időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Tollhegyen

HÍRZÓNA

A magány társasága

A magány társasága

Intenzív életet élni annyi, mint hűnek maradni a lét igazságához, amely előttünk fölfénylett.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Bethlen István római útja után elmondja: külpolitikai helyzetünk lényegesen javult, mert a külföld érzékeli, hogy a magyar kormány szilárd alapokon áll és nem ugrunk be a provokációknak.

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

A magyar miniszterelnök mély benyomást tesz tehetségével mindenkire. A brit kormány támogatja hazánk szanálási akcióját, s kész a nemzetközi kölcsön garanciájának átvállalásában közreműködni.

2023. június 8. csütörtök 19:00

Esőember Veszprémben

A szeretetnek végtelen számú különböző formája létezik, és egyik sem mentes a nehézségektől. Az Esőember című történet hőse tipikus korunk gyermeke, egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Az sem tudja megváltoztatni, hogy rég nem látott apja meghal, viszont megrázza a tény, hogy nem ő az örököse. Az előadást június 8-án nézhetik meg a színházi olimpia programjában.
2023. június 8. csütörtök 19:00

Láthatatlan kölykök – az Újvidéki Színház előadása

Terék Anna szociális témákban jártas pszichológus-költő és Lénárd Róbert évekig fontolgatták a Láthatatlan kölykök dráma megalkotását és színrevitelét. Az előadást kegyetlen témájából Kovács Adrián zenéje ráncigálja ki, hibrid formát, afféle kísérleti musicalt formálva belőle. A darabot június 8-án láthatja a közönség a Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy-termében. Az előadásban mások mellett Szalai Bence, László Roland, Dupák Fanni lép színpadra.
2023. június 8. csütörtök 19:00

III. Richárd – előadás Székesfehérváron

William Shakespeare III. Richárdja egy kőkemény politikai dráma, középpontjában a becsvágy, a hatalomvágy és a trónbitorlás állnak, amelyet most Andy Jelčić új fordításában mutatnak be, és amelyet az a rendező állított színpadra, akinek a nevéhez fűződik a Gavella Színház egyik legsikeresebb előadása: a Szentivánéji álom. Az Aleksandar Popovski által rendezett előadást június 8-án láthatják a Vörösmarty Színházban.
2023. június 8. csütörtök 19:00

Light Room – táncelőadás a Bethlen Téri Színházban

A projekt ihletője a testnek a fényhez és a sötétséghez való viszonya. Azt vizsgálják, hogy a sötétség jelenléte hogyan befolyásolja az emberi viselkedést. A sötétség és a fény közötti játék irányítja a közönség figyelmét, és szervezi a Light Room című előadás dramaturgiáját, amelyet június 8-án tűznek műsorra a színházi olimpián. A lengyel Krakowski Teatr Tańca előadását a Bethlen Téri Színház színpadán láthatja a közönség.
2023. június 8. csütörtök 19:00

Mindaz, ami történt és történhetne a Tüskecsarnokban

A Mindaz, ami történt és történhetne száz évet ölel fel Európa történelméből, a korszak szédítő ellentmondásait, hamis ígéreteit és pusztító válságait beleértve. Az első világháborúval kezdődő előadás eseménytöredékek tablóját tárja elénk. Heiner Goebbels tizenhat zenésszel, táncossal és előadóművésszel egy olyan szertárba kalauzol minket, mely tele van a múlt kellékeivel, a jelen terhével és a többféle lehetséges jövő zálogaival. Az előadást június 8-án és 9-én nézhetik meg a Tüskecsarnokban.
2023. június 8. csütörtök 19:00

Énekes madár – előadás a Győri Nemzeti Színházban

Székely szerelmes játék formáját választja Tamási Áron, a 20. század elismert népi írója, hogy a fiatal erőt elnyomni szándékozó emberi varjak seregéről meséljen. Magdót és Mókát az isten is egymásnak teremtette, nem így vélekedik azonban az őket körülvevő világ. Tiszta érzéseikkel, őszinteségükkel rávilágítnak az immár tíz éve házasodni készülő, idősödő párok –Eszter és Lukács, valamint Regina és Máté – kapcsolatának felszínességére.
Ajánlók
több mutatása
Irány Szibéria!

Irány Szibéria!

Prágára gondolva a Károly híd, a Vitus-templom vagy a knédli mellett hamar eszünkbe villan egy jó korsó sör.