időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo
Futball-vb Katar 2022

A Helyzet

Tollhegyen

null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

Betiltja a kormány a fasiszta tábort

Rakovszky Iván belügyminiszter szerint a fasiszták célja a kormány hatalmának aláásása. Klebelsberg Kuno kultuszminiszter a tehetség szerinti előmenetel fontosságát hangsúlyozza.

2022. november 29. kedd 10:00

Igazságszolgáltatás és büntetés-végrehajtás 1945-1963 – online konferencia

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Magyar Börtönügyi Társaság vár minden érdeklődőt online követhető konferenciájára, amelynek címe Igazságszolgáltatás és büntetés-végrehajtás, 1945–1963. A november 29-én 10 órától a Nemzeti Emlékezet Bizottsága YouTube-csatornáján követhető eseményen négy szekcióban hallgathatnak előadásokat.
2022. november 29. kedd 10:00

Konferencia Csete György építész és Csete Ildikó textilművész munkásságáról

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata és Építőművészeti Tagozata, valamint a Csete Alapítvány kétnapos konferenciával tiszteleg egykori tagja, Csete György építész (1937–2016) és felesége, Csete Ildikó textilművész (1940–2018) életműve előtt. A konferencia feltárja a két alkotó munkásságának sajátosságait, elemzi művészetük kötődését az organikus építészeti felfogáshoz és koruk modern építészetéhez, művészetéhez.
2022. november 29. kedd 13:00

Karc FM: Karcolat

Ki ne ismerné Pumuklit. Vagy Gusztávot. A Mézga család kalandjain egy ország nevetett, a Macskafogó pedig nemzetközi sikert aratott. Alkotója idén Kossuth-díjat kapott, az animációiról nemsokára könyv jelenik meg. Amúgy polihisztor édesapja árnyékában ő már kicsi korától rajzolt, egy időben festőművész majd színész akart lenni. A keddi Karcolatban 13 órától Ternovszky Béla rajzfilmrendező fogadja pomázi otthonában a műsor riporterét Bálint Istvánt és mesél életéről.
2022. november 29. kedd 14:00

Megnyílt a Csepeli Jégpark

Január 31-ig – hétköznap 14 és 21 óra között, hétvégente pedig 8-tól 21 óráig – látogatható a főváros XXI. kerületének központjában található jégpark, ahol több mint kétezer négyzetméteren három jégpálya, egy exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják a nagyközönséget. A korcsolyázóknak egy 25×30 méteres nagy, egy 10×20 méteres kisebb pálya, valamint a kettőt összekötő 250 méter hosszú, 2,5 méter széles jégfolyosó lett kialakítva.
2022. november 29. kedd 18:00

A bőrönd titkai – könyvbemutató

November 29-én 18 órától vehetnek részt az érdeklődők Iván Alekszandrovics Szerovnak, a KGB (az egykori Szovjetunió 1954 és 1991 között működő Állambiztonsági Bizottsága) első vezetőjének emlékiratairól szóló, igen kalandos úton napvilágot látott könyvének a bemutatóján. A feljegyzéseket jó negyedszázaddal halála után egykori dácsájában befalazva találták meg. A több mint 800 oldalas magyar kiadás egyik legjobb orosz fordítónk, Goretity József nagyszerű munkájának köszönhető.
2022. november 29. kedd 18:00

Farkas Árpád-emlékest

November 29-én 18 órától a Bánffy Kulturális Szalon és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány közös szervezésében Alagutak a hóban címmel Farkas Árpád-emlékestet rendeznek a Józsa Judit Galériában. Az eseményen közreműködik Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Az előadáson elhangzanak a 2021-ben elhunyt Kossuth-díjas erdélyi magyar író, költő, műfordító versei, prózai szövegei, esszéi, valamint riportok.
Ajánlók
több mutatása

Bor és ember

A görögöknek talán igazuk lehetett akkor, amikor a bort azonosították a civilizációval.