Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja
Novák Katalin: A nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is kapnak nyugdíjprémiumot
A novemberi nyugdíjjal együtt kapják meg a nyugdíjasok a nyugdíj-kiegészítést is, erre azok jogosultak, akik nyugdíját illetve ellátását 2018-ban vagy azt megelőzően állapították meg.
Tömegek ünnepelték Lengyelországban a függetlenség napját
November 11-én azt ünneplik a lengyelek, hogy az első világháború végén, 1918 novemberében, 123 évi felosztottság után visszaszerezték önálló államiságukat.
Német képviselők: A Fidesznek a Néppártban a helye
A magyar kormánypárt közlése szerint a Bundestag CDU-CSU frakciója német-magyar baráti körének vezetői határozott meggyőződésüket fejezték ki.
Hiányoznak a szociális ágazat dolgozói sztrájkjának jogi feltételei
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésre.
Edmund Stoiber: Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van
A visegrádi országok gazdasági partnerként még Franciaországnál, az Egyesült Államoknál vagy Kínánál is sokkal fontosabbak számunkra – húzta alá a bajor CSU tiszteletbeli elnöke.
Elhúzódhat a folyamat, de elfogadják majd az új uniós biztosjelölteket
Nagy a valószínűsége annak, hogy az EP jogi bizottságban nem fognak gáncsoskodni a jelöltekkel szemben – mondta a köztelevízióban a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
Hollandiának nem kell visszafogadnia a dzsihadista anyákat
Titkosszolgálati információk szerint a szíriai kurd erők által ellenőrzött térségben ötvenöt holland származású vagy kötődésű dzsihadistáról, valamint legalább kilencven gyerekről tudni.
Soltész Miklós: Támogatható egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás
Az államtitkár rámutatott: a megkötendő megállapodás mintául szolgálhat más nemzetekkel való oktatási kapcsolatok építésében.
A Fidesz a „megújuló baloldalról”: Az 1956-ot gyalázó bolsevik is pozíciót kapott
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy vélte: a jelek azt mutatják, hogy visszatért a fővárosba a Demszky-korszak.
Legalább hat civil halálos áldozata van három szíriai robbantásnak
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint két gépkocsiba és egy motorkerékpárba rejtett pokolgép robbant a többségében kurdok lakta város piacán. Legalább 12 ember megsebesült.
Stratégiai megállapodást kötött az agrártárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A köztestület mintegy 400 ezer taggal rendelkezik, munkáját pedig elismerés övezi a gazdák és a gazdálkodó szervezetek körében – emlékezetetett rá Nagy István agrárminiszter.
Bemutatta államfőjelölti programját a horvát elnök
Kolinda Grabar-Kitarovic horvát elnök csaknem ezer meghívott előtt Zágrábban hétfőn bemutatta államfőjelölti programját a következő két hónapban esedékes államfőválasztásra.
Fidesz: Ha az ellenzéken múlna, nyugdíjprémium sem lenne
Az ellenzéket ma is ugyanaz a Gyurcsány vezeti, aki gazdaságpolitikájával egyszer már tönkretette az országot és sorozatos megszorításoknak tette ki a nyugdíjasokat – közölte a kormánypárt.
Dömötör Csaba: Draskovicséknak bérletük volt a Napkeltébe
Álmok Múzeuma
Szakképzési együttműködéssel is bővül a magyar-kínai oktatási keretmegállapodás
Tűzfalcsoport: Lehull a lepel az egyik legkártékonyabb Soros-szervezetről

A Helyzet

Jászi Oszkár unokái
Kísértet járja be a Kárpát-medencét. Jászi Oszkár kísértete, aki 1918-ban Magyarország föderalizálását ajánlotta fel az elszakadásra készülő nemzetiségi vezetőknek, a maradásért cserébe.
Pataki Tamás

Tollhegyen

K. O., DK
Az ellenzéki főpolgármester-előválasztást megelőzően Gyurcsányné Dobrev Klára az uniós akcióhős Sargentinihez hasonlította Kálmán Olgát, mondván, ő ugyanolyan büszke és határozott, mint a holland delnő.
Pilhál György

Poszt-trauma

Dániának elege lett
Amit szabad Jupiternek...

Poszt-trauma

A 444 kérdőre vonta Karácsonyt
Ez az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent.

Poszt-trauma

Pestiesen szólva, kilóg a lóláb
Az adatok nem hazudnak.

VÉLEMÉNY

Amerikai történet becsületről és helytállásról
Ronald Reagan bibliai példázattal a hegyen épült fénylő városhoz hasonlította Amerikát. Vajon ma is a demokrácia és a haladás abszolút példája az Egyesült Államok?
Botos Katalin

VÉLEMÉNY

Gajda Péternek buknia kell
Gajda Péter újraválasztott kispesti szocialista polgármesternek buknia kell, mert ennek az embernek a pozícióban tartása súlyosan veszélyezteti a közmorált és a közvagyont.
Bencsik Gábor

VÉLEMÉNY

Máris a szabadrablásról szól az egész
Karácsony, illetve a vörösbe borult kerületek új polgármestereinek legelső intézkedése a pénzcsapok megnyitása, saját fizetésük drasztikus megemelése és az önkormányzati cégek totális elfoglalása volt.
Kiss István Béla

Kultúra

Orbán Viktor jelenlétében adták át a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
Szita Károly, kormánypárti polgármester az átadón köszönetet mondott a miniszterelnöknek a fejlesztések támogatásáért.

Sport

A Liverpoolnak a City sem jelentett akadályt
A trónkövetelő Liverpool és a címvédő Manchester City találkozója a vártnál simábban alakult. A Liverpool őrzi a veretlenségét, a City viszont lecsúszott a dobogóról.

Fricz Tamás blogja

Borkai – még egyszer és utoljára
Borkai Zsolt néhány nappal ezelőtt – Fidesz-tagsága után – lemondott a polgármesteri pozíciójáról is. Engedjék meg nekem, kedves olvasók, hogy ezúttal nagyon röviden reagáljak erre.
Negyvenezer nyugdíjas élt eddig az új lehetőséggel
Több mint másfélszeresére nőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma, szeptemberben már több mint 115 ezren voltak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.

LUGAS AJÁNLÓ

A tojás

LUGAS AJÁNLÓ

Mélyhűtött fölény

LUGAS AJÁNLÓ

Láger a határon – Ostffyasszonyfa elfeledett tragédiája

LUGAS AJÁNLÓ

Paprikás krumpli

Ez történt 100 éve

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről

Ez történt 100 éve

Egyre nő a tisztelet a meggyilkolt Tisza iránt

Ez történt 100 éve

Károlyi Mihály földosztása is csalás volt

Karc FM műsorajánló

Jobb hely a világ, mint gondolnánk
Az alapvető tények megismeréséhez alázatosságra és kíváncsiságra van szükség Anna Rosling Rönlund, a Gapminder Alapítvány alelnöke szerint, aki a TEDxDunapart konferencián nyilatkozott lapunknak.

Belföld

Orbán Viktor az Európai Tanács új elnökével tárgyalt
A miniszterelnök a december 1-jén hivatalba lépő új tanácsi elnökkel áttekintette Magyarország és az Európai Unió kapcsolatrendszerének összes fontos témáját – mondta Havasi Bertalan.
Továbbra is előnyt jelent a nyelvvizsga
Középfokú nyelvvizsga nélkül igen, de emelt szintű érettségi nélkül nem lehet bejutni 2020-tól a felsőoktatásba — közölte szombaton Schanda Tamás államtitkár.
„Bűzlik a baloldal a gyurcsányizmustól”
A Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök és a Borkai Zsolt által elkövetett erkölcsi kisiklás nem mérhető össze — hívta fel a figyelmet Kövér László házelnök.
Áll a bál Czeglédy miatt az ellenzéki oldalon
Egymásnak esett a balliberális ellenzék, miután két DK-s polgármester is a több milliárd forintos csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg.

Külföld

Ferdén álló korona Timmermans fején
Mától a szocialista Frans Timmermans az Európai Bizottság első embere – de csak átmenetileg, ameddig Jean-Claude Juncker felépül az újabb műtétjéből.
Szijjártó Péter: Növekedő migrációs nyomásra kell számítani a következő hónapokban
Minden Európán kívüli, de ahhoz közeli országban és régióban jelentkező instabilitás negatív hatást gyakorol az európai biztonságra – hangsúlyozta a miniszter.
Időzített bomba lesz-e Bosznia-Hercegovina?
Bekérette a szarajevói külügyminiszté­rium a francia nagykövetet azt ­követően, hogy Emmanuel Macron időzített bombaként utalt Bosznia-Hercegovinára egy lapinterjúban.
Dánia visszaállítja a határellenőrzést
A dán hatóságok szerint az elmúlt időszakban történt számos erőszakos bűncselekményt olyan emberek követtek el, akik Svédországból léptek be Dánia területére.

Gazdaság

Unokák tanítják a nagyszülőket a kütyük rejtelmeire
Wifi, Skype, Instagram, vlog – az idősebb korosztály gyakran rácsodálkozik ezekre a kifejezésekre, azonban van egy olyan generáció, amelynek ez a közeg magától értetődő.
Pölöskei Gáborné: Tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy kedden megkezdődik a szakképzési törvény részletes vitája, és elkészült a végrehajtási rendelete is.
Elemzők: Pozitív meglepetés az export növekedése
Pozitív meglepetésként értékelték az elemzők az export szeptemberi növekedését, kiemelve, hogy ez összhangban van az ipari termelés növekedésével.
Ne vegyünk meg minden akciós árut!
Mintegy 1,2 millió magyar internetező várja idén a tengerentúli mintára hazánkban is néhány éve elterjedt fekete péntek (black friday) akciózást a webáruházakban.

Kultúra

A világ vezető múzeumi szakemberei méltatják a Liget Budapest Projektet
Vasárnap kezdődött a világ legjelentősebb múzeumépítési szakmai konferenciája, amelyet minden évben egy olyan nagyvárosban rendeznek meg, amelyben valamilyen jelentős múzeumfejlesztés zajlik.
Idén először magyar stand is lesz a Diplomata Vásáron
Több mint 50 ország nagykövetségei fognak össze, hogy bemutassák nemzetük különlegességeit, a kézműves termékektől és ajándéktárgyaktól az ételekig és italokig.
Szürrealista képkockák az Anilogue-on
Budapestre érkeznek a legújabb animációs filmek, a fesztivál nyitófilmje a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációja lesz.
Halálsikoly a francia pokolból
Laurent Obertone az elmúlt évtizedek titkosszolgálati jelentéseire, terrorcselekményeire és nem utolsósorban a mindennapok közhangulatára alapozva írta meg vízióját a közeljövő Franciaországáról.

Sport

Keserű volt a Fradi öröme
Jó hétvége volt ez a Bajnokok Ligájában, a férfiak­nál a Veszprém és a Szeged is nyert, a nőknél a Győr magabiztosan győzött, és bár a Ferencváros kikapott, ennek ellenére továbbjutott.
Dzsudzsák Balázs: Még üresen is tele van energiával a Puskás Aréna
A labdarúgó szerint az elkövetkező napokban olyan impulzusok érik a válogatottat a stadionavatóval és a minőségi ellenféllel, hogy rendkívül feldobott állapotban utaznak majd ki Cardiffba,
Az Magyar Sportújságírók Szövetsége is kiáll az atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett
Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg viszont még nem tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez.
Tornagyőzelem a fiatalított csapattól
A magyar jégkorong-válogatott a tegnapi zárófordulóban 2-0-ra legyőzte a házigazda Lengyelországot, így megnyerte a Gdanskban megrendezett négyes tornát.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …