időjárás 20°C Móric 2023. szeptember 22.
logo

A Helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Túlélünk vagy feladjuk?

Böszörményi-Nagy Gergely, a rendezvény alapítója ez alkalommal Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológust kérdezte a Brain Baron.

Aktuális

FÓKUSZBAN

2023. szeptember 22. péntek 17:00

XXV. Szobor és Szobrászrajz-kiállítás

A XVIII. Szabadtéri Szoborkiállítással együtt megrendezett, szeptember 22-én, 17 órakor nyíló tárlaton köztérre tervezett alkotások tervei, makettjei, fiktív látványtervei, illetve felszerelésre kerülő munkák, megvalósult alkotások makettjei és helyszíni fotói is megtekinthetők lesznek a B.L. Teremben. A rendezvényt megnyitja: Benedek József galériavezető.
2023. szeptember 23. szombat 10:00

Budavári Palotapiknik

A Budavári Palotapiknik a megújuló budai Vár új, ingyenes családi eseménysorozata kézműves foglalkozásokkal és interaktív játékokkal, ami idén először valósul meg. A nappali rendezvény elektronikus zenei programjáért a Savoyai teraszon az idén 20 éves dj. Metha által alapított Be Massive Horizon csapata lesz felelős és ez alkalommal ünnepi programmal készül.
2023. szeptember 23. szombat 10:30

Pálinkás butellák régen és most – előadás és workshop

A program bevezetőjeként Bodnár Kata muzeológus mini tárlatvezetésén ismerkedhetnek meg a résztvevők a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében található tradicionális pálinkás butykosokkal, illetve ihletet gyűjthetnek a workshophoz is, amelyen majd elkészíthetik a saját tervezésű díszítéseiket a porcelán pálinkás poharaikra.
2023. szeptember 23. szombat 11:10

János vitéz az Erkel Színházban

Szeptember 23-án Szabó Máté rendezésében kerül színpadra a János vitéz az Erkel Színházban. Október 7-ig négy alkalommal lesz látható az előadás, amely a felnőtt- és a gyermekközönség számára is emlékezetessé válhat. Az új vízió érdekessége, hogy először szólal meg az 1904-ben bemutatott ősváltozat, a kedvelt dallamokat rajzos mesevilág színesíti.
2023. szeptember 23. szombat 17:00

Ingyenes Eurojackpot Szuperkoncert

A Halott Pénz, a ByeAlex és a Slepp, DR BRS dj-producer és vendégei, valamint Király Viktor is fellép az idei Eurojackpot Szuperkoncerten a budapesti Puskás Aréna Szoborparkban szeptember 23-án. Az ingyenes eseményen értékesített szerencsejáték-termékek után befolyt összeget teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezet kapja.
2023. szeptember 23. szombat 18:00

Jótékonysági orgonakoncert Kárpátaljáért

A legnehezebb sorsú nemzetrész támogatására szervez jótékonysági orgonakoncert-sorozatot Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművésszel a Nemzeti Összetartozás Alapítvány. Az első orgonakoncertet szeptember 23-án szombaton a székesfehérvári bazilikában rendezik meg, ahol az adományok mellett tanszerfelajánlásokat is fogadnak.
Ajánlók
több mutatása