Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 18., szerda, Diána napja
Dömötör Csaba: Az ellenzék komolytalan kampányakciója volt a rendkívüli ülés kezdeményezése
Számunkra fontos a környezet védelme, sokkal fontosabb kérdés ez annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa – szögezte le a fideszes politikus.
Vészforgatókönyv Alsó-Ausztriában a migránshelyzet kezelésére
A bemutatott vészforgatókönyvet három különféle eshetőségre dolgozták ki; a menedékkérők számától függne, melyik terv lép életbe.
Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását
A Fidesz EP-képviselője Strasbourgban arra emlékeztetett, hogy a 2020-as uniós költségvetés a jelenlegi hét éves pénzügyi ciklus utolsó költségvetése.
Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán
A díjazottak a megalakulásának tizedik évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén vehették át az elismerést.
Cirkuszi muzsikával hekkelték meg Karácsony sajtótájékoztatóját – videó!
A legmegdöbbentőbb azonban a főpolgármester-jelölt reakciója volt, gyakorlatilag csak hebegett-habogott, kínosan mosolygott, láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet. 
Netanjahu pártja szövetségbe tömörült a jobboldali és az ultraortodox pártokkal
Izraelben azért rendeztek előrehozott választásokat kedden, mert az áprilisi választások után a kabinet létrehozásával megbízott Benjámin Netanjahu nem tudott kormányt alakítani.
Kapóra jöhet Moszkvának a kereskedelmi háború
Nagy revans adatik most meg Vlagyimir Putyin számára azzal, hogy öt év után fordulni látszik a kocka az orosz-kínai kapcsolatokban.
Az E.On tulajdonába kerül az Elmű-ÉMÁSZ
Új tulajdonoshoz kerül az Elmű-ÉMÁSZ, miután jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy az E.On felvásárolja a magyarországi cégcsoportot is tulajdonló Innogy energetikai vállalat részvényeinek többségét.
Csütörtökön érkezik hazánkba Kako japán hercegnő
Akisino koronaherceg második gyermekét Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita pénteken fogadja díszebéden.
Nem nyert, de nem is veszített Netanjahu
A következő hetekben ismét hosszú és keserves kormányalakítási tárgyalásokkal kell szembenézniük az izraeli pártoknak.
Keménymag: Tarlós István higgadt, pimasz eleganciával „visszatrollkodta” Tordai Bencét
„A Tordai-féle Lenin-fiúk most már nem csak egy alapos választási verésre érettek, lévén igen régóta feszítik a húrt, visszaélnek a normális többség türelmével.”
FRISSÍTVE
Szijjártó Péter: A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze
A miniszter Tiszafüreden arra biztatta a jelenlevőket, hogy a kormánnyal együttműködni képes, nemzeti érdek alapján álló, a nyugodt építkezést célul kitűző vezetőket válasszanak meg.
Irán azonnal visszalő, ha megtámadják
A teheráni jegyzék újfent hangsúlyozza Irán elhatárolódását a Saudi Aramco állami olajvállalatot ért múlt szombati dróntámadásoktól.
Ősszel újra megnyitják az urnákat
Etikus kampányról állapodtak meg a listát állító szervezetek Óbudán
Potápi Árpád János: Hosszú távra tervez a kárpátaljai magyarság
Kósa Lajos: Az építkezés vagy a háborúskodás a tét

A Helyzet

Mezítlábas hódítók
Az olajbrókerek a világ leghisztérikusabb teremtményei. Ha egy viharzóna arra fordul, amerre a tengeri fúrótornyok dolgoznak, hamar ugrik egyet az olajár.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Sosincs veszteg
Végszóra Hadházy Ákos is felbukkant a kormánymószeroló oldalon. (Rég láttuk, hál’ Istennek.) Ezúttal Varga Judit miniszter asszony uniós szereplése ingerelte fel.
Pilhál György

Poszt-trauma

Rendőrre támadt a késelő
Ugyanez akár a Keletinél is lejátszódhatott volna.

Poszt-trauma

Fényképen Karácsony újabb elégtelenje földrajzból
Vissza az iskolapadba!

Poszt-trauma

Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata
Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos,

VÉLEMÉNY

Tények és hazugságok a migrációról
Elismert szervezetek szakértői szerint ma a népvándorlás jelenti az egyik legnagyobb problémát a világon, hiába próbálják meg elhallgatni, ami ma már aligha elhallgatható.
Haraszti Gyula

VÉLEMÉNY

Luigi Di Maio és az önsorsrontás
Egyszerűen mondjuk ki a lényeget: az új olasz kormány elővette a régen lejárt lemezt, a migránsok nyakló nélküli beengedését és kötelező kvóta szerinti elosztását.
Bayer Zsolt

VÉLEMÉNY

Ne rontsátok meg a gyerekeket!
A gyerekeket betanítani, például zsebmetszésre, koldulásra, betörésre, kábítószer-fogyasztásra vagy aljas politikai játszmákra legalább annyira főben járó bűn, mint ráuszítani az iskolára.
Franka Tibor

Kultúra

Üdv a homályzónában
Telt házzal vetítik a dokumentumfilmeket is a miskolci CineFesten, mert a valóság az utóbbi időben izgalmasabbá vált, mint a képzeletbeli világ.

Sport

Sergei Rebrov azt szeretné, ha saját játékára koncentrálna a Fradi
Az Espanyol otthonában csütörtökön 21 órától kezdi meg szereplését a Ferencváros az El-csoportkörében, melyben még a bolgár Ludogoreccel és az orosz CSZKA Moszkvával találkozik majd.
Cirkuszi muzsikával hekkelték meg Karácsony sajtótájékoztatóját – videó!
A legmegdöbbentőbb azonban a főpolgármester-jelölt reakciója volt, gyakorlatilag csak hebegett-habogott, kínosan mosolygott, láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet. 

LUGAS AJÁNLÓ

Menekülő mókusok

LUGAS AJÁNLÓ

Gianfranco kávéja

LUGAS AJÁNLÓ

Függő

LUGAS AJÁNLÓ

Mert a Berta nagy liba

Ez történt 100 éve

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok

Ez történt 100 éve

A román–magyar perszonálunió veszélye

Ez történt 100 éve

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni
Bejött a Szép-kártya a dolgozóknak
A három kibocsátó banknál Szép-kártyával rendelkező munkavállalók számára több tízmilliárd forintnyi feltöltés érkezett eddig, jelentősen meghaladva az előző évek forgalmát.

Belföld

Novák Katalin: Legyen minél több boldog gyerek és család Magyarországon!
Az emberek boldogságához a kormány is hozzá tud járulni azzal, hogy megfelelő feltételeket teremt a gyerekneveléshez, a munkavállaláshoz és a tisztességes élethez – hangsúlyozta.
Újabb magyar rendőrök segítik Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az az illegális migránsok előállításában.
Fidesz: Komolytalan az ellenzék kezdeményezése
Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.
Kormánypártok: Nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait
A Fidesz-KDNP kormánya elutasítja a kötelező letelepítési kvótát, és ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz annak megakadályozására – jelentette ki.

Külföld

Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
Kövér László hangsúlyozta: az érdemrend elfogadása a jövőre szóló, rajta keresztül az egész nemzedékét is terhelő kötelezettségvállalás arra, hogy megpróbáljunk méltóak maradni a történelmi örökséghez.
Több mint 400 migránst tartóztattak fel a török hatóságok az Égei-tengeren
A jelentések szerint a hatóságok kedden 11 gumicsónakot fordítottak vissza. Az utóbbi hónapokban egyre több illegális bevándorló igyekszik átjutni a szemközti görög szigetekre az Égei-tengeren.
Szerbiában is az októberi koszovói választásokat várják
Belgrádban Magyarországot bővítéspárti országnak tartják, és abban reménykednek, Trócsányi hivatalba lépése felgyorsíthatja Szerbia EU-csatlakozását, amelynek 2025 a céldátuma.
Juncker: Nem volt még ilyen valószínű a rendezetlen brexit
Az Európai Bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió és minden érintett számára az egyik legfontosabb kérdés az Írországgal összefüggő, még mindig nyitott kérdések megnyugtató lezárása.

Gazdaság

Jelentősen csökkent az adóelkerülés
Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.
Süli János: Elkerülhetetlen a Paksi Atomerőmű két új blokkjának megépítése
A paksi két új blokk megépítése elkerülhetetlen ahhoz, hogy az országban hosszú távon rendelkezésre álljon a biztonságosan megtermelt, olcsó villamos energia.
Stressztűrés
Az ember életében mindig adódnak nehezebb időszakok, akár a családra, akár a munkahelyre gondolunk. Csakhogy az építkezéssel járó feladatok mindezek mellé jelentkeznek.
ITM: Növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját
A magyar lakosság 17 százaléka még sosem használt internetet, éppen ezért a jövőben különböző programokkal növelni kell a lakosság digitális kompetenciáját – mondta Solymár Károly Balázs.

Kultúra

Kincses filmkockák
A szervezők a sorozatot különösen a népzenével és néptánccal foglalkozó fiatalok, középiskolai és egyetemi hallgatók figyelmébe ajánlják, de minden érdeklődőt szívesen látnak.
A száműzött
Mózes Attila a kortárs magyar irodalom egyik legkiválóbb írója volt, bár a munkásságát kevesen ismerik, és mindmáig a kulturális láthatár peremére van száműzve Magyarországon.
Elindult a Lázár Ervin Program
Kásler Miklós kiemelte annak fontosságát, hogy a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. Ezt a célt szolgálja a Lázár Ervin Program,
Egy újságíró a kék farkasok gyűrűjében
Az erdélyi származású Csáky Zoltán mögött 43 évnyi tévés-rádiós újságíró pálya áll, fontos szerepe volt a közelmúlt történelmi-mentalitástörténeti eseményeinek föltárásában.

Sport

Kétarcú katalán kistestvér
A tizenöt év után újra nemzetközi kupa főtáblájára jutott Ferencváros csütörtökön a katalán megapoliszban, a város második számú csapata ellen mutatkozik be az Európa-liga csoportkörében.
Ünnepi mérkőzésre készül az Espanyol
Az Espanyol 12 év után szerepel ismét egy kontinentális kupasorozat főtábláján, ennek megfelelően ünnepi mérkőzésre készül a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.
Sztárcsatárjai nélkül mutatkozik be a PSG
Az Atlético most törleszthet, mert legutóbb a BL nyolcaddöntőjében éppen a Juve búcsúztatta a spanyolokat. Egyik gárda sem készül jó előjelekkel a találkozóra.
Most végre az egész világ előtt!
Egy nappal azután, hogy a nurszultáni birkózó-világbajnokságon Lőrincz Viktor másodikként zárt a kötöttfogás 87 kg-os súlycsoportjában, kedden azért kellett szurkolnunk, hogy ne gyarapodjon a „családi ezüst”.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.