Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen
A kórházparancsnokok megkezdik a munkájukat
Az intézkedés a hatékony információáramlást és a készletgazdálkodást szabályozza, a kórházparancsnokok orvosszakmai döntéseket nem hozhatnak.
Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap
A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Telefonos magyarázkodással zaklatja az embereket Jakab Péter
Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.
Dömötör Csaba: A szabályok betartása óriási türelmet igényel
Az államtitkár aláhúzta, egyáltalán nem mindegy, hogy a megbetegedések számának emelkedése milyen hamar és milyen intenzitással következik be.
Ez a mi ajándékunk
Egy hónappal ezelőtt kevesen sejtették, hogy mindennapi életünk ilyen mértékű fordulatot vesz. A koronavírus okozta járvány hatására minden megváltozott.
Egyetlen magyar sincs egyedül!
Orbán Viktor vasárnap délután videót tett közzé a Facebook-oldalán. A klipben feltűnik Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint több klub szurkolója is.
Tömegesen tesztelnek a németek
Szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a vírussal bizonyítottan fertőzöttek átlagéletkora Németországban 47 év, ami jóval alacsonyabb az olaszországi 63-nál.
Leslie Mandoki a spekulánsok ellen
A világhírű zenész felhívta a figyelmet arra: a magukat befektetési bankároknak nevezők a koronavírus járvány idején is milliárdokat keresnek a tőzsdei árfolyamok csökkenésére spekulálva.
135 éve született Kosztolányi Dezső
A modern magyar polgári irodalomnak talán leginkább lélek-központú szerzője, a XX. század első felének vitathatatlanul egyik legnagyobb magyar írója Kosztolányi Dezső.
Raffay Andrea
Állítsuk meg a gyűlöletvírus terjedését!
Rév István, a Soros-birodalom egyik legbefolyásosabb szürke eminenciása a házi lapjukat, a Magyar Narancsot felhasználva indítja el útjára a rágalmat, miszerint az országos tisztifőorvos „nem szakember”.
Békés Bence
A járvány legyűrte a globalizmust
A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
Fricz Tamás
Olasz és spanyol apokalipszis
Az Index és a 444 természetesen most is, mint már oly sokszor, hazudik, pánikot kelt, rémhíreket terjeszt. Olyan dolgokat sugall, ami gyomorforgató, amire semmilyen bizonyítékuk sincs, és ami megingathatja a közbizalmat.
Apáti Bence

Fókuszban

Ezen a napon született Mindszenty József
Magyarország utolsó hercegprímása, aki 1892. március 29-én született, kérlelhetetlen ellenfele volt mind a nyilas, mind pedig a kommunista diktatúrának.
Négylábú gyógyír a magány ellen
A vizsgáltok szerint a COVID-19 vírus humán jellegű, ezért nem veszélyes az állatokra, ezért az emberről emberre terjedő járványnak nem lehet hordozója egyetlen kutya sem. A
Dupla telt ház
A Bu­da­pest Bár zenekar ve­ze­tő­je és ala­pí­tó­ja­ a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
Magyar égtájak
A párizsi béketárgyalások idején hazánk területének döntő része idegen katonai megszállás alá került – még az ország fővárosa, Budapest is.

A Helyzet – Bayer Zsolt

Van máááásik!
Aztán jött a másik ellenzéki mantra: nincs elég lélegeztetőgép. Kiderült, hogy van 2560, és még jön egy csomó. Ez nagyjából 60 ezer megbetegedésig elegendő. Ekkor átálltak másra.

Tollhegyen - Pilhál György

Más Mérce
Emlékszem, amikor a hazai sajtó elsöprő többsége a baloldal kezében volt. Akkortájt az Új Magyarországnál dolgoztam. Pontosabban addig, míg ki nem csinálta az újságot az akkori Horn-kormány.

Fricz Tamás blogja

Szél Bernadett nem érti – mi sem értjük őt
Vis maior esetén gyors, azonnali döntésekre van szükség.
Nagy Árpád
Füllentésen kaptuk a Jobbik vezérét
Vallomás Jakab Pétertől?
Nagy Árpád
Bekiabálni mindig könnyű
PR-oznak a közgazdászok.
Pósa Árpád
Gyurcsányné egyből az élre ugrott
Már ha megfordítjuk az adományozók listáját.
Juhász Attila
Még mindig a migránsok jogai a legfontosabbak
A Soros-eszme jön föl, mint a talajvíz.
Örs, Uruguay
A biztosítók nem panaszkodnak
A bűnözési mutató a megszokott.
Bógár Zsolt atya, Taksony
Egyre többen keresik fel Isten házát és imádkoznak
Az emberek lelke kitárul Isten felé.
Amélie, Párizs
Új hagyomány született Franciaországban
A zsúfolt Párizs egész nyugodt lett!
Anita, Milánó
Milyen ruhák jönnek?
Az ingek helyett érkeznek a mackónadrágok

Aktuális

Világgazdasági „aki bújt, aki nem”
Érdekes listát közölt egy elemzőszervezet: rangsorolták a világ államait, milyen mértékben segítik elő azt, hogy egy másik ország állampolgárai náluk rejtsék el a vagyonukat.
Népi gyógyászatról a Hajnaliban
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora március végi, április elejei adásfolyamát a népi gyógyászatnak szenteli. A zenei összeállításban a szerkesztő az Utolsó Óra népzenei gyűjtéssorozatból válogat.
Hókuszpókusz
Az orosz polgárok többsége nem híve a szétforgácsolódott, gyenge hatalomnak, nekik határozott vezető kell, mint amilyen Putyin volt az elmúlt húsz évben.
A hatóságok szerint öngyilkos lett a németországi Hessen tartomány pénzügyminisztere
A tartományi kormány miniszterelnökének vasárnapi nyilatkozata szerint a tárcavezetőt a koronavírus-járvány körüli gondok kergették a halálba.
Meghaladta a hatszáznegyvenezret a fertőzöttek száma
A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában 889-en haltak meg, az új koronavírushoz köthetően eddig 10023-an.
A 65 éves és annál idősebb lakosság többsége családjával él együtt
Az egyedül élő idősek aránya főként az Alföld és Dél-Dunántúl egyes járásaiban, illetve a főváros kerületeinek többségében lényegesen meghaladja az országos átlagot.
A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt hétfőn a parlament
Az országgyűlés dönt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról.
Ökölcsapás az öntöttvas radiátorra
Gáspár Tamás hazai közönség előtt, az akkori Budapest Sportcsarnokban telt ház előtt lett világbajnok, továbbá nyert Eb-t, és kapja az olimpiai bajnokokat megillető életjáradékot is.
Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.
A vörös kommün hosszú árnyéka
„Holnap lesz egy esztendeje, hogy a gyenge jellemű Károlyi Mihály kinyittatta a börtönök ajtajait, s a gonosztevők és eszelősök társaságának átadta az országot.”
Apponyi Albert levele kis híján kormányt buktat
Európára hasznosabb lenne, ha nem azt néznék, hogy Magyarországon akad néhány tettes, hanem hogy itt nem akad őrült, aki a bolsevizmust megkísérelné, hacsak a békeszerződés erre nem kötelez.
Herczeg Ferenc a nemzeti sajtó ünnepéről beszélt
A teljes állami szuverenitását visszanyerő Magyarország első igazi március tizenötödikéjét kiemelt ünnepélyességgel tartják meg. Diadalt ült a nemzeti gondolat, a magyar elszántság, a magára ismert turáni erő.
Balról jövő támogatás Horthy Miklósnak
A munkásoknak is érdeke a szociál­demokrata miniszterek és államtitkárok hivatalban maradása, míg a bolsevikok azt hirdették, hogy a burzsoák holttesteiből hegyeket kell emelni.
Az új terápiás kézikönyv hatékony segítség lehet a kórházakban
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve.
Csökkentik a közösségi közlekedés járatainak számát
Levelet kapnak az önkormányzatok, amelyekből tájékozódhatnak az egészségügyi dolgozókkal és a vakok és gyengénlátókkal kapcsolatos kedvezményekről.
Élet a karantén után
Néhány órával azelőtt, hogy elhagyhatta a siófoki egészségügyi karantént, rendhagyó interjúban üzent az embereknek Dominika és Fanni: Szeressétek egymást! és Maradjatok otthon!
Hatvanöt felettiként vészhelyzet idején
A 70 év feletti korosztály van leginkább kitéve a koronavírus fenyegetésének. Mégis sok szempontból nekik a legnehezebb ez a mostani helyzet, ami azzal jár, hogy otthon kellene maradniuk.
Álhírterjesztés gyanúja miatt nyomoznak Mohács polgármestere ellen
A Mohácsi Rendőrkapitányság feljelentés alapján nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés miatt, az eljáró szerv kijelölése folyamatban van.
A Szent László Kórház kapott először a felajánlott Béres Cseppekből
Soltész Miklós államtitkára elmondta, az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.
A parkolás ingyenessé tételére szólította fel a főpolgármestert a Fidesz-KDNP
Láng Zsolt hangsúlyozta, a fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb és valódi segítséget jelent a Budapesten élőknek.
Közép-európai lobbi a zöldfolyosókért
Közösségi szinten kellene biztosítani azokat a tranzitútvonalakat, amelyeket Budapest és Szófia már biztosít az áruknak, illetve a hazatérni kívánó európai polgároknak.
Amerika a beteglista élén
Minden második beteg New Yorkban vagy a vonzáskörzetében él, ezért sok szövetségi állam karantén alá helyezi azokat, akik a világváros környékéről érkeznek.
A koronavírus megrengeti az egész Európai Uniót
A politikai-gazdasági válaszok hiányában Emmanuel Macron francia államfő már az EU végét vizionálta az országvezetők csütörtök esti találkozóján.
Feloldották a patthelyzetet
Amire nem volt képes egyévnyi politikai csatározás és három választás, azt elintézte a koronavírus: vészhelyzeti egységkormány alakul Izraelben.
Ferenc pápa megáldotta a szenvedő világot
Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést tegnap Ferenc pápa az üres Szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében.
Nem jelent plusz uniós forrást a brüsszeli csomag
Magyarországnak egyetlenegy fillér plusz uniós forrást nem jelent az Európai Bizottság javaslata. A szolidaritás jegyében támogattuk a parlamenti indítványt – hangsúlyozta Deutsch Tamás.
Trump válságkezelő politikáját az amerikaiak többsége kedvezően ítéli meg
A felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka helyesli az elnök válságkezelő politikáját és intézkedéseit, 36 százaléka pedig nagyon erőteljesen támogatja az elnököt.
Jön a szupergyors mobilozás
Újabb korszakba lép Magyarországon a mobiltechnológia ötödik generációja (5G), miután a három legnagyobb mobilszolgáltató megszerzi az ehhez szükséges jogosultságokat.
Pórul járhatnak a nyerészkedők
Nagy István szerint egyes piaci szereplők a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben tisztességtelen árpolitikával próbálnak meg nyerészkedni.
Lehetőségek a további törlesztésre
Elvárásként fogalmazta meg pénteken a Magyar Nemzeti Bank a hazai hitelintézeti szektornak, hogy az ügyfeleknek a törlesztési moratórium ügyében személyesen a bankfiókokban is biztosítsanak lehetőséget az intézkedésre.
Minél több helyen kell biztosítani az árukhoz való hozzáférést
A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter.
Tizedével több a napelemmel termelt áram
A napenergiából előállított villamos energia mennyisége a támogatott új beruházásoknak köszönhetően a tavalyihoz képest mintegy tizedével nő – emelte ki Kaderják Péter.
Sokan el sem indultak a szombati bevásárlásra
Nyitáskor megnéztünk néhány hagyományos piacot a fővárosban, illetve 9 óra körül az ilyenkor jellemzően forgalmas élelmiszerüzleteknél is tettünk egy kört.
Válságban a juhtenyésztés
Az olasz importőrök az elmúlt hetekben letörték az árakat és visszamondták a hozzávetőlegesen 150 ezer, exportra szánt állat átvételét.
Jézus ateisták között
A kommunizmus célja az elméletben a közösségi ember megteremtése volt, ehelyett a gyakorlatban önző, csak magukra figyelő, egymás iránt érzéketlen szörnyetegekké váltak az emberek.
A versek segítenek megtartani a hitünket
Lutter Imre versmondó, előadóművész szórakoztató, de komoly üzenetet fogalmazott meg az otthonmaradásról Facebook-oldalán, amit az elmúlt három nap alatt több mint 160 ezren néztek meg.
Süsü, a sárkány kalandjai az M2 gyerekcsatornán szombattól
Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését.
Spanyolnáthából a vörös pestisbe
Borzalmas lehetett lázálomban hánykolódni egy szalmazsákon, dögrováson lévő barátok mellett úgy, hogy a lehullt kenyérmorzsákért patkányok csatáztak a betegek fekhelyei között.
A Rammstein frontembere is elkapta a fertőzést
A Rammstein március 15-én még Moszkvában adott koncertet. Nem sokkal hazaérése után, már nagyon magas láza volt Till Lindemann-nak.
Maradj otthon művészet
A Covid 19 nem kizárólag a színházak, hangversenytermek, klubok, mozik működését lehetetlenítette el, de a képtárak, galériák, múzeumok, s egyéb kiállítóhelyek ajtajára is lakatot parancsolt.
A hűség és a szárnyalás
A gólya egyszerre jelképezi a hűséget és a szárnyalást, bizonyítva, hogy ezek egyáltalán nem egymással szemben álló fogalmak. A gólya visszatérése az ember újjászületését is jelenti.
Tengerparti futás Montevideóban
Februárban a magyar télből az uruguayi nyárba szerződött a világvándor, a tizenegy ország tizenhárom klubjában megfordult, 42-szeres válogatott labdarúgó, Vadócz Krisztián.
Ott járt a vírus az ökölvívótornán
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy minden eddig megszerzett kvóta érvényes, így birtokosaik részt vehetnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián.
Zárt kapuk, világhálós edzések Székelyföldön is
Házi feladatokkal ellátva vonultak vissza otthonaikba a székelyföldi labdarúgók a koronavírus-járvány miatt hozott berekesztő intézkedések után.
Egzotikus kínálatok a sportfogadási szelvényeken
Futballban az elszántak fogadhatnak még svéd felkészülési találkozókra, s igazi kuriózumként a burundi liga összecsapásaira is.
A német futballegenda a magyar külügyminiszter segítségével jutott ki Dubajból
A Budapesten élő Lothar Matthäusnak Szijjártó Péter személyesen segített, amikor arról biztosította, hogy a magyar állampolgárság hiánya nem akadálya a hazatérésnek.
Elesett az utolsó bástya is
A verseny félidejében, hét forduló után a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) felfüggesztette a világbajnokjelölti tornát az oroszországi Jekatyerinburgban.
Önkéntes karantén és kispesti kacsa
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck mostanában a lehetetlen küldetésekre szakosodott. A kiesés elől menekülő belga kiscsapatok lettek sikereinek színhelyei.
Adatra éhezve
Milliók dolgoznak és szórakoznak otthonról, ám az emberi tevékenység ezen formája sem kíméli a környezetet.
Bezsákolva
A zöld gondolat jegyében ambiciózus célokat tűzött ki maga elé a fejlett világ, benne Magyarország is. Lehet-e nyertese az üzleti érdek kontra gyermekeink jövője csatának?
Zárt tér
Az olaszországi erkélyeken éneklő lelkes amatőrök videói mellett egyre több helyszín és előadó teszi át székhelyét a digitális világba, és nyújt online alternatívákat.
Áthallások
Ma Budapesten újra dübörög a lakóparképítési láz, amelynek jelentősebb megnyilvánulásai a Duna menti rozsdaövezetekre tehetők.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!