időjárás 21°C Ulrik 2022. július 4.
logo
Minden a vizes vb 2022-ről

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Macron kudarcai

Emmanuel Macron biztatónak tűnő célkitűzései közé tartozott, hogy kivívja, eléri az Európai Unió stratégiai szuverenitását.

Mint annak rendje

Néha, bizonyos műalkotásokkal szembesülve úgy érzem: már nem én nézem a művet, hanem az néz engem.

Aktuális

Vakáció a múzeumban

A Magyar Nemzeti Galéria kedvezményes belépővel és gyerek-tárlatvezetésekkel várja a szünidőben a tanulókat.

FÓKUSZBAN

A hazát nem kard, hanem a kultúra szerezheti vissza

Fel kell fegyverezni a nemzet széles rétegeit gazdasági szakismeretekkel – mondja az új kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó. Horthy Miklós szerint az erők egyesítése előfeltétele a magyarság újjáéledésének.

A vármegye jogi hungarikum

Több évszázad kihívásai után a kommunisták számoltak le az ezeréves magyar államiság egyik fontos alapjával.

Újra van víz mindenhol Solymáron

Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője közölte, hogy a nehéz helyzet még nem múlt el és a cél a probléma tartós kezelése.

2022. július 4. hétfő 09:00

Karc FM: Spájz

Továbbra is élnek a család- és lakástámogatási lehetőségek. De mi történik közben az építőiparban? Hogyan változnak az építőanyag árak? És milyen nehézségekre számíthatnak azok, akik belekezdenek egy nagyobb felújításba? Hétfőn a Spájzban ennek is utánajárnak, de szó lesz a légáramlatról, ami hatással van a levegő tisztaságára, az építészetre, de még a közlekedésre is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
2022. július 4. hétfő 11:18

Duna World: Falak

Ambrus mérnököt felfüggesztik állásából, mert egy exportra gyártott cikk konstrukciós hibáira felhívta a vásárló figyelmét. Közvetlen főnöke, Benkő párizsi kiküldetésen van, ahol találkozik kint élő barátjával. Beszélgetéseik hatására Benkő másként látja az itthoni helyzetet, és hazatérése után kiáll Ambrus, és az igazság mellett…
2022. július 4. hétfő 17:15

Elvis – vetítés az Urániában

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.
2022. július 4. hétfő 18:00

Új feladatok, új megoldások

Májusban hivatalba lépett az új kormány Magyarországon, amelynek frissen kinevezett miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. A július 4-i esemény vendége Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2022. július 4. hétfő 19:00

A fekete kakas – a Fabók Mancsi Bábszínház előadása Gyöngyösön

Mikszáth Kálmán egyik legművészibb alkotása A fekete kakas, mégis rejtélyes okokból hangsúlytalan darabja maradt a mikszáthi életműnek. A „nagy palóc mesemondó” utánozhatatlan humorával elénk tárt misztikus története a Fabók Mancsi Bábszínház előadásában felnőtt és serdülő közönségnek egyaránt szól a Mátra Művelődési Központban Július 4-én.
2022. július 4. hétfő 19:30

Régi Zenei Napok: Beatrice Martin csembalókoncertje

Mintegy száz évre volt szükség, hogy a régi korok hangszerei visszatérjenek a modern és folyamatosan fejlődő korba. És valljuk be, ha valamit anno ezekre a régizenei hangszerekre komponáltak, akkor azok a mai napon is azokon hangzanak a legjobban. Így van ez Francois Couperin, a barokk csembalómuzsika legkiválóbb képviselőjével, kinek műveit a hangszer elhivatott mestere, Beatrice Martin csembalóművész érzéki előadásában hallhatják Vácott július 4-én.
Ajánlók
több mutatása