Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja
A Fideszt még nem tudták legyőzni uniós voksolásokon
Az elmúlt három ep-választás megkérdőjelezhetetlenül a Fidesz győzelmét hozta. Azóta a jelenlegi kormánypártok folyamatosan erősödtek, míg a balliberális pártok gyengültek.
A szőnyeg alá söpört problémák tíz éve
A tapasztalat azt mutatja, hogy az EU túl sokáig halogatta a választást a szuverenista és föderalista fejlődési útvonalak között, így megkésve, de 2019-ben már választ kell adni a kérdésre.
Hat gyermekkel kezdtek új életet
Három éve a csongrádi Sáfrány család még öt gyermekkel tervezgette, hogy ötödik emeleti lakásából saját házba költözik. Az álmuk mostanra valóra vált.
Kiterjesztik a külhoni hallgatók ösztöndíját
A Hunyadi János-ösztöndíjra keresztelt juttatás ősztől havi 30, illetve 80 ezer forint támogatást jelent az érintetteknek.
Rendbontás nélkül zajlott a Mi Hazánk akciója
A Mi Hazánk mozgalom egy bűncselekményre válaszul jelent meg Törökszentmiklóson. Az ellenzéki pártok ellentüntetéseket szerveztek.
Kampányválság a szocialistáknál
Sorozatos kommunikációs hibák, rossz stratégiai döntések és otromba kiszólások jellemezték az MSZP eddigi kampányát, amely az EP-választás előtt napokra gyakorlatilag összeomlott.
Szegénységet hoz a ketrecmozgalom
A kereskedelmi láncokra gyakorolt nyomással könnyen megkerülhető a bürokratikus uniós döntéshozatal, az üzletek pedig nem tudnak vagy nem akarnak fellépni a zsarolással szemben.
Járóka Lívia: Luxus-NGO-k fölözik le az uniós pénzeket
Soros György és más gazdasági szereplők komoly üzletet látnak a migránsok integrációs programjaiban, ezért luxus-NGO-k hálózatát hozták létre Euró­pában.
Az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány és Pecina másfél milliárdos üzlete
Noha az MSZP, illetve a párt holdudvara évtizedes üzleti kapcsolatban állt Heinrich Pecinával, Ujhelyi István az osztrák üzletember fideszes kötődését vizsgáltatná.
Van lehetőség az adócsökkentésre
Domokos László szerint elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén.
Bakondi György: Fontos arra a pártszövetségre szavazni, amely biztonságot tudott teremteni
Bakondi György azt mondta, hogy bár nincs a 2015-öshöz hasonló migrációs nyomás, továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a bevándorlókra.
Nacsa Lőrinc: Az új uniós vezetőknek a fiatalok problémáival kell foglalkozniuk
A politikus elmondta, a jelenlegi brüsszeli politikai elit nem az európai fiatalok érdekében cselekszik, hanem egy liberális birodalomról szóló vágyálmot kerget.
Németh Sándor: Minden jóérzésű magyar embert sérthet az Orbán Viktorral szemben használt hangnem
Jakab Péter berontott a TV2-höz
Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte az áramszolgáltató cég
Magyar Levente: Szükségszerű az átlag feletti gazdasági növekedés Magyarországon
Ötszáz új autót kapott a rendőrség

A Helyzet

A klónok háborúja
Még ki sem hűlt a Sargentini-jelentés, egy újabb európai bürokrata szentelt elmés disszertációt a magyarországi helyzetnek – már amit ő látni vél belőle.
Orbán János Dénes

Tollhegyen

Kampányfinis
Hírértéke akkor lenne egy Komjáthi-beszédnek, ha abban legalább elvétve európai elemek is lennének. Erre viszont kevés a remény.
Pilhál György

Poszt-trauma

Gyurcsányné elkottyintotta magát
A Híradó véletlenül a DK stratégiáját leplezhette le.

Poszt-trauma

Franciaország nem a franciáké! – Megszállták a párizsi repteret a „feketemellényesek”
Ízelítő a Európai Egyesült Államokból.

Poszt-trauma

Bajnai baljós árnyéka vetül Timmermansra
Nem babonás az MSZP.

VÉLEMÉNY

Most kell küzdenünk, mert még van miért!
Nekünk a családunk és a hazánk az első, és készek vagyunk értük küzdeni – írja Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje.
Király Nóra

VÉLEMÉNY

Bivalyerős a magyar gazdaság
Tíz éve annak, hogy a nagy pénzügyi válság kis híján romba döntötte a világgazdaságot. Elemzők mind a mai napig elmélkednek azon, hogy elmúltak-e a viharfelhők, nem fenyeget-e újabb válság réme.
Botos Katalin

VÉLEMÉNY

Leninista dogmák Weberéktől
Merkel és Weber egész precízen körülírta a nacionalizmus és a szocia­lista hazafiság kommunista meghatározását. De vajon ez a marxista indíttatású gondolkodás mitől keresztény és demokrata?
Megyeri Dávid

Kultúra

Rákóczi Ferenc utolsó útja
A Nemzeti Emlékezet Múzeumaként új tervekkel és koncepcióval várja a látogatókat a Fiumei Úti Sírkertben található Kegyeleti Múzeum.

Sport

Seregnyi trónkövetelő a színen
Azután, hogy a riói olimpián bronzérmes, korábbi világbajnok együttesünkből Imre Géza és Boczkó Gábor kiszállt, örömteli a fiatalok előrelépése egyéniben.
Járóka Lívia: Luxus-NGO-k fölözik le az uniós pénzeket
Soros György és más gazdasági szereplők komoly üzletet látnak a migránsok integrációs programjaiban, ezért luxus-NGO-k hálózatát hozták létre Euró­pában.

LUGAS AJÁNLÓ

Lódarázs nyomkövetővel

LUGAS AJÁNLÓ

Igazság

LUGAS AJÁNLÓ

Terra benedicta

LUGAS AJÁNLÓ

Bikinitilalom

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik

Karc FM műsorajánló

Az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány és Pecina másfél milliárdos üzlete
Noha az MSZP, illetve a párt holdudvara évtizedes üzleti kapcsolatban állt Heinrich Pecinával, Ujhelyi István az osztrák üzletember fideszes kötődését vizsgáltatná.

Belföld

Leégett az egykori István-malom épülete Békéscsabán
A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért a tűzeset környékén, és sérültekről sincs információ.
Fidesz: A bevándorláspárti Soros-hálózat beavatkozik az EP-választásokba
Az a céljuk, hogy a nemzetek Európáját és a keresztény Európát lebontsák, s a nemzetek Európájáért kiálló pártok és kormányok ellen hangolják a közvéleményt – mondta Halász János.
Kormánypártok: Legyünk tisztában azzal, hogy a teljes ellenzék bevándorláspárti
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője felidézte, hogy az ellenzék minden egyes bevándorláspárti javaslatot megszavaz és megszavazott az EP-ben.
Megmenekült a Herosz
A környékbeliek összefogtak és Budafok-Tétény önkormányzata is segített, így az intézményt nem kellett bezárni, az állatokat is sikerült megmenteni.

Külföld

Háborúval fenyeget Trump
Egyre nyíltabb fenyegetések hangzanak el Washington és Teherán között: Donald Trump amerikai elnök vasárnapi Twitter-üzeneté­ben már Irán végnapjairól vizionált.
Theresa May: A parlament dönthet arról, hogy legyen-e újabb brexit-népszavazás
A brit miniszterelnök kifejtette: mindig is azt vallotta, hogy a kilépésről döntő, 2016-ban tartott első referendumnak kell érvényt szerezni.
Elfogták az an-Nuszra Front egyik volt parancsnokát Hollandiában
Elfogták a korábban an-Nuszra Front néven ismert szíriai iszlamista szervezet egyik volt katonai parancsnokát kedden a hollandiai Kapelle városában – közölte a holland rendőrség.
Július 21-én tartják az előrehozott parlamenti választásokat Ukrajnában
Volodimir Zelenszkij az alkotmány több pontjára hivatkozva rendelte el a törvényhozás mandátumának idő előtti megszüntetését.

Gazdaság

Szijjártó Péter: Debrecen a beruházási bajnok
Az elmúlt években a várost érintő 25 beruházást jelentettek be, amivel 8142 új munkahely jött létre – emlékeztetett a külgazdasági és külügyminiszter.
Agrárminisztérium: Brüsszel a külföldi spekulánsok érdekében támadja a magyar földtörvényt
A tárca közleményében leszögezi, a kormány mindent megtesz a magyar föld és magyar gazdák védelmében, mert a magyar földet magyar kézben kell tartani, és meg kell védeni a külföldi spekulánsoktól.
Tisztulnak a takarítócégek
A krónikus munkaerőhiányra panaszkodó takarítócégek tavaly 2815 fővel tudták növelni munkavállalóik számát, így ma már több mint 45 400-an dolgoznak a szakmában.
Fékezi a hazai gazdaságot a túlszabályozott környezet
Évtizedes távlatban a kétszeresére kell növelni a magyarországi banki hitelkitettséget, és jobban be kell vonni az elérhető egyéb forrásokat, hogy megvalósulhassanak a kitűzött növekedési célok.

Kultúra

Keserédes Trónok harca-vég
Zsarnokölés és a Gyűrűk ura film­trilógia befejezésére hajazó vég — Amerikában vasárnap hajnalban a Vastrón című epizóddal ért véget a Trónok harca.
Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon
A Fővárosi Önkormányzat az idei Városligeti Gyermeknapot 14 millió forinttal támogatja, valamint segítséget nyújt a rendezvényhez kapcsolódó engedélyek és infrastrukturális feltételek biztosításához.
A lélek tánccal elmesélt kilengései
Újra látható a Csajka, Blaskó Borbála táncszínházi rendezése Csehov Sirály című drámájából a Bethlen Téri Színházban.
Egy tévedés és Olga tekintete
„Bocsáss meg, nagymama, én sokkal többet éltem, mint te. Szívtál már ópiumot?” – írja Csáth Géza. Ez az idézet került a Petőfi Irodalmi Múzeum Csáth – A varázsló halála című kiállításán a folyosóra.

Sport

Szoboszlai győztes gólt lőtt
Három kontinensen foglalkoztatnak klubok magyar labdarúgókat, akik közül többen is tagjai Marco Rossi szövetségi kapitány keretének. Köztük van a legígéretesebb tehetség Szoboszlai Dominik is.
Babazsúr
Önmagában az ősiség, a 131 éves múlt, hogy valaha a futballtörténelem egyik legnagyobb hatású teoretikusa, Jimmy Hogan volt a csapat edzője, semmire sem garancia.
Száznegyvenkettedikre sikerült
Nadal és Djokovics versengésére jellemző, hogy a római tornáig 141 szettet játszottak egymás ellen, de eddig egyikük sem tudott felmutatni hibátlan, 6:0-s szettet.
FRISSÍTVE
Elhunyt Niki Lauda
A háromszoros Forma-1-es világbajnok, aki februárban ünnepelte 70. születésnapját, hétfőn a családja körében „békésen távozott”. Halálhírét orvosa is megerősítette.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.