Eleonóra 2024. február 21.
logo

Orbán Viktor: Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni

A helyzet

Tollhegyen

Poszt-trauma

HÍRZÓNA

The Curveball At The End

The Curveball At The End

The United States, NATO's dominant member state, no longer adheres to formalities but openly seeks to exert pressure on its Hungarian ally.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

Ismét könnygázt vetettek be Indiában a tiltakozó gazdák ellen

Ismét könnygázt vetettek be Indiában a tiltakozó gazdák ellen

A rendőrség szerdán ismét könnygázzal oszlatta az Újdelhibe vezető utakon traktorokkal és kotrógépekkel tiltakozó gazdákat, akik amiatt tüntettek, hogy zátonyra futottak a kormánnyal folytatott tárgyalások a terményekre garantált felvásárlási ár ügyében.

2024. február 22. csütörtök 17:00

Közelít valaki – Vári Fábián László estje

A kárpátaljai születésű Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, néprajzkutató, műfordító, az Együtt című folyóirat szerkesztője lesz a szegedi Dóm Látogatóközpont és a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely vendége február 22-én és 23-án. A két irodalmi esten Pécsi Györgyi, József Attila-díjas kritikus lesz a szerző beszélgetőtársa.
2024. február 22. csütörtök 18:30

Pilvax-kerekasztal a PIM-ben

Folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeum Pilvax-sorozata, ahol az egyes események témáit egy-egy időszaki kiállításuk adja, a kiindulópont továbbra is az irodalom, fókuszban pedig mindig egy aktuális társadalmi kérdés. A februári alkalmon Az események lelke című kiállításban a képekben és szövegekben tetten érhető női áldozatszerep ellentmondásait vitathatják meg a résztvevők.
2024. február 22. csütörtök 19:00

A Kozma Orsi Quartet a Várkert Akusztikban

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció Találkozások újra című műsorában az énekesnő eddigi pályájának fontosabb állomásait, nagy zenei találkozásait veszi sorra zenekara tagjaival, Cseke Gábor billentyűssel, Hárs Viktor bőgőssel és Pusztai Csaba dobossal.
2024. február 23. péntek 19:30

Diabolus in Musica lemezbemutató Kobza Vajkkal a Dürer Kertben

Február 23-án, pénteken a Dürer Kertben mutatja be új, Sárkányfejezet című lemezét a Diabolus in Musica, az est vendégeként Kobza Vajk is színpadra lép majd. A különleges alkalmon kortárs lantszerzők és az előadó saját szerzeményein kívül mór hatású reneszánsz-kori dalok és tradicionális török-perzsa muzsikák is felcsendülnek.
2024. február 24. szombat 15:00

Tokió művészete – filmvetítés a Várkertben

A Várkert Bazárban február 24-én látható dokumentumfilm Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteitől kezdve a pop art stílusú plakátokon, a kortárs fotóművészeten, a mangán, a filmművészeten át egészen a napjainkban, az utcán készülő műalkotásokig bemutatja a négyszáz éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját.
2024. február 24. szombat 16:00

A kommunizmus áldozatainak emléknapja Leányfalun

Február 24-én, a kommunista rendszer áldozatainak emléknapján kiállítás nyílik Boldog Apor Vilmos vértanú püspökről a leányfalui Ravasz László Emlékházban. A szovjetek által 1945-ben meggyilkolt pap életét és munkásságát bemutató tárlatot Veres András győri püspök nyitja meg, köszöntőt mond Varga Mihály pénzügyminiszter.
Ajánlók
több mutatása
Szűztermés

Szűztermés

Milyen bor készíthető az elsőként megjelent gyümölcsből, vannak-e sajátos jellemző tulajdonságai ennek a bornak?