időjárás 20°C László 2022. augusztus 8.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Táncrend

A táncházban mindenki táncol. A ház falai százezer év óta állnak.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

Magyar szemmel és szívvel

Az egymillió forintos fődíjat és Józsa Judit kerámiáit a Csibészek patrónusa című film nyerte, amelynek alkotói Magyari Tekla és Simó Csaba voltak

2022. augusztus 9. kedd 10:00

Ásványkiállítás a Zoo Debrecenben

Augusztus 31-ig várja az érdeklődőket a Debreceni Állatkert és a Szőnyi Pál Ásványbarát Kör közös ásványkiállítása, az állatkert Afrika-röpdéjében. A tárlaton hazánk és a nagyvilág számos pontjáról származó ásványokon és fosszíliákon keresztül testközelből megcsodálhatják – és akár meg is tapinthatják – a Föld költészetét. A kiállítás állatkerti belépővel díjmentesen látogatható a hónap minden napján 10:00 és 16:30 között.
2022. augusztus 9. kedd 13:53

M5: Mindenki ártatlan?

Egy fiatal nő óráját ellopják az autóbuszon. A kalauz azonnal kezébe veszi az irányítást, nem enged senkit leszállni, a busz azonnal a rendőrségre megy. A rendőrségen lefolytatják a vizsgálatot. Az óra ugyan nem kerül elő, de találnak egy gazdátlan aktatáskát, ami tele van lopott ékszerekkel. Most már két ügyben is nyomoznak. Előkerül az óra, megvan a tettes, de kié az aktatáska?
2022. augusztus 9. kedd 19:00

Hauszmann paripái – Vezetett bejárás az újraépített Lovardában

A sétán megismerhetik az egykori Királyi Palota most visszaépített kiszolgáló épületeit, így betekintést nyerhetnek a századforduló világába. A résztvevők a királyi testőrség hivatali épületéül szolgáló Főőrség körbesétálását követően megközelítik a Lovardát, amelynek impozáns épületébe lépve feltárul a márvány előcsarnok, a grandiózus lovaglócsarnok, annak korhű ácsolt díszmennyezete, az egyedi „hauszmannzöld” üvegablakok, valamint a zenekari és királyi páholy is.
2022. augusztus 9. kedd 20:00

Csángó Fesztivál hat napon át Jászberényben

Csaknem negyven kulturális esemény, több mint nyolcszáz fellépő, valamint száznál is több népművész és kézműves részvételével zajló népművészeti vásár is várja a közönséget augusztus 9. és 14. között Jászberényben a 30. Jubileumi Csángó Fesztiválon. A szervezők, a Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes, a határon túli magyarság népművészetét mutatják be az eseményen a kisebbségek, nemzetiségek identitástudatának erősítése érdekében.
2022. augusztus 9. kedd 20:30

Micheller Myrtill és Pintér Tibor koncertje a Budapest Jazz Clubban

Micheller Myrtill és Pintér Tibor több mint tíz éves, sikeres duója rendszeresen fellép a Budapest Jazz Clubban. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják. Bravúros és improvizatív előadásuk különleges koncertélményt nyújt. Az összeszokott páros minden alkalommal készül valamilyen új, eredeti módon megszólaltatott szerzeménnyel, hogy széles rajongótáborukat alkalomról alkalomra, közkedvelt repertoárjuk mellett, új dalokkal lepjék meg.
2022. augusztus 9. kedd 21:30

Esti előadás a Balaton Csillagvizsgálóban Balatonfűzfőn

Augusztus 9-én a balatonfűzfői Balaton Csillagvizsgáló igazi csillaglesre invitálja az érdeklődőket. A Pillants bele az univerzumba című előadáson megismerkedhetnek a csillagos égbolttal, az üstökösökkel, a bolygókkal, a csillagköddel, valamint az Androméda galaxissal. Nézzen bele a csillagvizsgáló távcsövébe, és tudjon meg minél többet a naprendszer titkairól!
Ajánlók
több mutatása