Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja
Dömötör Csaba: Az ellenzék komolytalan kampányakciója volt a rendkívüli ülés kezdeményezése
Számunkra fontos a környezet védelme, sokkal fontosabb kérdés ez annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa – szögezte le a fideszes politikus.
A rendszerváltoztatásról folytatott eszmecserét Kovács Zoltán államtitkár Dániában
Az államtitkár találkozott dán újságírókkal is egy háttérbeszélgetés keretében, illetve eszmecserét folytatott a dán miniszterelnöki hivatal kommunikációs vezetőjével is.
Vészforgatókönyv Alsó-Ausztriában a migránshelyzet kezelésére
A bemutatott vészforgatókönyvet három különféle eshetőségre dolgozták ki; a menedékkérők számától függne, melyik terv lép életbe.
Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását
A Fidesz EP-képviselője Strasbourgban arra emlékeztetett, hogy a 2020-as uniós költségvetés a jelenlegi hét éves pénzügyi ciklus utolsó költségvetése.
Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán
A díjazottak a megalakulásának tizedik évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén vehették át az elismerést.
Netanjahu pártja szövetségbe tömörült a jobboldali és az ultraortodox pártokkal
Izraelben azért rendeztek előrehozott választásokat kedden, mert az áprilisi választások után a kabinet létrehozásával megbízott Benjámin Netanjahu nem tudott kormányt alakítani.
Kapóra jöhet Moszkvának a kereskedelmi háború
Nagy revans adatik most meg Vlagyimir Putyin számára azzal, hogy öt év után fordulni látszik a kocka az orosz-kínai kapcsolatokban.
Cirkuszi muzsikával hekkelték meg Karácsony sajtótájékoztatóját – videó!
A legmegdöbbentőbb azonban a főpolgármester-jelölt reakciója volt, gyakorlatilag csak hebegett-habogott, kínosan mosolygott, láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet. 
Csütörtökön érkezik hazánkba Kako japán hercegnő
Akisino koronaherceg második gyermekét Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita pénteken fogadja díszebéden.
Nem nyert, de nem is veszített Netanjahu
A következő hetekben ismét hosszú és keserves kormányalakítási tárgyalásokkal kell szembenézniük az izraeli pártoknak.
Az E.On tulajdonába kerül az Elmű-ÉMÁSZ
Új tulajdonoshoz kerül az Elmű-ÉMÁSZ, miután jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy az E.On felvásárolja a magyarországi cégcsoportot is tulajdonló Innogy energetikai vállalat részvényeinek többségét.
FRISSÍTVE
Szijjártó Péter: A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze
A miniszter Tiszafüreden arra biztatta a jelenlevőket, hogy a kormánnyal együttműködni képes, nemzeti érdek alapján álló, a nyugodt építkezést célul kitűző vezetőket válasszanak meg.
Irán azonnal visszalő, ha megtámadják
A teheráni jegyzék újfent hangsúlyozza Irán elhatárolódását a Saudi Aramco állami olajvállalatot ért múlt szombati dróntámadásoktól.
Ősszel újra megnyitják az urnákat
Etikus kampányról állapodtak meg a listát állító szervezetek Óbudán
Potápi Árpád János: Hosszú távra tervez a kárpátaljai magyarság
Kósa Lajos: Az építkezés vagy a háborúskodás a tét

A Helyzet

Mezítlábas hódítók
Az olajbrókerek a világ leghisztérikusabb teremtményei. Ha egy viharzóna arra fordul, amerre a tengeri fúrótornyok dolgoznak, hamar ugrik egyet az olajár.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Sosincs veszteg
Végszóra Hadházy Ákos is felbukkant a kormánymószeroló oldalon. (Rég láttuk, hál’ Istennek.) Ezúttal Varga Judit miniszter asszony uniós szereplése ingerelte fel.
Pilhál György

Poszt-trauma

Rendőrre támadt a késelő
Ugyanez akár a Keletinél is lejátszódhatott volna.

Poszt-trauma

Fényképen Karácsony újabb elégtelenje földrajzból
Vissza az iskolapadba!

Poszt-trauma

Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata
Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos,

VÉLEMÉNY

Tények és hazugságok a migrációról
Elismert szervezetek szakértői szerint ma a népvándorlás jelenti az egyik legnagyobb problémát a világon, hiába próbálják meg elhallgatni, ami ma már aligha elhallgatható.
Haraszti Gyula

VÉLEMÉNY

Luigi Di Maio és az önsorsrontás
Egyszerűen mondjuk ki a lényeget: az új olasz kormány elővette a régen lejárt lemezt, a migránsok nyakló nélküli beengedését és kötelező kvóta szerinti elosztását.
Bayer Zsolt

VÉLEMÉNY

Ne rontsátok meg a gyerekeket!
A gyerekeket betanítani, például zsebmetszésre, koldulásra, betörésre, kábítószer-fogyasztásra vagy aljas politikai játszmákra legalább annyira főben járó bűn, mint ráuszítani az iskolára.
Franka Tibor

Kultúra

Üdv a homályzónában
Telt házzal vetítik a dokumentumfilmeket is a miskolci CineFesten, mert a valóság az utóbbi időben izgalmasabbá vált, mint a képzeletbeli világ.

Sport

Kikapott Párizsban a Real, Juve-döntetlen Madridban
A Real Madrid 3-0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában, szerdán.
Cirkuszi muzsikával hekkelték meg Karácsony sajtótájékoztatóját – videó!
A legmegdöbbentőbb azonban a főpolgármester-jelölt reakciója volt, gyakorlatilag csak hebegett-habogott, kínosan mosolygott, láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet. 

LUGAS AJÁNLÓ

Menekülő mókusok

LUGAS AJÁNLÓ

Gianfranco kávéja

LUGAS AJÁNLÓ

Függő

LUGAS AJÁNLÓ

Mert a Berta nagy liba

Ez történt 100 éve

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok

Ez történt 100 éve

A román–magyar perszonálunió veszélye

Ez történt 100 éve

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni
Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak
A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát.

Belföld

Keménymag: Tarlós István higgadt, pimasz eleganciával „visszatrollkodta” Tordai Bencét
„A Tordai-féle Lenin-fiúk most már nem csak egy alapos választási verésre érettek, lévén igen régóta feszítik a húrt, visszaélnek a normális többség türelmével.”
Újabb magyar rendőrök segítik Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az az illegális migránsok előállításában.
Fidesz: Komolytalan az ellenzék kezdeményezése
Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.
Kormánypártok: Nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait
A Fidesz-KDNP kormánya elutasítja a kötelező letelepítési kvótát, és ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz annak megakadályozására – jelentette ki.

Külföld

Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
Kövér László hangsúlyozta: az érdemrend elfogadása a jövőre szóló, rajta keresztül az egész nemzedékét is terhelő kötelezettségvállalás arra, hogy megpróbáljunk méltóak maradni a történelmi örökséghez.
Több mint 400 migránst tartóztattak fel a török hatóságok az Égei-tengeren
A jelentések szerint a hatóságok kedden 11 gumicsónakot fordítottak vissza. Az utóbbi hónapokban egyre több illegális bevándorló igyekszik átjutni a szemközti görög szigetekre az Égei-tengeren.
Szerbiában is az októberi koszovói választásokat várják
Belgrádban Magyarországot bővítéspárti országnak tartják, és abban reménykednek, Trócsányi hivatalba lépése felgyorsíthatja Szerbia EU-csatlakozását, amelynek 2025 a céldátuma.
Juncker: Nem volt még ilyen valószínű a rendezetlen brexit
Az Európai Bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió és minden érintett számára az egyik legfontosabb kérdés az Írországgal összefüggő, még mindig nyitott kérdések megnyugtató lezárása.

Gazdaság

Jelentősen csökkent az adóelkerülés
Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.
Süli János: Elkerülhetetlen a Paksi Atomerőmű két új blokkjának megépítése
A paksi két új blokk megépítése elkerülhetetlen ahhoz, hogy az országban hosszú távon rendelkezésre álljon a biztonságosan megtermelt, olcsó villamos energia.
Stressztűrés
Az ember életében mindig adódnak nehezebb időszakok, akár a családra, akár a munkahelyre gondolunk. Csakhogy az építkezéssel járó feladatok mindezek mellé jelentkeznek.
ITM: Növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját
A magyar lakosság 17 százaléka még sosem használt internetet, éppen ezért a jövőben különböző programokkal növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját – mondta Solymár Károly Balázs.

Kultúra

Kincses filmkockák
A szervezők a sorozatot különösen a népzenével és néptánccal foglalkozó fiatalok, középiskolai és egyetemi hallgatók figyelmébe ajánlják, de minden érdeklődőt szívesen látnak.
A száműzött
Mózes Attila a kortárs magyar irodalom egyik legkiválóbb írója volt, bár a munkásságát kevesen ismerik, és mindmáig a kulturális láthatár peremére van száműzve Magyarországon.
Elindult a Lázár Ervin Program
Kásler Miklós kiemelte annak fontosságát, hogy a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. Ezt a célt szolgálja a Lázár Ervin Program,
Egy újságíró a kék farkasok gyűrűjében
Az erdélyi származású Csáky Zoltán mögött 43 évnyi tévés-rádiós újságíró pálya áll, fontos szerepe volt a közelmúlt történelmi-mentalitástörténeti eseményeinek föltárásában.

Sport

Sergei Rebrov azt szeretné, ha saját játékára koncentrálna a Fradi
Az Espanyol otthonában csütörtökön 21 órától kezdi meg szereplését a Ferencváros az El-csoportkörében, melyben még a bolgár Ludogoreccel és az orosz CSZKA Moszkvával találkozik majd.
Ünnepi mérkőzésre készül az Espanyol
Az Espanyol 12 év után szerepel ismét egy kontinentális kupasorozat főtábláján, ennek megfelelően ünnepi mérkőzésre készül a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.
Kétarcú katalán kistestvér
A tizenöt év után újra nemzetközi kupa főtáblájára jutott Ferencváros csütörtökön a katalán megapoliszban, a város második számú csapata ellen mutatkozik be az Európa-liga csoportkörében.
Sztárcsatárjai nélkül mutatkozik be a PSG
Az Atlético most törleszthet, mert legutóbb a BL nyolcaddöntőjében éppen a Juve búcsúztatta a spanyolokat. Egyik gárda sem készül jó előjelekkel a találkozóra.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.