Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 20., szerda, Jolán napja
Frissítve
Gothár Péter vallomása, amely a Katona József Színház Facebook-oldalán jelent meg
Gothár Péter rendező részben elismerte, hogy ő volt a zaklató. A balliberális értelmiség egyik fontos alakja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is etikai vizsgálatot kezdeményezett önmaga ellen.
Pénzügyminisztérium: Nincs szükség semmiféle megszorításra
A magyar kormány szerint a stabil hazai makrogazdasági és költségvetési folyamatok mellett ahogy eddig, ezt követően sincs szükség semmiféle kiigazításra, megszorításra – közölte a Pénzügyminisztérium.
További harminc migránst vett fedélzetére az Ocean Viking nevű NGO-hajó
További harminc migránst vett fedélzetére szerdán a Földközi-tengeren az Ocean Viking, az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezetek közös hajója. A fedélzeten jelenleg összesen 125 menedékkérő tartózkodik.
Szijjártó Péter: Magyarország egyharmadával növeli katonáinak számát a NATO misszióiban
A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a kormány hetven katonát telepít az eddig száz mellé Afganisztánba a terrorellenes küzdelem erősítése jegyében.
Áder János: A tudomány ma is közös építmény
A tudományban a legkülönfélébb nemzetek kutatói ugyanannak az igazságnak a megismerésén, megértésén munkálkodnak – mondta a köztársasági elnök a Tudomány Világfóruma szerdai megnyitóján.
Az Európai Zsidó Szövetség elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért
A valódi vezetés ismérve kiállni valamiért, ami helyes és valami ellen, ami nem az, szemben akár egy nyilvánvaló konszenzussal is. Becsületességet, bátorságot, elszántságot mutat – szögezte le az EJA elnöke.
Még több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: a Rákóczi-szabadságharc egyfajta előképévé vált a modern kori, szuverenitásunkat helyreállítani kívánó szabadságküzdelmeknek.
Valóban népbetegséggé vált a diabétesz
Bár minden évben többször hallunk és olvasunk a diabétesz tüne­teiről és lehetséges szövődményei­ről, sok esetben mégsem fordítunk kellő figyelmet a megelőzésre.
Rétvári Bence: Minden körzetben van háziorvos
A háziorvosok pályakezdését a Prixisváltó Programmal, ösztöndíjakkal és jelentős összegű pályázatokkal segíti az egészségügyi kormányzat – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.
Rohanó századunk egyik hozadéka: a reflux
Egyre többen érintettek hazánkban emésztőrendszeri betegségekben, szinte mindenkinek van az ismeretségi körében glutén- vagy laktózérzékeny, és sokan – egyre több fiatal is – refluxosak lesznek.
Átadták a katolikus iskola új tornatermét Pásztón
Soltész Miklós két ember példáját állította a fiatalok elé, a végtagok nélkül élő Nick Vujicicét, aki a világot járva beszél életéről és Jézus szeretetéről, valamint Gera Zoltán visszavonult válogatott labdarúgóét.
Felújított óvodákat adott át Potápi Árpád János államtitkár Székelyföldön
A kormány továbbra sem támogatja a dugódíj bevezetését
Nacsa Lőrinc: A KDNP óvatos bizakodással áll az új vezetéshez
MNB: Az I. kerület új polgármesterét fogadta a jegybank budavári központja

A Helyzet

Forrongó világ
Arcukat eltakarja a sál, a maszk, de zsebükben, kezükben ott az okostelefon, élőben közvetítik, megosztják, posztolják, mit tesznek. Ez pedig a Facebook-nemzedék újabb és újabb légióit küldi harcba.
Szőcs László

Tollhegyen

Sorsunk hídja
Arról nem Széchenyi tehet, hogy az ország, a nemzet összekötésére hivatott építmény sokszor csaták, blokádok helyszíne volt – ő nem ennek szánta.
Pilhál György

Poszt-trauma

Marad a gyerek, ha játszik
Jakab a miniszterelnöki székre vágyik.

Poszt-trauma

Jön a dugódíj!
Valamilyen formában...

Poszt-trauma

Bandákkal tárgyal a rendőrség
Ez nem Fake News!

VÉLEMÉNY

Már csak a transzmesék hiányoztak
A Labrisz Leszbikus Egyesület a Melegség és megismerés nevű pompás iskolai programot és a Leszbikus archívum vívmányát követően újabb hiánypótló projektet indítványozott.
Orbán János Dénes

VÉLEMÉNY

Elveszett tisztességek
Tisztességes ez így? Válaszolok a társulat helyett: nem, ez így nem tisztességes. Hanem tisztességtelen. És tényleg jó lenne tudni, ki dönt ezekben az esetekben az emberek sorsáról.
Bayer Zsolt

VÉLEMÉNY

Halállisták
„Hústermelés”, „élősúlyú” és „állított elő”. Kopogós, hiperrealista, könyörtelen kifejezések. Nincs kecmec, lacafaca, hogy mindezek mögött érző lények lennének, statisztika van, adatok.
Hegyi Zoltán

Kultúra

Böjte Csaba vehette át idén a Makovecz Imre-díjat
A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át a díjazottnak.

Sport

Sírva búcsúzott el a sikerkapitány
A hétfő esti találkozók sok gólt hoztak, és két edző is elbúcsúzott a játékosaitól – meglepő módon ugyanannak a találkozónak a két kapitánya köszönt el.
Már a baloldali ellenzék sem gördít akadályokat a centrumkórház elé
A szuperkórház tervét kezdettől fogva ellenző László Imre a Gyurcsány-párt egészségpolitikusa, aki korábban több esetben is követelte a kormánytól a fővárosi kórházak modernizációját.

LUGAS AJÁNLÓ

Kiskirályok

LUGAS AJÁNLÓ

Politikai kézcsókok

LUGAS AJÁNLÓ

Földim, a macskalány

LUGAS AJÁNLÓ

Budapest a hídon

Ez történt 100 éve

A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult

Ez történt 100 éve

Budapest vörös rongyokba öltözött

Ez történt 100 éve

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről

Karc FM műsorajánló

Újabb lehetőség sok száz adósnak
Fónagy János államtitkár úgy fogalmazott: a családok, legyenek bármilyen helyzetben, számíthatnak a Fidesz–KDNP-kormányra.
Fedezd fel Magyarország fürdőit ősszel is, és oszd meg az élményt szeretteiddel! (X)
Karácsonykor egyre többen élményt ajándékoznak a szeretteiknek. Ehhez hazánk kiapadhatatlan vízi kincsei tökéletes és lélekemelő lehetőségeket kínálnak.

Belföld

Lázár János: Tegyük füstmentessé Magyarországot!
Jelenleg 2,5 millió ember dohányzik hazánkban, mégis azt gondolom, vannak olyan jogi lehetőségek, amelyekkel visszaszorítható a dohányzás – jelentette ki Lázár János.
Kocsis Máté: Az Országgyűlésben ma történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
A Fidesz frakcióvezetője egyik példaként hozta Jakab Péter (Jobbik) akcióját, amikor önkényesen beleült Orbán Viktor miniszterelnök székébe.
Sem a kormány, sem a Fidesz frakciója nem tervezi a választási törvény módosítását
A Blikk kedden este írta meg, hogy információi szerint az önkormányzati választási eredmények ismeretében több ponton is módosíthatja a választási törvényt a kormány a következő időszakban.
Németh Szilárd: A honvédelmi képesség növelése a cél
Magyarország szuverenitásának védelme érdekében szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték – jegyezte meg az államtitkár.

Külföld

A varsói talárosokra bízta a döntést az Európai Bíróság
A lengyel legfelsőbb bíróságnak kell megvizsgálnia az igazságügyi reformok részeként nemrégiben létrehozott fegyelmi kamarája függetlenségével kapcsolatos kételyeket.
Stoltenberg Párizsban győzködné Macront
Megkezdődtek a decemberi londoni ­NATO-csúcstalálkozó előkészületei, aminek alaphangulatát várhatóan Emma­nuel Macron francia elnök minapi kritikus nyilatkozata adja meg.
Globál: Németország új kvótatervvel áll elő jövőre
A Horst Seehofer vezette belügyminisztérium olyan javaslatot dolgozott ki, amely részben megváltoztatná azt a gyakorlatot, ahogy az EU-ban kezelik a gazdasági bevándorlást – hangzott el a Hír TV műsorában.
Történelmi gesztus Izraelnek
Washington szerint nem ütközik a nemzetközi jogba a zsidó telepek létesítése az 1967-ben megszállt, palesztin többségű területen.

Gazdaság

Veszélyben a méhészetek
A méhek, illetve a méhészet védelme nemcsak hazai, hanem európai szinten is napirenden van. A beporzók mellett ugyanis az ágazat jövedelemtermelő képessége is veszélybe került.
Növekedésre és beruházásokra készülnek a magyar cégek
Kedvező a hazai gazdaság állapota, így a közeljövőben nem kell váratlan adóváltozásokra számítani – hangzott el az EY 2020-as adóváltozásokról szóló szakmai konferenciáján.
A meggazdagodás négy útja
Miért van az, hogy néhányan könnyen meggazdagodnak egy sikeres vállalkozás útján, vagy akár befektetőként, esetleg művészként, és kik a legsikeresebbek közülük?
Tárgyalásokat kezd az Opus és az MVM a Mátrai Erőmű Zrt. adásvételéről
A tájékoztatás szerint a szándéknyilatkozat egyik fél számára sem jelent szerződéskötési kötelezettséget vagy bármilyen más kötelező erejű kötelezettségvállalást.

Kultúra

Legendák kertjében
A Hagyományok Házában lép fel gyermekműsorával november 24-én a Bekecs Néptáncegyüttes. Előadásukban a Székelyföld mondái elevenednek meg.
Indul a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat közönségszavazása
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat iránti érdeklődés: mintegy 17 ezer pályamű érkezett be – hangsúlyozta Dömötör Csaba államtitkár.
Monumentális modernizmus
Örökkévalóság és pillanat címmel mutatja be Lengyelország 1918 és 1939 közötti építészetét a budapesti Lengyel Intézet szervezésében a Platán Galéria.
Pesten végigsöpört a skorpióhurrikán
Szemkápráztató látvány, a szokásosnál jobb hangosítás, dübörgő német metál, persze angolul. A Scorpions telt ház előtt koncertezett hétfő este a Papp László Sportarénában.

Sport

Nyerhet a Tour de Hongrie a Giróval
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) elfogadta a Tour de Hongrie szervezőinek kérését, s a magyar körverseny kiváló időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba.
Ismét piacvezető volt az M4 Sport
A kedd esti, Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés során a tévében és az interneten több mint másfél millióan kapcsoltak az M4 Sport közvetítésére.
Áttörésre készül az ifjú nemzedék
A vasárnap a görög Sztefanosz Cicipasz győzelmével véget ért ATP-világbajnokság után ismét napirendre került a közelgő, sőt elkerülhetetlen őrségváltás a férfiteniszben.
Kulcsembereiket veszítették el a románok
Miután kiderült, hogy intravénás lézerkezelést alkalmaztak a brassói Corona együttesénél, a brassóiaktól behívott két játékos, Cristina Laslo és Bianca Bazaliu nem utazhat a világbajnokságra.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …