Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 20., szombat, Illés napja
Kásler Miklós: A humántárca alá tartozó minden területre több forrás jut jövőre
Az emberi erőforrások minisztere kiemelte, hogy a jövő évi költségvetés középpontjában a családok állnak, a kormány 2010 óta megduplázta támogatásukat.
Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus
Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – közölte a Magyar Tudományos Akadémia pénteken az MTI-vel.
Szili Katalin: A sátoraljaújhelyi diaszpóratábor megjeleníti a nemzetpolitikát
Csaknem 30 évvel a rendszerváltás után „eljutottunk oda”, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve – mondta a miniszterelnöki megbízott.
Németh Szilárd: Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz
Az államtitkár rámutatott: az Afrikából és Ázsiából Európába irányuló migrációt legalább két tényező még hosszú időn keresztül erősíti majd, ezek a népességrobbanás és az éghajlatváltozás.
Novák Katalin: Több mint 12 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az akciótervet mérföldkőnek nevezte a magyar családtámogatások történetében, amely iránt töretlen az érdeklődés.
Ursula von der Leyen érteni véli a kelet-közép-európai érdekeket
Von der Leyen már a megválasztásával is bizonyította: képes többféle érdekcsoport, pártcsalád nyelvén beszélni, legutóbbi nyilatkozatából is kitűnik, hogy kompromisszumkész.
Államtitkár: Fiatalokra és tudatos fogyasztókra van szükség a mezőgazdaságban
Feldman Zsolt arról is beszélt: a „Vesd bele magad!” program a közös kertészkedéssel családokat építő tevékenység is egyben, és közösségi szinten a kormány családokat erősítő céljait is szolgálja.
Nagyobb belga részvételt vár el az USA a terrorellenes küzdelemben
Az amerikai kormány felkérte Belgiumot, hogy katonák és harci eszközök további telepítésével „még hangsúlyosabban járuljon hozzá” az Iszlám Állam szíriai csoportjainak felszámolásához.
Fékezhetetlenül nő a drogpiac
Néhány év alatt a többszörösére nőtt Délkelet-Ázsia metamfetaminpiaca, amelynek értékét a 2013-as 15 milliárd dollárhoz képest legutóbb már több mint 61 milliárd dollárra becsültek.
Kétezernél is több mérnökhallgató vesz részt a zalaegerszegi tesztpályán zajló versenyen
Vigh László országgyűlési képviselő, a tesztpálya miniszteri biztosaként felidézte, hogy az elektromos és autonóm autók tesztelésére alkalmas pályának májusban már át is adták az első ütemét.
Magyar Levente: Az ukrán hatóságok ne ellenséget, hanem partnert lássanak a helyi magyarságban!
A külügyi államtitkár azt is elmondta: az ukrajnai választásba Magyarország semmilyen módon nem kíván beavatkozni, de azt reméli, hogy lesz magyar képviselet az ukrán törvényhozásban.
Pásztor István: Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program
A program új fejlesztési ciklusának köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.
Vitályos Eszter: Közel 700 milliárdot már megkaptak az EFOP-kedvezményezettjei
Palkovics László: Folytatódik a sikeres vajdasági gazdaságfejlesztési program
Egy friss tanulmány a magyar fél igazát támasztja alá Úzvölgyi katonatemető ügyében
Új töltősort adtak át Szikszón egy energiaitalokat gyártó üzemben
Háttérkép: Európai identitás nincs, pedig igény – az lenne rá…
Több gyilkossággal is gyanúsítják a Magyarországra szállított D. Csabát

A Helyzet

Jobboldal-imitáló ellenzék
Nagy a tolongás újabban a konzervatív jelmezkölcsönző előtt, de ez a balos maszkabál nemigen fog megtéveszteni senkit.
Megyeri Dávid

Tollhegyen

A tribün lobogója
Kíváncsi lennék, melyik csapatnak drukkolnának, mondjuk a momentumos nolimpikonok egy Fradi–Paris Saint-Germain mérkőzésen. Van tippem.
Pilhál György

Poszt-trauma

Méretes pofont kapott Gyurcsány Ferenc
Egy csapásra atomjaira hullott a teória.

Poszt-trauma

Vona csak leépül szép csendben
Rajzfigurákkal beszélget a „törzsi háborúkról”.

Poszt-trauma

Már megint a keresztekkel van a baj
Ezúttal a német rendőrségnek.

VÉLEMÉNY

Fenntartható-e a klímaforradalom?
Az egyén szerepe a természet védelmében óriási, ehhez azonban nem az egymondatos jelszavak erőszakos tukmálásán, hanem az értő odafigyelésen és a közvetlen környezet javításán keresztül vezet az út.
Hortay Olivér

VÉLEMÉNY

A kioktatás
Évszázados tradíció, hogy a „Nyugat” mindig is lekezelte a kelet-európai országokat. Nemcsak kioktatnak, de a „rossz tanulókat” meg is leckéztetik a politikai nyomásgyakorlás eszközével.
Földi László

VÉLEMÉNY

Tarlósra van szükségük a budapestieknek
Tarlós Istvánnak egyáltalán nincs szégyellnivalója. Legkevésbé a Horn Gábor-féléktől, aki kimondja, hogy szándékosan ártani akar neki. Éppúgy, mint az SZDSZ mai utódai: a DK-sok, a momentumosok.
Horváth K. József

Kultúra

Százezer síp szólal meg
Filmvetítéssel, zenegéppel, orgonabemutatóval, mini orgonakoncertekkel és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket az Orgonák éjszakája rendezvénysorozat.

Sport

Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
A párbajtőröző Siklósi Gergely látványos és eredményes vívással aranyérmet nyert pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Fricz Tamás blogja

Novak Djokovics, a lenézett „kelet-európai” teniszbajnok
Boris Becker nem bírta tovább, és a vasárnapi wimbledoni férfi egyes döntő után a BBC-ben beszólt a közönségnek.
Álkonzervatív jelöltek az ellenzéki térfélen
Az őszi önkormányzati választáson több, zömében baloldali pártok támogatásával induló polgármesterjelölt is keresztény-konzervatív neveltetésével kampányol.

LUGAS AJÁNLÓ

Bukaresti játszmák

LUGAS AJÁNLÓ

Örökölt passzivitás

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Megkésve, hátráltatva

Ez történt 100 éve

Szamuely viccet csinál az akasztófából

Ez történt 100 éve

Horthy a megtévesztett vöröskatonákat várja

Ez történt 100 éve

Tetőzik a vörösterror – 1919 legvéresebb hete

Karc FM műsorajánló

Folyamatosan élénk az érdeklődés a családvédelmi akciótervre
Az első két két hétben több mint 15 ezren nyomták meg az akcióterv „hívógombját” a kormányablakokban, az intézkedések közül a legnépszerűbbnek a babaváró támogatás tűnik – mondta Tuzson Bence.
Magyar Suzuki Zrt: Köszönjük minden munkatársunknak a 27 év kiemelkedő eredményeit! (x)
Továbbra is azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket – köztük hazánk legnépszerűbb autóját, a Vitarát – gyártunk és értékesítünk, több ezer magyar ember számára nyújtva biztos megélhetést.

Belföld

Új pályázatokat írtak ki tanulmányi versenyekre és ösztöndíjakra
Több mint négyszázmillió forint támogatást nyerhetnek el tehetséges fiatalok az Emmi megbízásából a napokban közzétett pályázatokon.
Orvosi rendelőket avattak Csepelen
Borbély Lénárd, XXI. kerületi polgármester úgy fogalmazott, a fejlesztés jó példa arra, hogy egy település akkor lehet sikeres, ha jó együttműködést alakít ki a kormányzattal.
Szakértő: Most fog elkezdődni az ellenzéki alkudozás
Az ellenzéki pártok között áprilisban kötött megállapodások az EP-választási eredmények és az azt követkő közvélemény-kutatások fényében megváltozni látszanak – mondta Deák Dániel.
Működésképtelen ENSZ ötlet a migránsok átoltása
Nonszensz az ENSZ által javasolt, minden migránsnak nyújtandó egészségügyi támogatás. Ifj. Lomnici Zoltán elmondta: morális és technikai szempontból is erősen aggályos a világszervezetnek ez az ötlete.

Külföld

Hollik István: Vacak, béna politizálás Brüsszelbe kimenni és nekiugrani a saját nemzettársnak
A magyar ellenzék brüsszeli gáncsoskodása kapcsán a kormányszóvivő kifejtette: Az az alapvető elvárásunk, hogy akikre szavaztak az emberek az EP-választáson, akkor azok a magyar érdekeket képviseljék.
Varga Judit: Magyar szempontból fontos pontok kerültek az új EU-Agendába
A külső határok védelme, valamint a polgárok szabadsága és biztonsága is része a dokumentumnak – jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben.
Maduro adhat védelmet a gerilláknak
Kolumbia elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenleg is aktív bűnszervezet, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg harcosai védelmet kapnak a válság sújtotta chávista országban.
Alapjogokért Központ: Valószínűleg visszatér eredeti szerepéhez az Európai Bizottság
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének keddi nyilatkozata szerint ismét független testületként közvetít majd az uniós tagállamok között – mondta az Alapjogokért Központ elemzője.

Gazdaság

Vendégség a mormotáknál
Sziklafalakról leszakadó vízesések, a völgyek végén gránitamfiteátrumok és a havasok állandó misztikus morajlása, amely kiolt az ember tudatában minden korábbi viszonyítási pontot.
Értékké változtatható a szén-dioxid
Az eredményalapú klímavédelem elérését segíti a nagyberényi karbonklíma-ültetvény, illetve az azt alkotó smaragdfa, amely kevés vizet, de sok szén-dioxidot használ fel.
Nem mindig jó a bankkártya
Bár az utóbbi években hazánkban is egyre terjed a bankkártyás fizetés, a nyári külföldi utazások esetén akkor járunk a legjobban, ha itthon váltott valutát és bankkártyát is viszünk az útra.
Ősszel is csábítanak Olaszországba
Egyre több magyar turista fedezi fel Lignano Sabbiadorót, az olasz tengerparti város pedig még több, a hagyományos nyári szezonon kívül érkező látogatót remél a térségünkből.

Kultúra

A színpadon nincs helye semmifajta mesterkéltségnek
Tizedik alkalommal rendezik meg augusztus 13. és 19. között a Kaposfest komolyzenei fesztivált Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetésével.
Repülőcirkusszal zárják a nyaralást az Erzsébet-táborok lakói
Fekete Péter elmondta, hogy mintegy 250 gyerek érkezett a határon túlról, Kárpátaljáról, de jöttek gyerekek vidékről is, hogy együtt nézhessék meg a produkciót.
Balerinák millenniumi budapesti helyszíneken
A Ballerina Project Hungaryval együttműködve több művészeti ág összekapcsolásával ismét a millenniumi Budapestet mutatja be a Hőskor névre keresztelt projekttel.
Elhunyt Nemcsics Antal, a színek magyar mestere
Ő találta ki a Coloroid színrendszert, a komplex színharmónia-elméletet és a színdinamikai környezetelméletet is – 92 éves korában elhunyt Nemcsics Antal.

Sport

Az újabb akadály a Fradi BL-tervei előtt
Egy helyen minden, amit a 25-szörös máltai bajnok FC Vallettáról tudni érdemes.
Varga Csaba felért a 8080 méteres Hidden Peak csúcsára
Varga Csaba erdélyi alpinista magyar idő szerint 11.10-kor jelentkezett be a csúcsról: „Sziasztok! Fent vagyok a csúcson – baromi nehéz volt, indulok lefelé!”
Mágikus vívással második Szatmári
Szatmári András nemcsak a vívó-vb reklámfilmjében forgatja zseniálisan a kardot, tegnap a világbajnokság első éremosztó napján is ezt tette.
Szergej Rebrov már videózta a Vallettát
Karrierem szép estéje ez, rászolgáltunk a sikerre – nyilatkozta Rebrov, azt sem tagadva, fél szemmel már a következő ellenfélre, a Valletta FC-re figyeltek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.