételt mutat be a világ minden tájáról az október 30-ig a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető World Press Photo kiállítás, amely a világ legrangosabb sajtófotó-pályázatának budapesti tárlata. A pályázat és az ehhez kapcsolódó, számos országban megrendezett kiállítás 1955 óta évről évre a világ minden tájáról érkező hiteles, érzelmeket ébresztő és elgondolkodtató fotók segítségével foglalja össze a legutóbbi esztendő történéseit.
2022. szeptember 28. szerda 12:05

Bartók Rádió: Népzene itthonról – A Halmos Béla Program aktualitásai

Az NKA Halmos Béla Programja már hatodik éve segíti a népzenészeket a karrierépítésben, a program célja és küldetése a népzenei utánpótlás támogatása. Szeptember 28-án a Bartók Rádió Népzene itthonról című műsorában az elmúlt években a program támogatásával létrejött produkciókról, megjelent lemezekről lesz szó.
2022. szeptember 28. szerda 18:00

Konzervatív forradalom – lapszámbemutató

Várnak minden érdeklődőt szeptember 28-án, szerdán 18 órától a Kommentár folyóirat Konzervatív forradalom című lapszámbemutató rendezvényére. Az eseményen Csejtei Dezső filozófiatörténész, Hudy Árpád, az Irodalmi Jelen olvasószerkesztője és Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója beszélgetnek. A moderátor Horváth Szilárd, az M5 Kommentár Klub című kultúrpolitikai magazinműsorának házigazdája.
2022. szeptember 28. szerda 19:00

Karc FM: SztárKarcok

Szarka Gyula, az idén 60 éves Kossuth-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, a Ghymes együttes egyik alapító tagja, aki csaknem négy évtizede áll színpadon. A Petőfi bicentenárium tiszteletére megjelenő Petőfi dicsérete című albuma népszerű dalokat tartalmaz, a címadó felvétel pedig vadonatúj szerzemény, kifejezetten erre az alkalomra született. A részletekről és igazi kulisszatitkokról Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában hallhatnak Szarka Gyulától.
2022. szeptember 28. szerda 20:00

Olasz énekesnő a Karosi Júlia Quartettel a BJC-ben

Egy nemzetközi kulturális csereprogram keretében magyar színpadra lép Daniela Spalletta. Az olasz énekesnő a Karosi Júlia Quartettel ad közös koncertet szeptember 28-án a Budapest Jazz Clubban. Az esten saját szerzemények, átiratok és dzsessz örökzöldek egyaránt elhangzanak. A két énekesnőben közös a műfajokon átívelő gondolkodás, valamint a merész improvizációk alkalmazása.
Ajánlók
több mutatása

Hol sörözzünk Brassóban?

„Számos brassói éttermet is bemutattam már, de arról még nem ejtettem szót, hogy helyi sörkülönlegességeket merre találni.”