időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo
Futball-vb Katar 2022
null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Aranyban forr az elektron

A kutatók egy radikálisan új és minden korábbinál érzékenyebb megközelítést fejlesztettek ki.

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

Betiltja a kormány a fasiszta tábort

Rakovszky Iván belügyminiszter szerint a fasiszták célja a kormány hatalmának aláásása. Klebelsberg Kuno kultuszminiszter a tehetség szerinti előmenetel fontosságát hangsúlyozza.

2022. december 2. péntek 12:30

Karc FM: Indulj el!

Hógömbök, angyalkák, diótörők, de vannak snowboardozó Mikulások, vagy éppen arany színben pompázó medúzák is. A szentendrei Hubay Ház Karácsonyi Kiállítása egész évben várja a látogatókat. Nem csak régi és modern díszekben gyönyörködhetünk, hanem frontra küldött karácsonyi képeslapot, vagy épp Jézuskának szóló levelet is olvashatunk, miközben a feldíszített karácsonyfák között sétálunk. Indulj el! pénteken fél egytől, Back Réka vendége Hubay Éva, a Hubay Ház Karácsonyi Kiállítás ötletgazdája.
2022. december 2. péntek 16:30

Újra a fiataloké a főszerep

A Cziffra György-emlékév igyekszik anyagi és erkölcsi elismerésekkel, fellépési lehetőségekkel, valamint szakmai mentorálással támogatni a tehetséges fiatal művészeket. Ennek a programnak a keretében mutatkozik be Zhou Jiale, Kádár Viktória, Yang Sichen, Ungár Cecília Rita, Nguyen Pham Minh Hoang, Rusai Bence és Molnár Ibolyka december 2-án a Hegyvidék Kulturális Szalonban meghallgatható koncerten.
2022. december 2. péntek 17:00

Eredeti Semmelweis kéziratot is árvereznek

Orvostörténeti, szépirodalmi és történelmi ritkaságok is sorjáznak a Hereditas antikvárium december 2-i nagyárverésén. Az eseménynek ezúttal is a Festetics-palota ad otthont 17 órától. Az aukción az a világszenzációnak számító irat viszi a prímet, amelyet maga az anyák megmentője, Semmelweis Ignác írt saját kezűleg. De a tételek között ott találjuk Arany János egyik levelét és Kazinczy Ferenc auto­gráf verskéziratát is.
2022. december 2. péntek 18:00

Adventi jótékonysági est Székesfehérváron

A Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára rendeznek adventi jótékonysági estet Székesfehérváron december másodikán 18 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az est fővédnöke Steinbach József református püspök és Spányi Antal katolikus püspök.
2022. december 2. péntek 19:00

Little G Weevil koncert a Zsolnay Kulturális Negyedben

Little G Weevil zenészt a széles magyar közönség a 2014-es évi X-Faktor mentoraként ismerte meg. Ezen az estén a gitáros, énekes, zeneszerző a saját szerzeményei és kedvenc blues klasszikusai közül válogat a tőle megszokott közvetlen, történetmesélős, energikus stílusban. A koncerten közreműködik a Little G Weevil Acoustic Band és Mr. Jambalaya.
2022. december 2. péntek 19:00

Taiwan Dox – filmfesztivál a Corvin moziban

A tajvani filmeké a főszerep december 2-án és 3-án a Corvin moziban, az ingyenesen látogatható Taiwan Dox filmfesztiválon, ahol az elmúlt évek legjobb öt tajvani dokumentumfilmjét mandarin nyelven, magyar és angol felirattal tekinthetik meg az érdeklődők. Láthatnak alkotást a Yankees dobójaként sztárrá vált tajvani baseball-játékosról, a sziget kamasz-sorsairól, a helyiek és a tenger kapcsolatáról, de történelmi témájú és sámánizmussal foglalkozó dokumentumfilmeket is vetítenek.
Ajánlók
több mutatása

Sörre bor

Ahogy a sörfőzők is szeretik a jó borokat, úgy a borász társadalom is értékeli a különleges söröket.

Bor és ember

A görögöknek talán igazuk lehetett akkor, amikor a bort azonosították a civilizációval.

Koraszülöttek ellátására is alkalmasak az új mentőautók

Egy inkubátorral és újszülött-lélegeztető készülékkel is rendelkező új, koraszülöttek mentésére alkalmas járművet szerzett be a Baranyában, Somogyban és Tolnában évi hétszáz csecsemő mentését végző pécsi Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány.