időjárás 18°C Amália 2022. október 7.
logo

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Elutasítjuk a fasiszta mozgalmat

Bukarestben a román király elleni merénylettel vádolnak magyar tiszteket, de adattal nem szolgálnak kormányunk kérésére sem. Liberális képviselők a bécsi baloldali emigrációval tárgyalnak hazajövetelükről.

Tudjuk, ki kicsoda és hogy ki mit tett

Az NNI új igazgatója szerint arra is van remény, hogy Portik Tamás egy idő után megtöri a csendet és vallomást tesz a szabadlábon lévő bűntársaira.

2022. október 7. péntek 11:00

Liszt ünnep Budapesten

Immár második alkalommal rendezik meg a Liszt ünnep nemzetközi kulturális fesztivált október 7. és 22. között. A Müpa összművészeti eseménysorozatának részeként nagyszabású hangversenyek, klasszikus és kortárs zenei kamaraprodukciók mellett könnyűzenei és dzsesszkoncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, újcirkuszi produkció is várja a közönséget Budapest legjelentősebb művészeti tereiben és a város számos pontján.
2022. október 7. péntek 11:00

Orosz Zenei Fesztivál

A 150 éve született későromantikus komponista, Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin zenéjét helyezik fókuszba az ötödik alkalommal megrendezett Orosz Zenei Fesztiválon. A korábbi évekhez hasonlóan idén is három városban jelentkezik a fesztivál programja: a nyitókoncertre a Tihanyi Bencés Apátságban kerül sor, Budapesten kiemelt helyszín a Zeneakadémia Nagyterme, Debrecenben pedig a Kölcsey Kulturális Központ fogadja a zeneszerető közönséget.
2022. október 7. péntek 17:00

Eszmék és emberek gróf Teleki László neveltetésében

Az Országos Széchényi Könyvtár vár minden érdeklődőt Fábri Anna Arany idők – Eszmék és emberek gróf Teleki László neveltetésében című új könyvének, valamint a hozzá kapcsolódó Teleki-kézirat digitális szövegkiadásának együttes bemutatójára. A könyvbemutató közreműködők Fábri Anna művelődéstörténész, Csorba László történész, egyetemi tanár, László Ferenc történész, kritikus, valamint Mihály Eszter az OSZK Digitális Bölcsészeti Központ, csoportvezetője.
2022. október 7. péntek 18:00

Vonalról vonalra – kiállításmegnyitó

Az október 7-én 18 órakor a Hegyvidék Galériában megnyíló tárlaton a tavaly elhunyt Gyulai Líviusz (1937–2021), Léstyán Csaba, Pató Károly, Siklódy Ferenc és Szepessy Béla grafikusművészek sokszorosító grafikai eljárással készült munkáiból, elsősorban linómetszeteiből és mezzotinto eljárással készült nyomataiból mutatnak be egy válogatás.
2022. október 7. péntek 19:00

Karc FM: Jazzkarc

A minőségi borok kóstolása és jobbnál-jobb jazz formációk hangversenyei kéz a kézben járnak számos esemény kapcsán. Ezek közé tartozik az immáron 14. alkalommal megrendezendő Glass of Jazz is a Budapest Jazz Clubban, melynek keretében október 13-án a hazai jazzélet kiemelkedő zenekara, a Balázs Elemér Group ad koncertet. A JazzKarc október 7-i, 19 órától induló adásának vendégei „Pecek” Lakatos Krisztián bőgős, basszusgitáros és Dávid Dániel, az esemény főszervezője lesznek!
2022. október 7. péntek 19:30

A Medikus Zenekar jótékonysági koncertje

Sajátos nevelési igényű iskolások számára ad jótékonysági koncertet a Zeneakadémia nagytermében október 7-én a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara. A jegyekből befolyt összeget teljes egészében a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskola javára ajánlják fel. Az összegből egy olyan komplex művészeti nevelésre berendezett terem létrehozása a cél, ahol a tehetséggondozás megfelelő felszereltséggel, tárgyi eszközökkel működhet.
Ajánlók
több mutatása