Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 22., szombat, Gerzson napja
Kocsis Máté: A csángók részei a magyar nemzettestnek
A magyar kormány mindent meg fog tenni azért, hogy még unokáink is láthassák a csángók táncait, hallhassák ízes beszédüket és dalaikat, hogy anyanyelvükön szólhassanak egymáshoz szülőföldjükön.
Horváth László: A gyöngyöspatai ügy két kérdésben is téma lesz az új nemzeti konzultációban
A mi álláspontunk szerint oktatási, képzési programok szolgálnák leginkább a roma közösség érdekét, mert így jutnak munkához és így tudnak kitörni a szegénységből – mondta a miniszterelnöki megbízott.
A teljes Soros-birodalom áll a Gyöngyöspata miatti tüntetés mögött
A gyöngyöspatai kártérítési per miatt tüntetést rendez vasárnap a hazai Soros-világ, a tüntetés főszervezője – és tulajdonképpen az arca – Setét Jenő roma aktivista.
Fidesz-KDNP: A Soros-hálózat egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat
Nacsa Lőrinc aláhúzta, az ügyben érintett gyöngyöspataiak jövőjét a kormány által felajánlott képzések segíthetik a leginkább, erről pedig folyamatosak a tárgyalások.
Felfutó ágban a zöldkötvények
A miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentett zöldkötvény kibocsátása több nemzetközi szervezetnél, országnál, sőt városnál, tartománynál is sikeres útnak bizonyult.
2021 végéig készül el a Via Carpatia utolsó magyarországi szakasza
A Balti-tengert az Égei- és a Fekete-tengerrel összekötő közlekedési folyosó, a Via Carpatia magyarországi szakaszának kétharmada már használatban van.
Nem támogatja az óbudai óvónők béremelését az új polgármester
Az új baloldali városvezetés elfogadta Óbuda költségvetését. 100 millióval kevesebb jut környezetvédelemre is, de a reklámújságukra több pénzt költenek.
Haláleső
A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Macron francia elnök kifejtette, hogy a francia atomütőerő az egyesült Európa és a NATO szolgálatában is áll.
Nagy István: Szükségünk van a hagyományokra
Az agrárminiszter arról beszélt, a hagyományaink egyre fontosabbak, nagy szerepet kapnak az identitás keresésében és megtartásában, valamint összehozzák a vidéket a várossal.
Fél kiló Karinthy
Monostori Imrének Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei József Attila Könyvtár igaz­gatójaként, az Új Forrás folyóirat főszerkesztőjeként rálátása volt a rendszer­változás folyamatára.
Szörényi Levente kapta az Emberi méltóságért kitüntetést
A művésznek közelgő 75. születésnapja alkalmából, kimagasló színvonalú zeneszerzői és előadóművészi munkásságáért, sikerekben gazdag pályafutásáért adományozta a díjat a szervezet.
Szili Katalin kiállt az őshonos kisebbségek mellett
Magyarország minden szomszédja területi integritását elismeri, de szeretnék elérni, hogy a magyar kisebbségek is élhessenek ugyanazokkal a jogokkal, ami Európában mindenkinek lehetséges.
Béremelési ajánlatot várnak az állami cégek dolgozói
A kormány béremelési javaslatára várnak a közszolgáltatásokban dolgozókat képviselő szakszervezetek, a képviseletek legalább két számjegyű keresetrendezést tartanak szükségesnek.
Imre Margit Ágota görögkatolikus szerzetes kapta a Hit pajzsa díjat
A Parma fidei – Hit pajzsa elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.
Orbán Viktor bölcsességet és áldott szolgálatot kívánt Kovács Gergely érseknek
Hazafias értékekre nevelnék a fiatalokat
Gyulafehérváron püspökké szentelték Kovács Gergelyt
Nyomtatott formában is népszerű a MÁP Plusz
Csökken a bizalom a kijevi vezetés iránt

A Helyzet

Gyurcsány, a keresztapa
Elképesztő, milyen intenzitással és milyen gátlástalanul gyűri maga alá Gyurcsány Ferenc a teljes hazai ellenzéket. Elképesztő, mert továbbra sincs semmilyen érdemi mondandója a zsigeri Orbán-fóbián kívül.
Gajdics Ottó

Tollhegyen

Tesz a TASZ-ra
Már a kormánypártisággal nem vádolható Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is úgy látja, merő ökörséget csinál Karácsony Gergely és Pikó András, amikor nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek.
Pilhál György

Poszt-trauma

Kálmán Olga fogja kiütni Gyurcsányt?
Bármi megtörténhet...

Poszt-trauma

Lázít, diákokat, gyerekeket vonna be a TASZ-os a sztrájkba – Videóval
Megáll az ész!

Poszt-trauma

Az orwelli idők megérkeztek, készüljünk a bozótharcra!
Hogy ki a soron következő, és mikor vágják el a torkát, az szinte mindegy is.

VÉLEMÉNY

Gyalázatos, ami a Jobbikban folyik
Ha bárkinek volt még kétsége abban a tekintetben, hogy a Jobbik teljes mértékben feladta önmagát, akkor a párton belül lezajlott legfrissebb események ezeket teljes mértékben eloszlathatták.
Borbély Zsolt Attila

VÉLEMÉNY

A Magyar Honvédség megbecsülése
Szerintünk a honvédelem nemzeti ügy, amely három pilléren alapul: a Magyar Honvédség katonai képességein, a NATO-szövetség és a magyarok hazafias elkötelezettségén.
Németh Szilárd

VÉLEMÉNY

Demeter Mártát utolérték a következmények
Demeter Márta nevét az utóbbi időben szinte alig hallhattuk, pedig pár évvel ezelőtt még az egyik legtöbbet szereplő női politikus volt.
Apáti Bence

Kultúra

A teremtés dicsérete
Az én számomra a gobelin annyi, mint a szónoknak a beszéd, az írónak a betű, a szobrásznak az agyag: én gobelinben tudom csak elmondani a mondanivalómat – vallotta Ferenczy Noémi.

Sport

Frissült - nyilatkozatok
Telt ház, Fradi-verés Mezőkövesden
Elszenvedte második vereségét ebben a bajnokságban a Ferencváros labdarúgó-csapata, de nem akárhogyan: a harmadik helyen álló Mezőkövesd káprázatos futballal lenullázta az NB I címvédőjét.
Gyurcsány újra uralomra tör
Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan hiába kelt ki amiatt, hogy két szocialista polgármester is átigazolt a DK-hoz, Gyurcsány Ferencék, sőt Kovács László is arról beszélt: a folyamatnak várhatóan nincs vége.

LUGAS AJÁNLÓ

Takarás, elvtársak!

LUGAS AJÁNLÓ

Pattogzó tojáshéj

LUGAS AJÁNLÓ

Pariban a tankkal

LUGAS AJÁNLÓ

Csendes szigor

Ez történt 100 éve

Somogyi szerkesztőt és kollégáját holtan találják

Ez történt 100 éve

Apponyiékat elzárják a külvilágtól Párizsban

Ez történt 100 éve

Horthy Miklóst követeli kormányzónak a nép
Leállíthatja a T. Ház a börtönbizniszt
Tizenkétezer eljárás van folyamatban az állítólagos rossz börtönkörülmények miatt, és a magyar állam már több mint tízmilliárd forint kártérítést fizetett ki bűnözőknek a nekik kedvező döntések eredményeként.

Belföld

Lemondott Persányi, az állatkert főigazgatója
A Fővárosi Közgyűlés szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről. Persányi Miklós utódját várhatóan pályázaton választják majd ki.
Felfüggesztett fogházra büntették az altatóorvost
Jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt az altatóorvost, aki még 2016-ban egy műtét során rosszul intubálta a betegét.
Az elmúlt tíz év kormányzati intézkedéseit vizsgálja az Alapjogokért Központ
Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 – ezzel a címmel indít kutatássorozatot az Alapjogokért Központ.
Hangfelvétel cáfolja a főpolgármestert
A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Külföld

Egyre többet költ a világ a hadseregekre
Oroszországtól való félelmében Európa megindult a fegyverkezés útján – állítja egy németországi kutatóintézet friss rangsora, a Globális militarizációs index.
Bakondi György: Gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon az illegális bevándorlók
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta: gyakori az útlevél-, és vízumhamisítás, a beléptető bélyegzők hamisítása, az okmányokban a fényképcsere, valamint a „személycsere” is.
Naruhito császárt ünneplik Budapesten
Gulyás Gergely miniszter a japán császár születésnapjának tiszteletére rendezett ünnepségen hangsúlyozta: a két ország közötti kapcsolatfelvételt tavaly számos gazdasági és kulturális programmal ünnepeltük.
Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs
Nem sikerült megállapodni az EU következő hét évi keretköltségvetéséről, az álláspontok sem közeledtek egymáshoz, így kora este véget ért az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben.

Gazdaság

Biztonságosabb ellátás
Gázszállításról szóló energetikai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Peter Ziga szlovák gazdasági miniszterrel.
Az irodistákéhoz közelít az összeszerelők fizetése
Egyértelműen a munkaerőhiány hatott a keresetek növekedésére tavaly is az év első kilenc hónapjában, a dolgozókért folytatott harc bizonyos ágazatokban 12 százalék feletti keresetemelést hozott.
Brassóból indul repülőjárat
Alapjaiban rajzolhatja át Románia turisztikai és gazdasági térképét a Brassó–Vidombák repülőtér 2021. júniusi beüzemelése. A légikikötő Székelyföldnek is közvetlen kaput nyit a világra.
Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek
Nagy István agrárminiszter kiemelte, mivel a klímaváltozás és a kémiai szerek hatására eltűntek a vad poszméhek, így a házi méhek egyedül maradtak a beporzással, ezért nagyon kell vigyázni rájuk.

Kultúra

Elérhető a Nemzeti Gyászpark adatbázisa
A Nemzeti Gyászpark méltó emlékezeti helye a huszadik századi történelmünknek, többek között a mártírhalált halt fiatalokra emlékezünk itt.
Káel Csaba: Nagy az érdeklődés a magyar film iránt
Magyar versenyfilm nélkül is nagy az érdeklődés a magyar film iránt a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) és a szemlével párhuzamosan zajló filmipari vásáron.
Világmegváltó ideológiák poklában
A totális szabadságot természetesen totális zsarnoksággal lehet elérni – Béres Attila rendezése remekül domborítja ki Dosztojevszkij keserű és cinikus megjegyzéseit a színdarab egész ideje alatt.
Káel Csaba: Komolyabban kell vennünk a közép-európai koprodukciókat
Közép-Európában közös kultúrával és történelemmel rendelkezünk, amelyre lehet építeni; a saját életünkről kell mesélnünk – mondta a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Sport

Szilágyi Áron mindenkit lekaszabolt Varsóban
Szilágyi Áron nyerte meg a férfikardozók varsói világkupa-versenyét. Kétszeres olimpiai bajnokunk szombaton szenzációs formában aprította az ellenfeleit
Rebrov: Nem volt ellenszerünk a letámadásra
A mérkőzés utáni sajtóértekezleten Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője azt mondta, ez volt a legjobb meccsük, amióta ő a csapat szakvezetője.
Szabó Tünde: A jognak kitüntetett szerepe van a sportban
A 188. alkalommal megrendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.
Magyar tamburmajor a riói karneválon
Balázs Attila megállíthatatlanul menetel a Rio de Janeiróban zajló 1,9 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztornán: 2:6, 6:4, 6:2-re legyőzte a spanyol Pedro Martínezt is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!