időjárás 17°C Apollónia 2022. július 7.
logo

HÍRZÓNA

We’ve had enough of Manfred Weber

We’ve had enough of this cowardly, unprincipled nobody who finished his grand career as the European People’s Party leader by leaving behind a meaningless party of the former Christian, conservative group.

Mint annak rendje

Néha, bizonyos műalkotásokkal szembesülve úgy érzem: már nem én nézem a művet, hanem az néz engem.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Vacsora az Aranybástyában

Hamarosan céklatatárt fognak főzni itten, meg kacsamájpástétomot, továbbá Aranybástya-cevichét is … Rezeda Kázmér ezeket találta az étlapon előétel gyanánt.

A hazát nem kard, hanem a kultúra szerezheti vissza

Fel kell fegyverezni a nemzet széles rétegeit gazdasági szakismeretekkel – mondja az új kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó. Horthy Miklós szerint az erők egyesítése előfeltétele a magyarság újjáéledésének.

Titkolt festmények

Tót Endre sosem látott alkotásaiból nyílt kiállítás az Acb Galériában.

2022. július 7. csütörtök 14:00

FALU Fesztivál

A F.A.L.U. = Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni egy összművészeti fesztivál, melynek a Somogy megyei Zselicben található Szilvásszentmárton ad otthont. Az esemény a település lakóinak összefogásával valósul meg, kulturális hidat képezve a határon innen és határon túl lévő magyarok között, a Felvidéktől Erdélyen keresztül egészen a Vajdaságig. A július 7-én kezdődő rendezvényen fellép többek között a Magyar Rhapsody Projekt, a Bagossy Brothers Company, az Alma együttes és a Roxínház.
2022. július 7. csütörtök 16:00

Az Egri Bor Ünnepe

Eger páratlan természeti, történelmi és borgasztronómiai adottságait ötvözi az a fesztivál, amely a már a több mint 25 éves Egri Bikavér Ünnep helyére lép a nyári programkínálatban. Az Egri Bor Ünnepe az ország egyik leghangulatosabb borgasztronómiai rendezvényének ígérkezik, amiért július 7-e és 9-e között is megéri a hevesi megyeszékhelyen eltölteni néhány napot. Az esemény programjaira a belépés ingyenes.
2022. július 7. csütörtök 17:00

Bőköz Fesztivál hetedszer

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül. A rendezvény minden programja ingyenes!
2022. július 7. csütörtök 19:00

Karc FM: FolKarc

Magyarország legeredetibb tradicionális cigány zenét játszó zenekara, a Parno Graszt a harmadik X-be lép. A jeles évfordulót nagyszabású koncerttel és népszerű vendégekkel ünnepli a formáció. A részleteket és a kulisszatitkokat Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában hallhatják, ahol Oláh József zenekarvezető teszi tiszteletét. Zenéből és sztoriból nem lesz hiány, csütörtökön este 7-től, illetve vasárnap 17 órától.
2022. július 7. csütörtök 20:00

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje az Óbudai Társaskörben

Július 7-én páratlan hangulatú estét tölthetnek az Óbudai Társaskörben a kamarazene szerelmesei. A Liszt Ferenc Kamarazenekar garancia a minőségre. A gesztenyefás kertben a műsor első felében Grieg Holberg szvitje és Mendelssohn a-moll vonósnégyese csendül fel, a szünet után pedig Csajkovszkij Vonósszerenádja varázsolja el a közönséget.
2022. július 7. csütörtök 20:45

Duna TV: Őrült nagy szerelem

Cristian De Mattheis forgatókönyv-rajzoló első saját rendezésű játékfilmje. S mint ilyen képekben, vágásokban kidolgozott, de dramaturgiában kicsit szegényesebb. De nem is emiatt szeretjük ezt a filmet, hanem a romantikus történet miatt. Az őrült nagy szerelem, amit sem társadalmi különbségek, sem súlyos baleset nem szakíthat meg. Vagy a csupa nagybetűs ZENE mindent elsöprő ereje, ami életre kelt, vagy ami miatt érdemes meghalni.
Ajánlók
több mutatása

A vértanú csontjai

220 esztendeje született Dessewffy Arisztid, az 1848-49-es magyar nemzeti forradalom és szabadságharc kivégzett tábornoka.