Kázmér 2024. március 4.
logo

A Helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Botrány a Vígszínházban

Botrány a Vígszínházban

Az ellenzéki pártok a szélsőjobboldaltól a szocialistákig összefogást kezdeményeznek a kormány megbuktatására, ám miután a Népszövetség elfogadja a magyar újjáépítési tervet, mégsem jön létre.

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

„Sem fegyvert, sem katonát nem küldünk”

„Sem fegyvert, sem katonát nem küldünk”

Szijjártó Péter szerint „azok a nyugati politikusok, akik arról beszélnek, hogy szárazföldi csapatokat kell küldeni, azok a közös NATO-döntést sértik meg, azzal mennek szembe”.

2024. március 4. hétfő 18:00

Örökhétfő – beszélgetés Petri György költészetéről

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Gazdátlan tényrakások – Petri térben március 25-ig minden hétfőn Örökhétfő. Ezen a programsorozaton nem szakemberek fognak beszélgetni Petri költészetéről, hanem a hozzáférhető múzeum jegyében bárki megoszthatja gondolatait Petri verseiről, amelyek egy-egy költői dilemmájához kapcsolódnak.
2024. március 5. kedd 17:00

Kárpátalja a peresztrojka és a magyarországi rendszerváltoztatás erőterében – könyvbemutató

A Seres Attila által jegyzett dokumentumgyűjteményt Fedinec Csilla, a HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa mutatja be március 5-én 17 órakor a Veritas Intézetben. A könyvbemutató után kezdődik a Veritas-estek sorozat 87. vitája A Gulág és a GUPVI lágerrendszere a szovjet és a magyar történelemben címmel.
2024. március 5. kedd 17:00

Színházi kulisszák mögött: Pécsi Sándor

A Polgárok Házában március 5-én a fájdalmasan korán, alig ötvenévesen távozott színművész életével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Pécsi Sándor azt vallotta: „a színészet: varázslat. Sámánkodás. Minden előadáson a színész meg a közönség együttesen teremt valami olyan soha nem volt, soha nem lesz hangulatot, közeget, amelyben az író mondanivalója eljut az egyik résztvevőtől a másikig.”
2024. március 6. szerda 10:00

A Kékfestő – kiállítás a Pesti Vigadóban

Március 5-án nyílik a Vigadóban a Nemzet Művésze, Kovács Miklós tiszakécskei kékfestő mester életmű-kiállítása, amely a Kovács család napjainkig tartó 200 éves történetét is bemutatja. A tárlaton a 96 éves, Kossuth-díjjal kitüntetett mester munkásságát ismerhetjük meg a hagyományt megalapozó kecskeméti dédapától a legújabb generációig.
2024. március 6. szerda 19:00

Asszony a fronton – Tompos Kátya felolvasóestje

Több mint száz éve, 1922. október 7-én született az egyik legmegrázóbb második világháborús emlékirat, az Asszony a fronton (1991) szerzője, Polcz Alaine. Az erőszakról való hallgatás tabuját töri meg az előadás, amelyben a fiatalkori és az idősebb írónő szerepében Tompops Kátyát láthatja a közönség.
2024. március 7. csütörtök 18:00

Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Nepál

A Capa Központ Bédekker címmel indított programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek vetítésével párhuzamosan meséljenek élményeikről. A március 7-i alkalmon Gulyás Miklós és Kocsány Kornél mesélnek nepáli útjukról.
Ajánlók
több mutatása
Menjünk ki végre a napra!

Menjünk ki végre a napra!

Az új évszázadban a fenntartható fejlődés felé való elmozdulás politikai, gazdasági és társadalmi szempontból is kiemelt céllá vált.

Kék korszak

Kék korszak

Remélem, hogy ezek a kezdeti sörök valóban csak a beetető fázis egy fogyasztói edukációs folyamatban.