Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 25., hétfő, Irén, Írisz napja
Kövér László: A regionális együttműködések növelik az EU működési hatékonyságát
Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: abban látják a lehetőséget, hogy a jövőben az EU intézményrendszere megpróbálhatna „szerényebben viselkedni” a tagállamokkal.
Elszállítják a Vörösmarty téren talált bombát
A hatástalanított robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre. A közlekedési korlátozásokat feloldják.
Erzsébet-alapítvány: Több mint 20 ezer tanuló táborozhat Zánkán tavasszal
A zánkai táborhelyen a tavalyihoz képest kétszer annyi gyermeket fogad tavasszal az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, így több mint 20 ezer tanuló táborozhat majd.
Új notebookokat kaptak a kiégett Ráday utcai református kollégium diákjai
Bogárdi Szabó István elmondta, noha nem mindegyik diák számítógépe semmisült meg a januári tűzben, a Tigra Kft. vezetősége mégis úgy döntött, valamennyi kollégista diák kap egy új számítógépet.
Donald Trump hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golan-fennsík felett
Bármilyen jövőbeni közel-keleti béke-megállapodásnak biztosítani kell Izrael jogát az önvédelemre – hangsúlyozta az amerikai elnök.
Theresa May: Továbbra sincs meg a többség a brexit-megállapodás elfogadásához
May tájékoztatása szerint az EU-csúcson született jogi döntés a brit EU-tagság megszűnésének új határidőiről pénteken hatályba lépett, és a nemzetközi jog alapján is hatályossá vált.
Orbán Viktor Yoram Hazony világhírű konzervatív írót fogadta
A beszélgetésükön szóba kerültek Európa és a világpolitika legégetőbb kérdései; a nemzetállamok helyzete a birodalomépítési törekvések időszakaiban.
Nemzetközi különbíróság itélkezhet Szíriában a dzsihadisták felett
Az Iszlám Állam szíriai „kalifátusának” véget vető Szíriai Demokratikus Erők a nemzetközi közösséghez fordultak a különbíróság felállítása érdekében.
Kis barátok
A #metoo-jelenség megtanított minket hangosan kimondani, amit elszenvedtünk, de arra nem ad megoldást a mozgalom, hogy mit kezdjünk az egésszel a kezdeti felháborodás után.
Agrárminisztérium: Megkezdődött a húsvétig tartó élelmiszerlánc-ellenőrzés
Az országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.
Krakkóban megkezdődött Esterházy János boldoggá avatási pere
Világháborús robbanótestet találtak Budapesten, a Vörösmarty téren
Tartós beszerzésnek számít a klíma megvásárlása
Kína oldhatja meg az ipar gondjait

A Helyzet

Túl sok…
A normális ember ma egyszerűen felismerhető: tisztában van azzal, mi történik Európával, látja a veszélyeket, és ellenzi a tömeges migrációt.
Bayer Zsolt

Tollhegyen

Ki az ideál?
Példaképeink sűrűn változnak. Nem csupán az életkorunktól függ, kit állítunk magunk elé, még csak nem is a kor, amelyben élünk, ezernyi más.
Pilhál György

Poszt-trauma

Fegyverkeznének a muszlimok Prágában?
A helyi muszlim közösség imámja segítené az önvédelemben a prágai muszlimokat.

Poszt-trauma

Dermesztő jövő: Klónozott kutyák őrizhetik a rendet
Szép új világ.

Poszt-trauma

Csoda történt: Merkel megvilágosodott
Későn jött felismerés.

VÉLEMÉNY

A rajongó, aki nélkülözhetetlen
Az MSZP a történetének legsúlyosabb politikai válságát éli, a közvélemény-kutatások szerint az önkormányzati választáson sincs esélye a sikerre szövetségesek nélkül.
Haraszti Gyula

VÉLEMÉNY

Terror egy iskolabusz ellen
Egy késsel hadonászó szenegáli bevándorló megpróbált felgyújtani és elevenen elégetni ötvenegy olasz kisiskolást. Az iskolai csoport három felnőtt kísérővel tartott hazafelé egy kirándulásról.
Apáti Bence

VÉLEMÉNY

Alternatív javaslat a fenntartható nyugdíjrendszer érdekében
Az elmúlt években sokan felvetették a romló demográfiai helyzet miatt veszélybe került nyugdíjrendszer megreformálásának szükségszerűségét, több elképzelést is kidolgoztak.
Árva László

Kultúra

Hogyan menjünk radinába a lërhëz?
Sántha Attila egy irodalomtörténeti jelentőségű művet alkotott: ebbe a kötetbe gyűjtötte egybe székely tájnyelven írt verseit és rövid prózáit.

Sport

Egy-egy lépés a nyolc közé
A Szeged 22-20-ra, a Veszprém pedig 30-28-ra győzött tegnap a lengyel Wisla Plock, illetve a portugál Sporting CP otthonában a férfi­kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Fricz Tamás blogja

Továbbra sincs alku
Van élet a néppárton kívül is – és talán tisztább, egyenesebb, őszintébb, adekvátabb élet, mint azon belül. 
Orbán Viktor: Most kell cselekedni, vagy késő lesz
A kormányfő hangsúlyozta, hogy a migráció időhorizontja évtizedekben mérhető, és be kell ismerni, hogy az EU jelenlegi vezetői, mostani struktúrái képtelenek a problémát megoldani.

LUGAS AJÁNLÓ

Nefertiti hosszú fogsága

LUGAS AJÁNLÓ

Világmegváltó az emirátusban

LUGAS AJÁNLÓ

Ki hajtogat rétestésztát?

LUGAS AJÁNLÓ

Akikért eljött az ördög
Az osztályharc nem segíti a dolgozót
Palkovics Imre elnök szerint a munkavállalók érdekvédelme ma az együttműködéssel, a dolgozók által megtermelt javakból juttatott részesedéssel érhető el, nem a nyílt konfliktusok kiélezésével.

Belföld

Deutsch Tamás: A V4-ek az EU egyetlen esélye a túlélésre
Közép-Európa politikai, értelmiségi és médiaelitje képes egyedül az Európai Unió jelenlegi problémáit a valóságnak megfelelően leírni – véli a politikus.
Kontrát Károly: A rendőrség az elmúlt tíz évben kiemelkedő eredményeket ért el
A parlament hétfői ülésnapján elhangzó kérdések egyikére válaszolva az államtitkár elmondta: a rendőrség eredményes munkájához szükséges források szerepelnek a költségvetésben.
Mentőszolgálat: Éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek az új helikopterek
A korszerű helikoptereket felszerelték meteorológiai radarral, robotpilótával, lélegeztető- és újraélesztő berendezésekkel, illetve ultrahanggal.
Fidesz: Kétszínű, amit az ellenzék az otthonápolás ügyében művel
A kormánypártok támogatásának köszönhetően idén januártól 15 százalékkal emelkedett az ápolási díj, és új ellátásként bevezették a gyermekek otthongondozási díját.

Külföld

Trump megbüntetésére készülnek a demokraták
Amerikai jogászok vitatják, hogy vádat lehet-e emelni hivatalban lévő elnök ellen, de könnyen lehet, hogy a Mueller-jelentésben foglaltak a továbbiakban is kísértik Trump elnökségét.
A Puskás Stadionban kezdődik majd a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Vatikánban mutatta be a kongresszus programját, melyet majd a Hősök terén bemutatott mise zár.
Az osztrák belügyminiszter egységessé tenné és korlátozná a menedékkérőknek fizethető órabért
Herbert Kickl elsősorban azt kifogásolta, hogy a menedékkérők helyenként túl magas órabért kapnak az általuk végzett, többnyire kisegítő jellegű munkáért.
Potápi Árpád János: A gyerekek a magyar nemzet jövőjének zálogai
Fontos, hogy mindenhol minél több gyerek szülessen, ehhez pedig az kell, hogy a társadalom felfogása alapvetően átalakuljon – hangsúlyozta.

Gazdaság

Megugrik az arabica ára idén
A megugró árak ellenére töretlen a kereslet az élvezeti cikk iránt, olyannyira, hogy számos cég dollármilliárdokat költ arra, hogy részesedést szerezzen az egyre növekvő piacból.
A boldogságtérkép és a lakásárak viszonya
Noha Budapest kimagaslik a lakásáraival, a fővárosban nem túl boldogok az emberek, Salgótarjánban és Miskolcon viszont — bár továbbra is az utolsó helyen állnak — javult a helyzet.
Az ország összefogott egy tisztább környezetért
A TeSzedd! önkéntes szemétszedési akcióban a legtöbb helyszínen több önkéntes vett részt a regisztráltnál, így azzal számolnak, hogy az idén a 300 ezret is meghaladhatja a részt vevők létszáma.
Még mindig egy lépéssel előrébb járnak a kiberbűnözők
A fogyasztók 46 százaléka aggódik a számítógépes bűnözés rohamos terjedése miatt, ugyanakkor a lakosság mindössze egyharmada védekezik megfelelően a veszélyek ellen.

Kultúra

Zsonglőrlabdát mindenkinek!
A cseh, lengyel és szlovák zsonglőrök, artisták és akrobaták a CATE cirkuszoktatói képzés részeként érkeztek Budapestre, hogy részt vegyenek a Visegrádi Alap által finanszírozott tanfolyamon.
Még pályázhatnak támogatásra a csíksomlyói pápalátogatásra utazó fiatalok
A megtett út függvényében akár 400 ezer forint utazási támogatást is lehet kapni, de a szállás és az ellátás költsége teljes egészében a csoportokat terheli majd.
Konferencia kezdődött Trianonról a Magyar Nemzeti Múzeumban
Schmidt Mária történész kiemelte: az első világháború célja az volt, hogy eldöntsék, ki Európa ura. A nagy háború mindent megváltoztatott, mindent megkérdőjelezett, de semmit sem oldott meg.
Két évszázad nyelvállapotát tükrözi az új Nagy magyar tájszótár
Ötvenötezer szót tartalmaz a TINTA Kiadó gondozásában megjelent új, 1008 oldalas Nagy magyar tájszótár, amelynek elkészítéséhez huszonöt korábban megjelent forrás anyagát használták fel.

Sport

Ismét Ramos mentette meg a spanyolokat
A Real Madrid hátvédje zsinórban az ötödik meccsén is gólt szerzett címeres mezben, ezzel bebiztosítva Spanyolország győzelmét Norvégia ellen.
A jogi feltételek adottak lesznek a nemzetközi sportszövetségek Budapestre költözéséhez
Bánki Erik hangsúlyozta, ahogy a nagy sportesemények hazai rendezésének, úgy a sportszervezetek Magyarországra csábításának is pozitív hatása lenne a költségvetésre.
Itthon találtak vissza a dobogóra kardozóink
A kardvívók vasárnapi budapesti csapat-világkupaversenyén együttesünk a világranglista harmadik helyéről kezdte meg a tusakodást a Ludovika Arénában.
Mattoltuk a sakktáblásokat
A magyar labdarúgó-válogatott Szalai Ádám és Pátkai Máté góljával hátrányból fordított, és 2-1-re legyőzte Horvátországot az Európa-bajnoki selejtezőn.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.