időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo
null

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

A magány társasága

A magány társasága

Intenzív életet élni annyi, mint hűnek maradni a lét igazságához, amely előttünk fölfénylett.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Bethlen István római útja után elmondja: külpolitikai helyzetünk lényegesen javult, mert a külföld érzékeli, hogy a magyar kormány szilárd alapokon áll és nem ugrunk be a provokációknak.

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

A magyar miniszterelnök mély benyomást tesz tehetségével mindenkire. A brit kormány támogatja hazánk szanálási akcióját, s kész a nemzetközi kölcsön garanciájának átvállalásában közreműködni.

2023. június 5. hétfő 18:00

Drakula-fantázia – előadás Debrecenben

Drakula története hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az embereket. Nem véletlen, hogy rengeteg feldolgozás született e témában filmen, színpadon egyaránt. Zalán Tibor és Seregi Zoltán egy 2000-es évekbeli rockopera pályázatra - az azóta elhunyt kiváló költő Bella István verseivel - készült történetét részben újraírva, dramaturgiai kiegészítésekkel fogalmazza színpadra a vérszívó gróf történetét. A „horrorrockopera” zeneszerzője pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse.
2023. június 5. hétfő 19:00

A trójai nők – a lengyelországi Wybrzeze Színház előadása

Euripidész görög drámaíró A trójai nőkben megmutatta mindazt, amit Homérosz nem mesélt el az Iliászban. Milyen volt a Trója eleste utáni másnap reggel? Hogyan süllyedtek a királyi családhoz tartozásukra büszke nők az emberi létezés legaljára? Jan Klata lengyel rendező azt is nyomon követi, hogyan érlelődik az áldozatokban az elkövetőkkel szembeni bosszú. Az előadás a 10. Színházi olimpia programjában látható június 5-én 19 órakor a Nemzeti Színházban.
2023. június 5. hétfő 19:00

Művészet – előadás Debrecenben

Mennyire lehetünk őszinték egy kapcsolatban? Érdemes-e feláldozni tizenöt év barátságát a művészet oltárán? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ – elképesztő humorral – Yasmina Reza kortárs francia írónő leghíresebb darabja, a Művészet. Az előadás Béres Attila rendezésében, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt és Hevesi László szereplésével látható június 5-én a debreceni Csokonai Fórumban.
2023. június 6. kedd 19:00

Exit – előadás a Győri Nemzeti Színházban

Dorra, a boszniai lány, egy megrázó élményen esett át; Kate, az amerikai nő, úgyszintén: az egyik saját testén keresztül tapasztalta meg a fájdalmat, ami húsáig hatolt és lassú növekedésnek indult benne, a másik a lelkének széthullásában. Mindketten a kiutat keresik ebből a zsibbasztó ürességből, ami egy fekete küldemény a külvilág részéről. Azonban a legnagyobb sötétben ismerszik meg a fény, ez a küldemény ajándék is lehet, ha felismerjük, elfogadjuk és szeretjük.
2023. június 7. szerda 19:00

Fény-anyag – olvasásperformansz és beszélgetés

1943–44 fordulóján négy igazságra éhes fiatal művész beszélgetni kezd, kérdéseket tesz fel egymásnak, amelyekre tizenhét hónapon át tartó tanítást kapnak Budaligeten, majd a Garay utcában és a Katalin leányotthonból átalakított katonai varrodában. A társaság egyetlen túlélője Mallász Gitta, aki lejegyzi ezeket a beszélgetéseket – így született meg Az angyal válaszol kötet, amelyből egy különleges előadás készült, amit a közönség a színházi olimpia programjában láthat június 7-én.
2023. június 7. szerda 19:00

Csoda – előadás a Szolnoki Szigligeti Színházban

A történetben Vencel, a megvakult nyomdai betűszedő különleges helyzetben találja magát. A törvények szerint felülvizsgálatra kell mennie, és mivel senki sem tartható egy évnél tovább betegállományban, keresőképesnek nyilvánítják. Vencel szerint ha keresőképes, mint nyomdász, akkor ez azt jelenti, hogy lát, hiszen a bizottság csak nem lehet annyira… tudatlan, hogy egy vakot küldjön vissza dolgozni.
Ajánlók
több mutatása