Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja
Szijjártó Péter: Magyarország épít erős kétoldalú kapcsolataira az Egyesült Államokkal
Az Egyesült Államok is szerepet játszott abban, hogy Magyarország a legnagyobb gazdasági növekedést érte el az Európai Unióban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.
Szlovén belügyminiszter: A tél beállta előtt nőni fog a határsértések száma
Ebben az évben már 11 300 illegális határsértőt tartóztattak fel, és 324 embercsempészt vettek őrizetbe a szlovén hatóságok.
Alkotmányozó bizottság jön létre Szíriában
António Guterres ENSZ-főtitkár New Yorkban jelentette be, hogy a szíriai konfliktus érintettjei megállapodásra jutottak.
Miniszterelnökség: Hazugsággal vesz részt a választási kampányban a hvg.hu
A kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a portál cikkében szereplő javaslatot – olvasható a közleményben.
Fidesz: A bevándorláspártiak mielőbb át akarják nyomni a migránskvótát a tagállamokon
A távozó bevándorláspárti Európai Bizottság és a vele szövetséges erők kényszerpályára akarják állítani a tagországokat és a novemberben felálló új brüsszeli testületet.
Nem adott igazat Karácsony Gergelynek a Kúria
Az Alaptörvény nem írja elő az állami szervek semlegességét a választási kampányban, ezért a legfőbb bírói testület helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát.
Minden I. kerületi bölcsődébe, óvodába és iskolába szelektív hulladékgyűjtő került
A városrész önkormányzatának közlése szerint a cél az, hogy a szemléletformálás már a legkisebbeknél is elkezdődjön.
Megkezdődött a dzsihadista női terrorkommandó pere
A Szíriából irányított csoport három évvel ezelőtt az Iszlám Állam nevében pokolgépes merényletet próbált meg végrehajtani a párizsi Notre-Dame közelében.
Nem elég, ha a fotón jól néz ki a termék
Kevésbé fontos a fogyasztóknak, hogy minden szükséges információt megtudjanak a kereskedőről, akitől valamilyen árucikket vásárolnak.
Informatikai fejlesztésekre kap forrást az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
Nagy teljesítményű szervert, számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat szerezhet be az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet az Egészséges Budapest Program keretében.
Focifolklór
Még a francia labdarúgásban is vannak gondok! Pedig a világbajnok csapat teljesítményét nézve aligha hinnénk, hogy a helyi bajnokságban válságjelek ütötték fel a fejüket.
Kovács Zoltán: A magyar álláspont semmit nem változott
Az első lépés az európai határok megvédése, és azok hazaküldése, akik jog nélkül tartózkodnak Európában – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
Megrongálták a székesfehérvári városháza előtti lovas szobrot
A megrongált szobor a 10-es huszárok emlékműve, a kőlemezekkel burkolt talapzaton kardot tartó meztelen lovas alak az első világháborúban elesett fehérvári huszároknak állít örök emléket.
Letartóztatásban marad Haszan F.
Őrizetbe vették a szerb embercsempészeket
Főpolgármester-helyettesek: Aktuálpolitikai célokat szolgálna a patkánymentesítési közbeszerzés ügye
Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat

A Helyzet

Előre, budapesti srácok!
Olaszországban, Rómában egy csarnokban forradalmat éltek át azok, akik elmentek Orbán Viktor előadására. Minden kiderült egyetlen este alatt a jelenkor európai valóságáról.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Útban volt a templom
A Regnum Marianum a terrortól megszabadult nemzet háláját hirdette, lerombolása a proletárdiktatúra igazi arcát. A magasba nyúló kereszt erre a mozgalmas, fájdalmas múltra emlékeztet.
Pilhál György

Poszt-trauma

Orbán Viktornak zengett az Avanti Ragazzi
Nagy pillanat.

Poszt-trauma

Előkerült Kálmán Olga
Segítsen neked a Gyurcsány!

Poszt-trauma

Lyukra futottak a balliberálisok, nincs hiány mozdonyvezetőből
Nem létező alagútban gázolt a fantomvonat.

VÉLEMÉNY

Hajrá, Muszukajev?!
Iszmail Muszukajev berobbant a sportéletünkbe. Péntekig még csak a karfiol- vagy különösen vájt fülűek hallottak a dagesztáni születésű birkózóról.
Novák Miklós

VÉLEMÉNY

Igen, arany, ami fénylik!
A gazdasági mutatószámok objektívek. A vélemény azonban sokszor szubjektív – nem mind arany, ami fénylik, érvel sok elemző, azaz minden jóban keresik a rosszat, akkor is, ha kivételesen nincs benne.
Regős Gábor

VÉLEMÉNY

Nem szabad vitázni gátlástalan hazudozókkal
Kiderült, hogy Pikó tökéletesen járatlan az államigazgatásban, fogalma sincs a szociális területről, úgy ígérget felelőtlenül, hogy halvány dunsztja sincs a várható következményekről.
Békés Bence

Kultúra

Erődítményből modern kiállítótér
Európai léptékű fejlesztés valósult meg két év alatt a Csillagerőd felújításával. Egy olyan kulturális központ jött létre, amelyre büszke lehet Komárom , az ország és a Liget projekt is.

Sport

Variációk egy témára
A Szeged párizsi vereségét könnyebb feldolgozni, elvégre a hazai pályán 46 mérkőzés óta veretlen PSG-től ki lehet kapni. Jobban fáj a Veszprém botlása.

Fricz Tamás blogja

Az európai életmód ellen fakadt ki az európai zöldek vezére
Amit Philippe Lamberts és társai, zöldek, szocialisták, liberálisok és globalisták mondanak, tesznek, az nem más, mint tömeges öngyilkosság. Európa öngyilkossága.
Tarlós István: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely
Karácsony Gergely mindig másról beszél, mint amiről a főpolgármesterség szól, úgy tesz, mintha miniszterelnök- és parlamenti választás lenne.

LUGAS AJÁNLÓ

Utcai harcmodor

LUGAS AJÁNLÓ

Messziről minden más

LUGAS AJÁNLÓ

A grund őre

LUGAS AJÁNLÓ

Az első miskolci postarablás

Ez történt 100 éve

Tönkretette a kommün Weiss Manfrédot

Ez történt 100 éve

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok

Ez történt 100 éve

A román–magyar perszonálunió veszélye

Karc FM műsorajánló

Tíz rektor keres kétmillió felett
Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog.

Belföld

Szájer József: Nézzük meg, hogy mi a legnagyobb probléma a kötelező elosztási kvótával!
A kötelező elosztási kvóta azt az üzenetet küldi a világ sok millió, sok száz milliós nagyságrendű emberének, hogy szabadon lehet jönni – mondta a Hír TV-ben a Fidesz EP-képviselője.
Fülöp Attila: Kiemelt jelentőségűek a fogyatékossággal élőket érintő intézkedések
A fogyatékossággal élők számára az a leglényegesebb, hogy ne üres, rosszul megfogalmazott együttérzést kapjanak, hanem segítséget – hangsúlyozta az államtitkár.
Már nyomtatják az önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjait
A nyomda október 4-éig készen áll arra, hogy a jelöltek visszalépését figyelembe vegye, azaz az eddig az időpontig visszalépőket leveszik a szavazólapról, és új szavazólapot nyomtatnak.
A családtörténet-kutatás ráirányítja a figyelmet a család erejére és fontosságára
Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a levéltárakban az elmúlt években számtalan fejlesztést történt, a digitalizációnak köszönhetően kiszélesedtek a kutatási lehetőségek.

Külföld

Begyűrűzött az erőszak Amszterdam utcáiba
Míg a kormány az alvilági drogkereskedőkkel hozza összefüggésbe a problémát, a bevándorlásellenes ellenzék szerint inkább etnikai színezetű jelenséggel állnak szemben.
Szijjártó Péter: A magyarok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az USA-ba
Elmondta: megállapodtak a vízummentesség hosszú távú fenntarthatósága érdekében szükséges magyar törvényhozási lépések listájáról, és ezeket a jövőben el is fogják végezni.
Szoros kapocs köti össze hazánkat Dél-Koreával
Idén harminc éve, hogy Magyarország és a Koreai Köztársaság diplomáciai kapcsolatot létesített egymással, az évfordulót pedig a két ország egyaránt magyar–koreai emlékévként kezeli.
Máltán a kvótákért indul az ütközet
Ma az unió belügyminiszterei tárgyalnak a migráció problémájáról. Szijjártó Péter előzetesen jelezte: Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni semmiféle kötelező betelepítési kvótát.

Gazdaság

Milliós különbségeket jelent eladásnál a fűtési rendszer
Az egyedi mérésű, felújított panellakások átlagosan tíz százalékkal kerülnek többe, mint a közepes állapotúak, a felújított, távfűtéses panelek jellemző „felára” hét százalék.
Századvég: Idén 4,8 százalékkal nőhet a GDP
A gazdasági növekedés egyik motorja a lakossági fogyasztás bővülése volt, a második negyedévben 4,5 százalékot ért el, idén 4,7, jövőre pedig 4,9 százalékot tehet ki.
Pénztárban fialhat a párnacihába rejtett pénz
Érdemes átnézni az aktuálisan elérhető lehetőségeket és az idei anyagi helyzetünket, mert mindig lehet kedvező konstrukciókat találni arra, hogy valamilyen támogatáshoz jussunk.
Az okostelefon az új pénztárca
A készpénzkímélő fizetési megoldások sorában praktikus és viszonylag ­újszerű megoldás, amikor a vásárló mobiltelefonjával a kezében egyetlen érintéssel egyenlíti ki a vásárlás összegét

Kultúra

Nélküle a Szindbád is más lenne
Az, hogy eltört Sára Sándor dunsztosüvege, és soha többet nem lesznek benne a feledhetetlen tekintetű portréi, az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb vesztesége.
Átadták a 2019-es múzeumpedagógiai elismeréseket
Idén a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szent István Király Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai Nívódíjjal a 17. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.
Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
Életének 86. évében vasárnap elhunyt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
A Monos nyerte a legjobb filmnek járó fődíjat CineFesten
A szombati díjkiosztó gálán életműdíjat vehetett át George Lazenby ausztrál színész, az idén ötvenéves 007 – Őfelsége titkosszolgálatában című kultikus James Bond-film sztárja.

Sport

Drámai hajrá Egerszegen
Az NB I 2. fordulójából elmaradt és tegnap bepótolt mérkőzésen a Ferencváros a sírból hozta vissza a győzelmet Zalaegerszegen.
Kedélyjavító Vettel-siker
Lehet elemezni a stratégiákat, de a lényeg az, hogy a 21 éves Leclerc új fiú a Ferrarinál, a négyszeres világbajnok Vettelt pedig valahogy ki kellett rángatni a gödörből.
Vettel több mint egy év után nyert
Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok német versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat.
Csak az angoloktól félt
A magyar futball történetének egyik legjobb középső védőjét Garaba Imrének hívják, aki 82 válogatottságot magába foglaló pályafutása befejeztével csupán nagyon rövid ideig edzősködött.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.